Skocz do zawartości
jolero

Jaka najlepsza "samochodowka"?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako, że już raz mi pomogliscie z wyobrem gry, chcialbym zasiegnac kolejen porady

Jaka aktualnie jest najepsza "samochodówka" na PS3? mam motostorma, ale to nie jesto to....

Przeczytalem troche forum i rozne portale, i zastanawiam sie nad dwoma tytułami, tzn GT5 Prolog i Burnout Paradise....

Na konsolce gram sporadycznie, ale wkoncu chcialbym od czasu do czasu poscigac sie w prawdziwym symulatorze

Czytalem takze o kierownicy do GT5 Logitech Driving Force Pro, ktora daje fajne efekty!

Prosilbym o pomoc w wyborze! moze jest jakis inny tytul, ktory jest lepszy od wymienionych?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Symulator = GT5:Prologue (koniecznie z kierownicą!)

Arcadeówka = Burnout Paradise (za to bardzo widowiskowa, kraksy oniemiają - swoją drogą w PSN Store masz demo tej gry, proponowałbym byś się zapoznał)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Symulator - GT5 Prolog, F1 Championship Edition

Arcade - Burnout Paradise, Ridge Racer 7, Need for Speed ProStreet, Sega Rally

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burnouta polecam, bardzo fajna gra, czysta zręcznościówka. Na początku mnie trochę przeszkadzało miasto, ale wyścigi są gęsto rozsiane więc jest spoko. A co do symulatorów - polecam Ci bardziej kupić jakiś tytuł na PC i poczekać na pełną wersję GT5. Za cenę GT5P możesz sobie kupić Race07 WTCC, Richard Burns Rally, GTR2 albo rFactor, które zapewnią Ci o wiele więcej możliwości niż prolog, który ma zdecydowanie za mało tras jak na swoją cenę, a wymienione przeze mnie pozycje zapewniają wręcz nieskończoną rozgrywkę (wymagający model jazdy a później jazda online, albo śrubowanie czasów) i o wiele lepszy realizm niż w Gran Turismo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych 2 bardziej spodobała mi się Bornout Paradise(hmm...w GT5P grałem tylko chwile, ale od razu Paradise przypadł mi bardziej do gustu)

Jeśli troche poczekasz to wyjdzie Motorstorm 2(wyścigi na plaży, w dżungli, w wulkanie, w jaskiniach).Ma być też splitscreen.Pewnie będzie lepsze od 1.

No, ale jak motorstorm to nie to, to zdecydowanie Bornout paradise.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Burnout, i chyba GT5: prologue

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nfs kaszana jak to dobrze ktoś określił Jedyny plus w niej to to że wykrywa dokładnie G25 i obsługuje manualną + sprzęgło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafix...ale on zastanawiał się, który z tych 2 tytułów jest lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burnout Paradise jest naprawdę dobry(fajna fizyka udeżeń itd) na GT5 Prologue jeszcze nie miałem okazji ale wydaje mi się że GT5 zarządzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwne ze nikt nawet nie wspomnial o Colin: Dirt :?:

sam posiadam Colina, Burnout, F1 CE, GT:P i te 4 wg mnie sa najleprze na ps3 w swoich kategoriach :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dziwne ze nikt nawet nie wspomnial o Colin: Dirt :?:

bo ma już Motorstorma, a w sumie Dirt jest do niego podobny, trochę mniej zręcznościowy, ale do symulatora mu bardzo daleko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Symulator = GT5:Prologue

Arcadeówka = Burnout Paradise

Nic dodać nic ująć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja btm był bardziej ku burnoutowi ze względu na model zniszczeń. W Gran Turismo jest bardzo dużo samochodów, ale po pewnym czasie nudzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Ci DIRT i kierownice Driving Force Pro!!!

jestem posiadaczem tego kompletu od poniedziałku (07.04.08) i musze powiedziec , że to po prostu rewelacyjna sprawa.

Grałem i w Motorstorma i burnouta............ale Colin w połaczeniu z kierownica bije te gry na głowę!!!

wrażenia z jazdy są niesamowite:) force feedback robi swoje...poprostu trzeba to poczuć.

Całe zycie grałem na padzie ale to co wyprawia ta kierownica to poprostu MASAKRA!!!

Polecam wszystki DIRT+ DRIVIN FORCE PRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od siebie szczerze polecam F1 Championship Edition

Gra jest bardzo fajna - sprawia dużą przyjemność z jazdy, tym bardziej że gier traktujących tematykę jest mało. A sezon niedawno się rozpoczął, Kubica odnośni wielkie sukcesy, więc ten tytuł jest wręcz "na czasie". Oprawa audio-wizualna prezentuje się bardzo dobrze, bolidy są dopieszczone na maxa. System jazdy jest bardzo dobry. Polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja od siebie szczerze polecam F1 Championship Edition

Gra jest bardzo fajna - sprawia dużą przyjemność z jazdy, tym bardziej że gier traktujących tematykę jest mało. A sezon niedawno się rozpoczął, Kubica odnośni wielkie sukcesy, więc ten tytuł jest wręcz "na czasie". Oprawa audio-wizualna prezentuje się bardzo dobrze, bolidy są dopieszczone na maxa. System jazdy jest bardzo dobry. Polecam!

Szkoda tylko. że w grze mamy sezon 2006 czyli Kubicy jeszcze nie ma. Kubica o ile się nie mylę pojawił się dopiero pod koniec 2006. Dziwnie jest to, że gra ukazała się w 2007, a w grze mamy sezon 2006.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Szkoda tylko. że w grze mamy sezon 2006 czyli Kubicy jeszcze nie ma. Kubica o ile się nie mylę pojawił się dopiero pod koniec 2006. Dziwnie jest to, że gra ukazała się w 2007, a w grze mamy sezon 2006.

tak często się dzieje - twórcy dysponują wszystkimi danymi o sezonie wtedy. A jak w nowym sezonie pojawiają się inne samochody (których projekty są długo utrzymywane w tajemnicy), często nowe tory to łatwiej jest developerom opracować grę na podstawie jakiś telemetrii, gdzie mają wszystkie dane. A tak to robią grę z lekka po omacku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie do końca łapie się do tej kategorii ale moim faworytem jest bezapelacyjnie CTR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi kupiłem obie gry z tym że GT5 tydzien później, i wg mnie lepszą frajdę sprawia Burnout w GT grafika wszystko ładnie piękne ale czuć małą ilośc aut, plusem jest to że save zostają ale z drugiej strony czuje ze sie szybko znudzi... ale pozyjemy zobaczymy

dzieki jeszcze raz za porady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
w GT grafika wszystko ładnie piękne ale czuć małą ilośc aut

No tutaj akurat nie trafiłeś... Burnout: 78 aut, GT5P: 76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No tutaj akurat nie trafiłeś... Burnout: 78 aut, GT5P: 76

aut jest pod dostatkiem, bardziej doskwiera bardzo mała ilość tras...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koniecznie Burnout Paradise. Te gre trzeba miec. GT5 Prologue to nie polecam. warto poczekac na pelna wersje hmmm. Dirt jest rowniez bardzo dobry i godny polecenia. ale to juz od gustu zalezy. w kazdym razie Burnout to obowiazek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiec mam i f1 ch , GT5P ,Motorstorma , i RR7.

GT5P wymiata !!!!!! z tych wszystkich .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi