Skocz do zawartości
nihawk319

Ps3 Podlaczony Do Dekodera Jako Zew. Dysk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam dekoder hd cyfry + niestety bez twardziela (ale z wejsciem na niego, usb 2.0) i nosze sie z zamiarem kupna ps3. Moje pytanko czy istnieje mozliwosc za pomoca kabla usb podlaczyc ps3 do dekodera, zeby sluzyl jako twardziel do cyfry+vod lub nagrywania filmow?? Bardzo by mi na tym zalezalo, a budzet mam wlasnie na zestaw ps3+z 2-3 gry, a kupno dysku twardego po powodzi nie nalezy do najprzyjemniejszych ze wzgledu na cene, a na ten moment kasy wiecej nie wytrzepie... Ktos z was probowal takie cos zrobic?

Drugie pytanie, czy jest sens wydawania jakis 100-150zl wiecej an konsolke 320 zamiast 160gb (jesli to o czym pisalem powyzej bedzie mozliwe to nie ma tematu, oczywiscie, ze warto), jesli jednak nie da sie to liczac, ze gry bede kupowal raczej na allegro jest sens doplacania? czy przez neta na ps store(czy jak to sie nazywa ;p) gry sa raczej w podobnych cenach, czy mozna wychaczyc niezle okazje i wtedy warto miec wiekszy dysk?

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazje są ale raczej żadko, a co do dysku... Ja miałem 120 Gb i zapełniłem go w jakichś 60-70% ale trzymałem na nim dosłownie wszystko zdjęcia, kilkaset piosenek, kilka filmów ale takich po 700 mb i mnóstwo dem. Także moim zdaniem 320 Gb to zbędna inwestycja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt 320 nie opłaca się, ja kupiłem i mam 4 dema, filmy muzykę mam na kompie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do dekodera probowaliscie podlaczyc? Bo to mnie szczerze bardziej martwi ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Posiadam dekoder hd cyfry + niestety bez twardziela (ale z wejsciem na niego, usb 2.0) i nosze sie z zamiarem kupna ps3. Moje pytanko czy istnieje mozliwosc za pomoca kabla usb podlaczyc ps3 do dekodera, zeby sluzyl jako twardziel do cyfry+vod lub nagrywania filmow?? Bardzo by mi na tym zalezalo, a budzet mam wlasnie na zestaw ps3+z 2-3 gry, a kupno dysku twardego po powodzi nie nalezy do najprzyjemniejszych ze wzgledu na cene, a na ten moment kasy wiecej nie wytrzepie... Ktos z was probowal takie cos zrobic?

Drugie pytanie, czy jest sens wydawania jakis 100-150zl wiecej an konsolke 320 zamiast 160gb (jesli to o czym pisalem powyzej bedzie mozliwe to nie ma tematu, oczywiscie, ze warto), jesli jednak nie da sie to liczac, ze gry bede kupowal raczej na allegro jest sens doplacania? czy przez neta na ps store(czy jak to sie nazywa ;p) gry sa raczej w podobnych cenach, czy mozna wychaczyc niezle okazje i wtedy warto miec wiekszy dysk?

Pozdrawiam :)

Po pierwsze, to wejście USB w dekoderze jest do celów serwisowych, a nie do podłączania zewnętrznego twardziela, a tym bardziej konsoli. Po drugie, to konsolę podłączaną w ten sposób prędzej uszkodzisz niż wykorzystasz. Ktoś już tutaj próbował cudować z nagrywaniem filmów na zewnętrzny dysk, a potem nie mógł twardziela odczytać. Dlatego lepiej nie próbuj takich praktyk.

Co do drugiego pytania. Tak, warto. 100-150 zł to niewielka kwota, a może w przyszłości znacznie ułatwić Ci życie z konsolą. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po pierwsze, to wejście USB w dekoderze jest do celów serwisowych, a nie do podłączania zewnętrznego twardziela

Hmm... Wchodzę na stronę Cyfry Plus i co widzę napisane wielkimi czerwonymi literami ?

Możliwość nagrywania na zewnętrzny dysk lub pamięć USB

Ale takie podłączenie nie jest możliwe - faktycznie możesz jedynie uszkodzić konsolę, zwłaszcza że zarówno dekoder jak i konsola podaje na porty USB napięcie - co prawda niewielkie ale... ;)

Co do większego dysku - to jako posiadacz 320GB gdybym teraz kupował konsolę, to wziąłbym mniejszy dysk a nadwyżkę $ przeznaczył na gry/akcesoria...

Edytowane przez kloose

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi