Skocz do zawartości
jacekzaw

Hdmi Switch I Ps3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

To mój pierwszy post na forum ;)

Mam takie pytanie, może ktoś się orientuje, co może być przyczyną albo może ktoś korzysta / poleca rozwiązanie do rozdzielenia sygnału HDMI.

Kupiłem takie urządzenie jak PENTAGRAM HDMI 4 SWITCH.

Teoretycznie rozdzielenie sygnału HDMI powinno działać, niestety działa na wszystkich innych urządzeniach oprócz PS3.

Obraz PS3 pojawia się i znika i tak w kółko co kilka sekund.

Czy ktoś wie może z czego to wynika ?

Switch właśnie oddaję do sklepu bo to już drugi i działa tak samo, jednak szukam rozwiązania które zadziała w końcu :)

Dzięki z góry!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.hollex.pl/akcesoria-hdmi/rozdzielacze-hdmi/1578-nsplitter-pro-1x2-mk-ii-qs

To jest jedyny splitter, który wiem że działa na 100% (bo mam). Polecają go jako najlepsze tego typu urządzenie na forum hdtvpolska.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dzięki wielkie za odpowiedź.

Drogi trochę :)

Ale wiesz, że działa bo używasz to skorzystam, pytanie tylko czy to nie jest odwrotność tego co chcę ?

Jest jeden kabel podłączony do jednego gniazda HDMI w TV.

A chcę poprzez SWITCH podłączyć dwa urządzenia.

Czy to co mi podesłałeś to nie jest przypadkiem rozdzielenie sygnału na dwa tv z jednego sygnału np. PS3 ?

http://www.hollex.pl...ro-1x2-mk-ii-qs

To jest jedyny splitter, który wiem że działa na 100% (bo mam). Polecają go jako najlepsze tego typu urządzenie na forum hdtvpolska.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak, przepraszam. "Moje" urządzonko rozdziela jeden sygnał z PS3 na dwa TV. Przykro mi, ale nie mam wiedzy w temacie odwrotnym. Poszukaj odpowiedzi na Forum, które wymieniłem wyżej. Sorry za zamieszanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystam z HDMI Switcha w amplitunerze Onkyo, moja stara plazma ma tylko jedno wejście hdmi i musiałem sobie jakoś poradzić, w sumie to łączę w ten sposób sygnał z trzech urządzeń i nie stwierdzam problemów. Prawdopodobnie urządzenie które podałeś w pierwszym poście jest po prostu wadliwe :(

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info :)

Jeżeli jest wadliwe, to cała seria nie tylko mój egzemplarz bo miałem dwie nowe sztuki :)

Korzystam z HDMI Switcha w amplitunerze Onkyo, moja stara plazma ma tylko jedno wejście hdmi i musiałem sobie jakoś poradzić, w sumie to łączę w ten sposób sygnał z trzech urządzeń i nie stwierdzam problemów. Prawdopodobnie urządzenie które podałeś w pierwszym poście jest po prostu wadliwe :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi