Skocz do zawartości
Kamil908

Liga 1 - Sezon 4

Rekomendowane odpowiedzi

odnośnie tej kolizji... uważam, że ferarka powinna odpuścić. Nie można trzymać optymalnego toru jazdy jak jakiś bolid jedzie już równolegle do nas, tym bardziej, że ferarka się nie broniła i nie zjechała na wewnętrzną. To jest bardzo podobna sytuacja jak moja z babciakundzia... ja byłem po wewnętrznej bo wyjeżdżałem z PIT a on trzymał optymalny tor jazdy... wyparować niestety nie mogłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to na osobie która wyprzedza ciąży większy obowiązek zachowania bezpiecznej jazdy niż na wyprzedzanym. Wydaje mi się, że gdyby klacza zostawił trochę miejsca to prędkość karoloo była tak duża, że zamknął by wyjazd z zakrętu i prawdopodobnie i tak doszło by do kolizji. karoloo był wyraźnie szybszy ale na wejściu na prostą tracił za dużo żeby spokojnie wyprzedzić klaczę przez co musiał robić to na ostatnich metrach co nie było do końca bezpieczne. Ogólnie każdy z nich mógł się zachować lepiej ale moim zdaniem 70% winy leży po stronie karoloo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że Karoloo przez to straciłtyle pozycji, bo przewaga była dosyc duza naszej 3 nad reszta stawki i zasluzyles Karoloo na miejsce 3 lub 2.

Jednak to jest najpiękniejsze w tym naszym sciganiu, ja nie mam umiejetnosci w tej lidze na 2 miejsce. Jednak taktyka i jazda w 16 daje sensacje i to jest najpiekniejsze.

Takiej walki nie miałem nigdy i mysle ze liga z 16 graczami byla super rozwiazaniem.

Kolizje sa w prawdziwej F1 to beda tez w naszej.

A Karolo mnie gonił niczym Kubica Vettela za co wielkie slowa uznania.

Mysle ze zawaliłem JA jak i Ty, z mojej perspektywy widziałem cie z tyłu a tu na twoim filmiku jestesmy prawie na wprost.

Rezerwa: Chetni w miejsce Lukasza prosze pisac do Klacza908.

Ktoś jest chetny aktualizowac tabele?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche wczoraj mnie ponioslo tak jak teraz vettela przy incydencie Naraianem :D ale teraz jest juz okey i nie mam jakies zlosci wobec Ciebie na chlodno analizujac to sadze ze byla to moja wina ale na tej prostej tak wszystko szybko sie dzialo ze myslalem ze cie polknelem :) zdarza sie a chcialem szybko z Toba sie uporac bo chcialem postraszyc tomluc'a noo bo w koncowce mialem zabojcze tempo no ale jak w powiedzeniu :D i 'kto sie spieszy to sie diabel cieszy' :D

i to jest moja nauczka i przestroga dla innych kolegow z teamu :D a wyscig sam w sobie byl pieknym widowiskiem jak w prawdziwej F1 emocje, momentami to az siegaly zenitu ! :D

zapomnialem pogratulowac zwyciezcy bo pojechal rowno i swietnie taktycznie wyscig :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zupełnioe nie udany pierwszy weekend ... Kwalifikacje jeszcze w miare p5 choc mogło być lepiej bo na moim najszybszym kółku na przed ostatnim zakręcie , któryś z kierowców williamsa mnie przyblokował , ale trudno. Start do wyścigu starałem sie jechać w miarę bezpiecznie i nie opłaciło się to , bo najpierw poczułem , że ktoś mnie z tyłu dotyka i lekko musnełem kogoś przede mną nic mu nie robiąc i dostałem karę , pożniej następną za rzekome cięcie zakrętów a na końcu 3 kare bo już nie mogłem swoich nerwów powstrzymać , więc zakończyłem swój wyścig na bandzie. Szkoda myśle , że mogłem spokojnie powalczyć o top3 , może w następnym wyścigu będzie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jezdze na padzie ;)

a dzisiaj jezdzimy jakas ustawke? :D bo kurde ten piatek to srednio pasuje ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie następnego GP ...... z racji zbliżających się Świąt, kolejny wyścig odbędzie się za dwa tygodnie, czyli 15.04. a oficjalny trening 13.04. ( trzynastego w piatek :biggrin: ) - dobrze rozumuję ?

Dobrze myślę, czy niekoniecznie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobmy ankiete jak wszyscy dadza na tak i beda w tym tygodniu w domu ale musi byc 16 glosow na "TAK"

to i nawet jestem sklonny pojechac :) bo ja jestem w niedziele w domu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na 80 % nie będę mógł jechać w niedzielę. Myślę, że nie ma sensu robić wyścigu w święta bo chyba nie wszyscy będą w formie ale trening w piątek bym pojechał.

P.S

karoloo gdybyś wyprzedził klaczę to nie miał bym szans na ostatnich okrążeniach bo 4 kółka przed metą skończyły mi się opony a dwa ostatnie kółka jechałem na pół gazu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz przypomne, szukam osoby do tabeli punktowej i konstruktorow.

Może ktoś zna się na tym i jest w stanie się tym zajac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S

karoloo gdybyś wyprzedził klaczę to nie miał bym szans na ostatnich okrążeniach bo 4 kółka przed metą skończyły mi się opony a dwa ostatnie kółka jechałem na pół gazu :)

no chyba tak bo to najszybsze kolko zrobilem na mix2 a mialem tego asa mix3, ale co poradzic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz przypomne, szukam osoby do tabeli punktowej i konstruktorow.

Może ktoś zna się na tym i jest w stanie się tym zajac?

Klacza, widzę że nie ma chętnych więc ja się tym zajmę. Tabele będę uaktualniał najpóźniej do czwartku po danym wyścigu (postaram się oczywiście zawsze robić to jak najwcześniej ale nie chce się deklarować że będzie w poniedziałek i się nie wywiązać).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto chetny jest pojezdzic dzis ze 2 sesje w chinach :) ?? od 19 mam czas i checi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze dam rade, Kisiel prosze wyslij mi setup na chiny, bo widze ze twoje setupy sa bardzo ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak moze o 19:30 co ?

bo jeszcze pies na glowie i 1h spacer z nim :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi