Skocz do zawartości
karol_skw

Kilka Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

witam. Od niedawna jestem użytkownikiem "plejki",. Z racji iż jestem trochę zielony w temacie, mam kilka pytań:

1. Czy mogę postawić konsolę w pionie? Gdzieś kiedyś usłyszałem, że slim (taką posiadam) w pionie stać nie może, gdyż jej napęd się wtedy łatwiej wyniszcza, a nie uznają tego na gwarancji, Zwykła zaś wersja w pionie może stać. Na forach (tak tak szukałem juz odpowiedzi, ale jednoznaczniej nie znalazłem) raz piszą że można, raz że "odradzają" takie ustawienie. jednocześnie znalazłem kilka ofert podstawek umożliwiające stabilne usadzenie w pionie. Proszę więc o wyjaśnienie.

2. Czy savy z gry mogę przerzucić na pendriva i odpalić na innej konsoli (tak jak w przypadku gier na PC)?

3. Czy podczas ładowania pada jest jakiś wskaźnik informujący o postępie ładowania? Kiedy jest podpięty, migają na nim tylko diody przy cyferkach - wszystkie równocześnie.

4. Często zdarza się sytuacja że muszę się wynosić z normalnego telewizora, do małego rupiecia. Normalny jest podlączany przez HDMI (samo się wykrywa i na takie przestawia), zaś rupieć podłączany przez euro-złącze. Tu pojawia się problem, bo po podłączeniu obraz jest czarny, nie ma również dźwięku. Muszę dopiero podłączać znów przez HDMI, równocześnie przez euro (do tego normalnego odbiornika), przestawić opcje na zwykly kabel, gdy na ekranie zrobi się czarno, przestawić obraz na ten z euro i dopiero mogę przepiąć do swojego małego telewizorka.

Opcja automatycznego ustawiania jest włączona- o co więc tu może chodzić, czy może ja coś robię źle? Tu najbardziej bym o pomoc prosił)

5. Czy na slimie jest możliwość odpalenia gier z ps2 (najbardziej by mi zależało na gran turismo 4)?

Bardzo prosze o wyrozumiałość, gdyż to moje początki z konsolą, wcześniej miałem kontakt jedynie z ps2, a tu podobne są tylko pady ;)

Na pytania szukałem odpowiedzi, przeczytałem FAQ, jednak nie znalazłem tam odpowiedzi (jedynie "nie polecam" do pkt 1)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 slim nie jest przystosowany to stania w pionie.

2 tak* - * save'y sa przypisane do konta psn co przynosi pewne ograniczenia

3 jak przestana mrugać to pad bedzie naladowany (wciskajac PS widzisz animacje ladowania)

4 reset ustawien audio/wideo sie klania. poczytaj instrukcje do ps3

5 nie

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.