CroppQ 7 Napisano 15 Grudzień 2011 Panowie mam oto taki mały problem a raczej zżera mnie ciekawość dlaczego przy grach ps3 np. Fifa 12 (która jest w 60hz) gdy włącze TruMotion co ma zapopiegać tzw. "smużeniu" właśnie do niego doprowadza obojętnie jak ustawię, natomiast przy wyłączeniu jest niby ok. Chciałbym abyście się wypowiedzieli na teamat (o ile będzie na temat) bo poszukiwania w googlach już mnie poprostu ** :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 18 Grudzień 2011 (edytowane) Jesli jest to odpowiednik Motion Plus z Samsunga to wystarczy w ustawieniach wlasnych tej opcji pobawic sie suwakami lub wybrac opcje odpowiadajaca "wyraźnej" z Samsunga, gdzie redukowany jest blur, a nie ma redukcji przeskokow(ktore rozbijaja obraz - zwlaszcza przy tych grach, ktore nie dzialaja plynnie i framerate spada - a zeby w ogole dobrze dzialala ta funkcja potrzeba 60 fps(przynajmniej w moim samsungu)) Edytowane 18 Grudzień 2011 przez SmaleC 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CroppQ 7 Napisano 18 Grudzień 2011 Hmm ja mam LG i tam jest w ustawieniu takie cos ( De-Judder i De-Blur) więc nie wiem na jakie wartości to ustawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 18 Grudzień 2011 De blur ba maxa, a De Judder na 0. De blur jest do redukcji rozmycia,a De judder do redukcji skokow, czyli uplynniania obrazu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CroppQ 7 Napisano 18 Grudzień 2011 Dzięki za pomoc ;) teraz dalej to już sobie poradza. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach