dYzio 1 Napisano 10 Kwiecień 2008 Witam, Otóż prawdopodobnie będę się przeprowadzał do Częstochowy i mam takie pytanie, czy są tam jakieś dobre, sławne w regionie licea? Interesują mnie publiczne jak i prywatne, coś związane z biznesem (nie ekonomiczne), przedmioty ścisłe. Czy może mi ktoś jakieś LO polecić? Z góry dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 10 Kwiecień 2008 Witam,Otóż prawdopodobnie będę się przeprowadzał do Częstochowy i mam takie pytanie, czy są tam jakieś dobre, sławne w regionie licea? Interesują mnie publiczne jak i prywatne, coś związane z biznesem (nie ekonomiczne), przedmioty ścisłe. Czy może mi ktoś jakieś LO polecić? Z góry dzięki. Kopernik, Traugutt i Sienkiewicz. Trzy LO w Częstochowie o najwyższym poziomie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dYzio 1 Napisano 10 Kwiecień 2008 Właśnie o nich słyszałem a co powiesz o Liceum Akademickim? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 10 Kwiecień 2008 Właśnie o nich słyszałem a co powiesz o Liceum Akademickim? Nic, bo szkołę średnią skończyłem lata temu i nie jest w tym temacie już od dawna. Wiem gdzie są te ważniejsze szkoły, jaki maja poziom, jakim busem dojechać, ale już nic poza tym. Nie te lata już, pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 10 Kwiecień 2008 Nie jestem co prawda z Częstochowy ale jedno mogę tobie doradzić szkoły prywatne zarówno na poziomie średnim jak i wyższym daruj sobie A skorzystasz na tym . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxavelli 0 Napisano 10 Kwiecień 2008 Aki ma racje, prywatne szkoly nastawione sa na rozpieszczone dzieciaki i ich kase - edukacji tam zero. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 10 Kwiecień 2008 A ja proponuję technikum. Będziesz miał zawód + maturę. Ludzie myślą, że technikum to szkoła dla "mniej zdolnych". Otóż nie. Chodzę do jednego z 3 najlepszych techników hotelarskich w Polsce i tam poziom jest bardzo wysoki. Na całą szkołę matury nie zaliczyła tylko 1 osoba. Sama średnia też nie była najniższa (dyrektorka przez cały rok się podnieca zeszłoroczną maturą - chyba chce wpłynąć na ambicje teraźniejszym maturzystom). Fakt jest taki, że w technikum ludzie mają do zaliczenia maturę i miesiąc później egzamin zawodowy. Żeby było weselej to egzamin zaliczasz dopiero jak masz 75%. Zdarzają się osoby co mają 72-74% i ... nie zdają! 2 jest od 75%, kiedy na maturze masz 30% (chociaż żeby coś było z tej matury to trzeba mieć te 75% ;p). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dYzio 1 Napisano 10 Kwiecień 2008 Dzięki za rady. Postaram się podjąć właściwą decyzję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 13 Kwiecień 2008 Powiem tak: Koleżanka od dwóch lat mieszka i studiuje w Częstochowie i... Współczuję Ci dYzio. To miasto to taka wioska (bez obrazy dla mieszkańców). Byłem tam u niej na dwa dni i strasznie mi się nie podobało. Małe centrum, wszystko koncentruje się wokół kościoła i puby zamykają przed północą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach