Skocz do zawartości
micho223

Początki Paintballa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Jestem zainteresowany grą w painball, jednak nie mam o tym zielonego pojęcia :).Jestem z Lubelszczyzny a dokładnie ze Świdnika.Macie jakieś rady co do wybrania pola na którym można sobie amatorsko postrzelać się z innymi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaglądnij tam --> http://paintball.info.pl/ Tylko nie zadawaj głupich pytań bo zostaniesz odrazu skarcony :) W sekcji drużyny znajdzie się pewnie kilka z twojej okolicy.

Bardzo fajny sport który dzieli się na dwie odmiany sportową i leśną. Musisz zagrać i zdecydować która bardziej Ci odpowiada :)

Speedball -->

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paintball to ogólnie świetna sprawa. Idealny sport nawet do czystej rekreacji. Przy odpowiednio dużej grupce dobrych znajomych zabawa jest nie do opisania! Szczerze polecam, bo gdy raz spróbujesz to z pewnością to pokochasz. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy żeby normalnie pograc trzeba nalezec do jakiegos klubu?

Nie mam 18lat , czy mogę grać bez przeszkód?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trzeba, paintball dzieli się na komercyjny czyli taki gdzie za odpowiednią sumę (średnio 80-100zł) organizator na danym polu zabezpiecza cię w cały potrzebny sprzęt i ciupiesz do woli(do wystrzelania kulek), małym minusem jest to że trzeba uzbierać ekipę z którą będziesz się strzelał.

Jest też ten niekomercyjny, tu już grają bardziej zaawansowani gracze, organizują się na malowanko np przez PSI, posiadają własny sprzęt i odpowiedniego skilla. Na takich grach również można wypożyczyć sprzęt tylko jest on dużo gorszy niż sprzęt reszty graczy (coś jak malacz vs audi) :)

Co do wieku, wystarczy pozwolenie od rodziców bodajże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trwa cały rok choć troche zimą zamiera. Leśnicy ganiają normalnie, baloniarze przenoszą sie do hal i nastawiają bardziej na treningi na reballach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

DaraS wielkie dzięki za linki i opisy , właśnie złapałem kontakt z drużyną z okolicy.

Edytowane przez micho223

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi