Skocz do zawartości
miodek101

Playstation 2 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam konsole ps3 ale zastanawiam sie ostatnio czy by nie kupic ps2 :P. Jak wiadomo na stara czarnulke wychodzilo spoko bardzo dobrych gier. Ale czy jest sens kupowac "tak stara" konsole majac ps3 ? Jeżeli posiada ktos z Was ps3 i ps2 to czy gracie jeszcze czasem na ps2? Co radzicie?

Z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, posiadam konsole ps3 ale zastanawiam sie ostatnio czy by nie kupic ps2 :P. Jak wiadomo na stara czarnulke wychodzilo spoko bardzo dobrych gier. Ale czy jest sens kupowac "tak stara" konsole majac ps3 ? Jeżeli posiada ktos z Was ps3 i ps2 to czy gracie jeszcze czasem na ps2? Co radzicie?

Z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam.

Odkąd kupiłem PS3 starej czarnulki ani razu nie podłączyłem do TV. Wypoczywa sobie w pudełeczku. Przegrałem bardzo dużo gierek na PS2 i jakoś mnie już do nich nie ciągnie. Jeżeli interesują Cię stare tytuły to jest sens kupna PS2, ale właśnie żeby nie było że wydasz tylko hajs na marnę. Pomyśl nad tym. Ja osobiście nie mam zbyt dużo czasu na granie, a jak już mam chwilkę to korzystam z PS3, o PS2 praktycznie już zapomniałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli nie zależy ci jakoś mega na grafice, i nie miałeś wcześniej ps2, to IMO jak najbardziej, dużo nie wydasz a jest ogrom tytułów, które wciągają 100 razy bardziej niz największe hity z current genów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio dokładnie o tym samym myślę przede wszystkim mam ogromną ochotę wyciąć w SSX'y stare i Burnouty. Tym bardziej że możliwe że sprzedam 360 więc sianko by było. No a całą masę tytułów przegapiłem na PS2. Okami, Viewtiful Joe, stare PES-y ze znajomymi to jest jednak magia mimo że nowa Fifa to kosa. Więc kurcze warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież jest ps3 które czyta gry z ps2

bodajże stara wersja tzw "chlebak" z dyskiem 60gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale nie każdy taką ma, a już lepiej kupować PS2 używane po taniości niż szukać chlebaka 60 GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z własnego doświadczenia wiem, że po kupnie trójki dwójka odeszła na zasłużoną emeryturę i od tego czasu zagrałem na niej najwyżej kilka razy a w innych wypadkach, kiedy miałem ochotę zagrać, stwierdzałem, że nie chce mi się przypinać dwójki do telewizora. Zapewne gdybym miał PS3 60GB to grałbym w starsze tytuły znacznie częściej. Z drugiej strony cena nowej dwójki jest i tak niższa, niż używanej PS3 obsługującej gry z PS2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@erwines Nie obraź się, ale taki troche bez sensu post :x

@Hadzio

@Jujo480

Napisaliscie ze majac ps3 i ps2 nie gracie juz na starej czarnulce, ale czy zanim kupiliscie ps3 przegralisice tysiace godzin na ps2, ograliscie wszystkie exclusivy? Bo ja ze stara czarnulka nigdy nie mialem strycznosci i prawie nigdy na niej nie grałem (2 moze 3 razy w Tekkena u kumpla). Tak wiec wnioskuje troche czy nie gracie na ps2 poprostu dlatego, ze macie juz dosyc tej konsoli ? :P Jak to z Wami jest ? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisaliscie ze majac ps3 i ps2 nie gracie juz na starej czarnulce, ale czy zanim kupiliscie ps3 przegralisice tysiace godzin na ps2, ograliscie wszystkie exclusivy? Bo ja ze stara czarnulka nigdy nie mialem strycznosci i prawie nigdy na niej nie grałem (2 moze 3 razy w Tekkena u kumpla). Tak wiec wnioskuje troche czy nie gracie na ps2 poprostu dlatego, ze macie juz dosyc tej konsoli ? :P Jak to z Wami jest ? :>

W moim przypadku to połączenie ogrania już wszystkich posiadanych tytułów i brak czasu aby ewentualnie do tych pozycji wracać skoro w kolejce czekają już nowe gry, których jeszcze nawet nie zacząłem a czasu ich ogranie brak.

Jeśli naprawdę miałeś niewielką styczność z PS2 do tej pory, to myślę, że nie będziesz zawiedziony z jej zakupu. Chyba że najważniejsze są dla ciebie graficzne fajerwerki, wówczas lepiej sobie odpuść jej zakup, bo możesz przeżyć niemiłą niespodziankę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem genialny pomysł ostatnio żeby kupić PS2 i nadrobić zaległości. Tak samo jak szybko się podjarałem tak samo mi szybko przeszło po wizycie u kumpla i partyjce tekkena i fify street. Po setkach godzin na PS3 grafika na PS2 szczególnie na tv 40"+ powoduje odruchy wymiotne. Po prostu nie da się grać kaszana z pikselozą słabymi efektami i kolorami. To było dobre x lat temu i tyle. Nie podważam grywalności ww. gier ale oprawa graficzna to kicha jak na dzisiejsze standardy.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem genialny pomysł ostatnio żeby kupić PS2 i nadrobić zaległości. Tak samo jak szybko się podjarałem tak samo mi szybko przeszło po wizycie u kumpla i partyjce tekkena i fify street. Po setkach godzin na PS3 grafika na PS2 szczególnie na tv 40"+ powoduje odruchy wymiotne. Po prostu nie da się grać kaszana z pikselozą słabymi efektami i kolorami. To było dobre x lat temu i tyle. Nie podważam grywalności ww. gier ale oprawa graficzna to kicha jak na dzisiejsze standardy.

PS2 po prostu źle się prezentuje na dużych panoramicznych TV - odpalona, na klasycznym kwadracioku 20"-26" dalej daje radę. Inna sprawa że jest już coraz mniej największych hiciorów PS2 które nie doczekały się wersji HD - ja w zasadzie czekam już tylko na Zone of the Enders.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie, jest sens kupowac ps2 na telewizor 42"? Innego w domu nie mam ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie, jest sens kupowac ps2 na telewizor 42"? Innego w domu nie mam ;P

PS2 podłączone do telewizora 42 ?

Doznałbyś szoku, i nie wiadomo czy byś się pozbierał z ziemi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są specjalne kable które wyświetlają grafike w większej roździelczości ( niestety nie wszystkie gry to obsługują). Posiadam taki kabel i nie narzekam grafa jest dużo lepsza niż na normalnym kablu(koszt 15 zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi