KrisPora_PL 145 Napisano 3 Styczeń 2012 (edytowane) Posiadam cyfrę+. Pobieram ją poprzez tuner z talerza. Posiadany tuner to PACE PVR HD. Wg. danych zawartych w instrukcji tunera i reklamowanych w necie powinien on odtwarzać wybrane audycje w formacie audio - przestrzennym: Dolby Digital oraz Dolby Sorround. Niestety amplituner wskazuje mi, że puszczają jedynie stereo.Próbowałem dźwięk puszczać zarówno przez kabel HDMI jak i przez optyka. Nic nie daje: tylko stereo. Audycje zgodnie z programem były/są w DS lub DD. W ustawieniach tunera satelitarnego do wyboru jest mono lub stereo. Nie mam pomysłu w czym problem. Proszę o ewentualne sugestie, a także info czy ktokolwiek odbiera z cyfry (talerz nie kablówka) format 5.1, czy to tylko pobożne życzenie cyfry? Edytowane 3 Styczeń 2012 przez KrisPora_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrisPora_PL 145 Napisano 13 Kwiecień 2012 Posiadam cyfrę+. Pobieram ją poprzez tuner z talerza. Posiadany tuner to PACE PVR HD. Wg. danych zawartych w instrukcji tunera i reklamowanych w necie powinien on odtwarzać wybrane audycje w formacie audio - przestrzennym: Dolby Digital oraz Dolby Sorround. Niestety amplituner wskazuje mi, że puszczają jedynie stereo.Próbowałem dźwięk puszczać zarówno przez kabel HDMI jak i przez optyka. Nic nie daje: tylko stereo. Audycje zgodnie z programem były/są w DS lub DD. W ustawieniach tunera satelitarnego do wyboru jest mono lub stereo. Nie mam pomysłu w czym problem. Proszę o ewentualne sugestie, a także info czy ktokolwiek odbiera z cyfry (talerz nie kablówka) format 5.1, czy to tylko pobożne życzenie cyfry? odpowiem sam po rozwiązaniu problemu, dla innych z podobnym problemem: należy użyć wyłącznie połączenia po kablu optycznym (inne w tym hdmi nawet przy zajebiscie wypasionym ampli nie zda egzaminu), następnie przy pomocy pilota dekodera wybrać język oryginalny (przycisk +) no i mamy audio DD, a nawet pokrewne :banana: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach