Skocz do zawartości
bolek

Do jakiego stopnia gry potrafią uzależnić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Tu gry nie mają nic do rzeczy. To dziecko powinno się leczyć bo z tego co widzę to ma poważne problemy z psychą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tu gry nie mają nic do rzeczy. To dziecko powinno się leczyć bo z tego co widzę to ma poważne problemy z psychą.

Dokładnie! Gry nie maja nic wspólnego z takimi zachowaniami. Równie dobrze ten dzieciak mógłby tak reagować np. na TV. Po prostu ma coś z makówką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL gość grać nie potrafi...usmiałem się przy tym jak nie wiem co...Wymóżdżyło go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie wydaje wam sie ze to jest zmontowane specjalnie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kadym razie koleś jest rąbniety...ciekawe czy nauczuciele z nim w szkole wytrzymują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli wogole do szkoly chodzi. Pewnie calymi dniami w Unreala gra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a nie wydaje wam sie ze to jest zmontowane specjalnie ?

dla mnie to oczywiste ze to bylo przedstawienie przed kamera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to było specjalnie nagrane.. bo przecież kt oby tego dzieciaka tak nagrywał... no chyba, że ma wrednego brata...

Ale faktem jest, że tacy ludzi istnieją, i to jest przykre...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś mój kumpel stwierdził, że w wakacje musi zrobić shama w WOWie w wakacje. Nie miał czasu na znajomych bo expił/gearował się. Teraz doszło do niego jak zmarnował sobie wakacje

PS. nadal gra w WOWa tym shamanem. Jest około na 70miejscu w europie (na globalu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, ja niedawno zrezygnowałem z jakichkolwiek form crpg'ów i mmorpg, te gry po prostu niszczą życie.... Zmarnowałem na to ok 1,5 miecha grania codzien po 6-8 h do 4 rano ;/ Granie w nie po godzinie dziennie mija sie z celem, bo przez ten czas praktycznie nic nie zrobisz... Szkoda zycia naprawde... Nigdy juz nie bede chyba gral w online'owe rpgi... Trzeba sie wziac za siebie Lepiej na ps3 sobie pograc w cos po sieci, rozgrywka intensywniejsza a i mozna sie nagrac i usatysfakcjonowac po godzince grania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No właśnie, ja niedawno zrezygnowałem z jakichkolwiek form crpg'ów i mmorpg, te gry po prostu niszczą życie.... Zmarnowałem na to ok 1,5 miecha grania codzien po 6-8 h do 4 rano ;/ Granie w nie po godzinie dziennie mija sie z celem, bo przez ten czas praktycznie nic nie zrobisz... Szkoda zycia naprawde... Nigdy juz nie bede chyba gral w online'owe rpgi... Trzeba sie wziac za siebie Lepiej na ps3 sobie pograc w cos po sieci, rozgrywka intensywniejsza a i mozna sie nagrac i usatysfakcjonowac po godzince grania

Dune czyli w darmowego mmorpg'a ni pograsz na ps3 xP?

A filmik stary, juz widzialem go (:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pips chyba nie grałeś w MMORPG. Nie wiesz jak to jest, kiedy chcesz iść na high-end'ową instancje/dungon. Zbierasz się z ludźmi około 20min do 1h! Dolicz do tego sam czas na ukończenie celu jaki sobie team obrał. Często taki wypad trwa od 2h do 4-5h. A grać ot tak sobie nie ma co. Nabijesz kilka lvl i co Ci po tym ? Ja w Guild Warsa przez rok przegrałem ponad 1,600h. Fajnie było, ale teraz szkoda mi tego czasu. MMORPG były z jednym (ale nie najważniejszym) z powodów dla których skończyłem z PC. Gdybym kupił nowego kompa to dalej bym grał w GW czy WOWa. Trzeba od tego uciec... nie ważne w jaki sposób

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzies czytalem o tym niemcu. on udawał bo sprzeciwiał się cenzurowaniu gier w niemczech. nabijal sie do czego mogą brutalne gry prowadzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten filmik ma juz laaaaaaaaaaaaaaaata cale. Angry German Kid to jeden z najbardziej znanych mime'ow internetowych, i nie wiem na ile znacie niemiecki, ale nawet jesli slabo to i tak powinniscie wylapac muzyke i to co krzyczy. On gra w pierwszego UT. Dzieciak teraz ma 20 lat i dorabia w klubach robiac stand-uo comedy.

A, i wszyscy wiedza, ze to jest udawane.

Z reszta chyba nikt nie jest az tak popieprzony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pips chyba nie grałeś w MMORPG. Nie wiesz jak to jest, kiedy chcesz iść na high-end'ową instancje/dungon. Zbierasz się z ludźmi około 20min do 1h! Dolicz do tego sam czas na ukończenie celu jaki sobie team obrał. Często taki wypad trwa od 2h do 4-5h. A grać ot tak sobie nie ma co. Nabijesz kilka lvl i co Ci po tym ? Ja w Guild Warsa przez rok przegrałem ponad 1,600h. Fajnie było, ale teraz szkoda mi tego czasu. MMORPG były z jednym (ale nie najważniejszym) z powodów dla których skończyłem z PC. Gdybym kupił nowego kompa to dalej bym grał w GW czy WOWa. Trzeba od tego uciec... nie ważne w jaki sposób

Chyba gralem Gralem kiedys w tibie ale od tamtych wakacji juz nie gram bo mi sie to cholerni znudzilo, 2 do 4-5h :? moze w tamtej gierce tak ale tutaj jeden z najdluzszych questow trwal ponad 10 godzin D: aby go zrobic trza bylo miec ekipe i od rana juz isc, oczywiscie przez ten czas ni mogles isc do wc bo to jeden z najtrudniejszych questow i latwo bylo pasc a nikt na ciebi by nie czekal bo sie potworki zrespia, takze wiem ze to strata czasu xE pamietam jak w ferie nastawialem na 6 aby wstac i isc expic, a gdy wiedzialem ze ojciec wychodzi wczesniej to na 5:20 nastawialem budzik i odraz exp no i zaspany caly bylem xE teraz bede tracic czas na IV w ferie i inne wolne <3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chyba gralem Gralem kiedys w tibie ale od tamtych wakacji juz nie gram bo mi sie to cholerni znudzilo, 2 do 4-5h :? moze w tamtej gierce tak ale tutaj jeden z najdluzszych questow trwal ponad 10 godzin D: aby go zrobic trza bylo miec ekipe i od rana juz isc, oczywiscie przez ten czas ni mogles isc do wc bo to jeden z najtrudniejszych questow i latwo bylo pasc a nikt na ciebi by nie czekal bo sie potworki zrespia, takze wiem ze to strata czasu xE pamietam jak w ferie nastawialem na 6 aby wstac i isc expic, a gdy wiedzialem ze ojciec wychodzi wczesniej to na 5:20 nastawialem budzik i odraz exp no i zaspany caly bylem xE teraz bede tracic czas na IV w ferie i inne wolne <3

Ja mówię o MMORPG, a nie o grze planszowej jaką jest Tibia... Gra w której nie masz żadnego wpływu na rozwój postaci poza skilowaniem i expieniem. Jeżeli ktoś nazywa Tibie MMORPG to równie dobrze może UT3 nazwać strategią turową ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu chodzi i uzależnienie zarowno gry MMORPG jak i gra planszowa Tibia bardzo szybko uzależniaja....

Mnie to też nie ominęło - grałem z 3 miech na RL (po 2-3h dziennie + czas przed szkołą), później przesiadłem się na pewien OTS na którym siedziałem pół roku...

Wiem, że 2-3h to nie jest jakośdługo, ale sam fakt, że cioągle w to jakośchciałem graćspowodaował to delikatne uzależnienie... bo skoro rano przed sql specjalnie kompa włączałem... to nei jest normalne

Na szczęście mam silną wolę i zaraz po tym jak dostałemnowego kompa to mi przeszło xD

Co prawda, po części na na starym PC grałem w tą całą tibię,bo żadne gry lepsze od SA mi nie chodziły...ale to szczegół, bo mogłem w inne z poziomu SA grać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To było reżyserowane. Nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał szczerze to nawet nie patrzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tibia to mmorpg, melon przed wyjsciem do szkoly jak mam na 11:05 to wlaczam ps3 bo co mma niby robic o.O?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowiek to taka bestyja co się może nawet od soku marchewkowego uzależnić.

Uzależniasz się na tyle na ile sobie samemu pozwalasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi