Skocz do zawartości
sensei_pl

Portal Gametrade

Rekomendowane odpowiedzi

Wątek poświęcony lekceważącemu podejściu administracji do użytkowników i całej reszcie absurdów oraz innych karygodnych sytuacji mających tam miejsce.

Na początek temat, który wzbudził niemałe zainteresowanie http://gametrade.pl/...worca-gametrade

Chciałbym poruszyć także osobę moderatora o pseudonimie warezz, któremu to wydaje się, że skoro ma niebieski kolor jest ponad prawem.

Nie zdążyłem uwiecznić jego wpisu, gdyż w porę sam usunął, ale nie zdążył skasować dwóch komentarzy odnośnie jego posta:

34ovtpl.png

Udało mi się wygrzebać fragment z innego wątku:

35lsvty.png

Edytowane przez sensei_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele razy mnie tam negatywnie zaskoczono i generalnie poza wykorzystywaniem portalu do jego głównych zadań postanowiłem niczego więcej tam nie tykać :(

PS; Warezz, niegdyś użytkownik naszego forum nie dalej jak dwa tygodnie temu za wypowiedź poniżej wszelkich norm wyleciał permanentnie z Ps3Site :down:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boże co za zje%#%(ny interfejs :( Jak się usuwa znajomych z listy na tym portalu (GT)?

//Down

Dobre, ale nie mam tych funkcji :blink:

//Edit

"Czizassss !!!" Musiałem wejść na profil osoby (do usunięcia), następnie u niego wejść w znajomych i dopiero pojawiły się wyżej wklejone przez Ciebie funkcję ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jeszcze nie wprowadzili opłat za edycję listy znajomych to nieco niżej pod awatarem:

t70qya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pseudo-serwis jest dobry tylko do wymian. To co tam sie wyrabia, to paranoja a zachowanie adminow i modow wrecz powala, w negatywnym tego slowa znaczeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie ten temat, nawet bym nie wiedział jakie cyrki się tam dzieją :) Korzystam tylko z wymian gier, na ich forum nie zaglądam - i widzę, że dobrze. Wkurzyło mnie tylko ostatnio, że moje zweryfikowane konto po prostu sobie znikło i żeby je przedłużyć, muszę ponownie zabulić 9 zł. - niech spadają, mam niezweryfikowane i dobrze mnie z tym :)

A w wywiadzie na temat GT, który ostatnio czytałem na ps3site wszystko oczywiście jest ładnie i pięknie, posty nie są kasowane itede, itepe, etcetera...

Edytowane przez Link396

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie ten temat, nawet bym nie wiedział jakie cyrki się tam dzieją :) Korzystam tylko z wymian gier, na ich forum nie zaglądam - i widzę, że dobrze. Wkurzyło mnie tylko ostatnio, że moje zweryfikowane konto po prostu sobie znikło i żeby je przedłużyć, muszę ponownie zabulić 9 zł. - niech spadają ...

Ten pomysł wydaje mi się wyjątkowo "ciekawy" :bad: Płatna weryfikacja danych osobowych, ok! Niech im będzie, ale dodanie okresu weryfikacji to już bajer na całego. Zawsze przecież w tych 12stu miesiącach mogłeś stać się kimś innym; zmienić płeć, tożsamość lub polskie sądy mogły Cię objąć instytucją świadka koronnego :rofl:

W sumie to nawet logiczne [sarkazm mode off]

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w wywiadzie na temat GT, który ostatnio czytałem na ps3site wszystko oczywiście jest ładnie i pięknie, posty nie są kasowane itede, itepe, etcetera...

Jak już powiedział "A", to musi powiedzieć "B". Do końca będzie szedł w zaparte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pomysł wydaje mi się wyjątkowo "ciekawy" :bad: Płatna weryfikacja danych osobowych, ok! Niech im będzie, ale dodanie okresu weryfikacji to już bajer na całego. Zawsze przecież w tych 12stu miesiącach mogłeś stać się kimś innym ;) Zmienić płeć, tożsamość lub polskie sądy mogły Cię objąć instytucją świadka koronnego :rofl: Wiesz, to nawet logiczne [sarkazm mode off]

Rozpierniczasz mnie Tomo, buahahahahaha... :biggrin:

Teraz poważnie, jak chcą ponownej weryfikacji, to niech wysyłają formularz z potwierdzeniem swoich danych raz na rok, lub ich ewentualną zmianą - potwierdzisz - masz konto zweryfikowane, jeśli nie to nie i tyle w temacie, a nie w taki sposób wyduszać kasę z ludzi, będę chciał im pomóc to kupię automatora, a jeśli promują się, że są tacy darmowi - więc niech tacy właśnie są !

I jeszcze jedna sytuacja, wczoraj kupiłem grę na GT - kup teraz wiadomo, i teraz przez to, że mam konto niezweryfikowane to muszę czekać, aż sprzedający łaskawie pozwoli mi ją od siebie kupić ! Od wczoraj czekam na jego potwierdzenie, a zależy mi na czasie, a kolo może loguje się raz na miesiąc...

Edytowane przez Link396
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smieszne jest w jakim kierunku idzie ten portal. niedługo będzie tam trzeba płacić za opcje wymiany.. mam nadzieje że niedługo powstanie jakaś alternatywa..

cd. opacji wyłączenia reklam za kase, tutaj moglibyście ją dać, odrazu bym przelał pieniądze na konto..

Edytowane przez owNeD.bY.NeVA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pomysł wydaje mi się wyjątkowo "ciekawy" Płatna weryfikacja danych osobowych, ok! Niech im będzie, ale dodanie okresu weryfikacji to już bajer na całego. Zawsze przecież w tych 12stu miesiącach mogłeś stać się kimś innym ;) Zmienić płeć, tożsamość lub polskie sądy mogły Cię objąć instytucją świadka koronnego :rofl: Wiesz, to nawet logiczne [sarkazm mode off]

Tylko, że co jeśli zmienisz płeć, lub zostaniesz świadkiem koronnym dzień po weryfikacji? Sam pomysł na weryfikację danych osobowych jest bardzo dobry. Tyle tylko, że wprowadzenie limitu czasowego i maksymalne ograniczenie użyteczności dla niezweryfikowanych jest zwykłym skokiem na kasę

Natomiast na temat jakości serwisu się nie wypowiadam, bo jeszcze nie miałem tam okazji nic wymienić. Jak do tej pory wszystko co miałem na zbyciu szybciej upłynniałem na Allegro niż tam, także co do twierdzeń jaki to portal jest ach i och w sprawie do której został stworzony mam mocne wątpliwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
cd. opacji wyłączenia reklam za kase, tutaj moglibyście ją dać, odrazu bym przelał pieniądze na konto..

Możesz to uczynić wykupując Automatora, tylko po co? Nie lepiej skorzystać z jakiejś darmowej aplikacji blokującej reklamy, np. AdBlock?

Edytowane przez sensei_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko po moich negatywnych wypowiedziach na ps3site pod wywiadem zablokowali mi możliwość pisania na forum gt:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiś czas temu Gametrade był naprawdę przyjaznym miejscem, część "podstawowych" funkcji jak np. "zobacz co możesz dostać za tę grę" zostały wrzucone do automatora, a reklamy są naprawdę strasznie uciążliwe (początkowo nie korzystałem z adblocka - niech mają, teraz korzystanie z serwisu bez tego jest naprawdę trudne), widać chęć zwiększenia rentowności serwisu jest ważniejsza niż dobro użytkowników...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkleję to co napisałem u nich na forum, sprawa była kiedyś poruszana i wydawało mi się że się z tego wycofali i użytkowników którzy kiedyś założyli tam konto i zapłacili to nie dotyczy. Jak widać jednak żadna złotówka nie śmierdzi. Swoją drogą to śmieszne że mam opłaconego automatora na jeszcze kilka miesięcy a bez weryfikacji nie będę mógł przeprowadzać transakcji jakich chcę...

Zakładając konto na gametrade podpisałem regulamin który mówił że poprzez odpowiedni haracz moje konto będzie zweryfikowane dożywotnio. Tymczasem teraz dostałem komunikat o następującej treści:

Witaj Bartek,

Zbliża się koniec Twojego rocznego okresu weryfikacji :(

Twoja weryfikacja wygaśnie 2012-06-13 12:47

Czy tak ma wyglądać dalsza polityka "bezpłatnego serwisu" w postaci weryfikacji co 12 a pewnie niedługo 6 miesięcy czy też płatnego automatora. Skoro kiedyś płaciłem za dożywotnią weryfikację która wygasła po roku to jaką mam mieć pewność że teraz płacać za roczną nie wygaśnie ona po tygodniu a potem zażądacie nowego haraczu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem tego samego maila, klikam w ten zesrany link i widzę, że mam wpłacić 9zł. Niby to tylko 9zł. Na rok. Ale nie pamiętam, by to było tylko na rok, gdy płaciłem pierwszy haracz. Skleroza nie boli, ale miałem wrażenie, że jest to raz na amen.

Osobiście wstrzymuję się od płacenia do momentu, kiedy gametrade znów będzie mi potrzebne, a używam go na szczęście ze 4 razy na rok...

Wszędzie srają reklamami na tym GT, forum jest o dupę potłuc i jeszcze żal do ludzi, ze adblocka używają, jak dziś bez niego nie da się normalnie neta przeglądać...

Ogólnie walić GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz na amen bylo kiedys, pozniej sie to zmienilo. Ja mam dozywotnia bo zrobilem multulm transakcji, co 10 komentarzy chyba zlotowka nizej jest. Litosci, nowa moda na narzekanie na gt, z czegos serwis musi sie utrzymac, nikt tego charetatywnie nie robi, 9zl na rok to nie tak duzo, vide 3-4 gierki sprzedane na allegro ? Dla Bartusa ktory kupuje milion gier chyba to nie powinno byc takie straszne?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milion gier to ja kiedyś kupowałem co zresztą widać po moim gc:P Chodzi o zasady. Jakby powiedzieli że mam płacić 30zł za rok to bym płacił. Teraz natomiast dymają mnie na każdym kroku. Poza tym dlaczego zapłacenie za automatora nie wystarcza za weryfikację? Dlaczego nie poinformowali mnie o tym kiedy kupowałem automatora niedawno? Czy skoro konto będzie niezweryfikowane przez co nie będę mógł dowolnie korzystać z serwisu przez co również z automatora to zwrócą za niego kasę? Chodzi tylko o zasady! Wychodzi mi 3zł do zapłacenia ale co z tego, jak wystawiam grę za 100zł i ktoś mi zapłaci 100zł to nie piszę mu maila że wyślę jak wpłaci dodatkowe 20zł bo chcę więcej zarobić!!! Poza tym poprzez debilizm użytkowników i stado hien pieprzonych małolatów dla któych 5zł zysku to sukces wcale gt nie jest zbyt konkurencyjny wobec allegro. Poza tym nie zapewnia żadnego bezpieczeństwa. Wystarczy że na 100 transakcji trafisz oszusta i koszty się zwrócą. A poza tym mam jeszcze 50 gier na stoliku (większość nawet nierozpakowanych), kilkadziesiąt na dysku i mam ich w dupie. Po prostu przestrzegam innych. Ciekawe co będzie z automatorem za 13 dni:)

Poza tym już pomijam inne akcje w stylu darmowy automator za polecenie znajomym, 2 dostało ode mnie linki, łacznie zrobili 57 transakcji i dupa nawet dnia darmowego nie dostałem. Nie wiem po co takie szopki robią, niech napiszą wprost ile kosztuje korzystanie z tego serwisu i wtedy każdy sam podejmie decyzje. Bo jak mam dostawać dziennie 5 ofert w stylu "hej dam ci skyrima za twojego modern warfare 3, dragon age, homefront i portal 2" to wolę kupić drożej na allegro.

Idea jest piękna, rzeczywistość okrutna, jakby tak zbadać rynek to 50% transakcji na gt to obecnie handlarze i sklepy. Przez co rynek się psuje. Rzekłbym nawet że dobrą opcją byłoby wprowadzenie limitu transakcji miesięcznych, a każda dodatkowa transakcja powinna być płatna, byłoby to z korzyścią dla wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weryfikacja zawsze była na rok, od momentu jej wprowadzenia nic się nie zmieniło, nie zmienialiśmy regulaminu, każda taka zmiana wymaga Waszej akceptacji przy logowaniu do serwisu i tylko jedną taką zmianę wprowadziliśmy ( tutaj aktualna i poprzednie wersje regulaminu -> http://gametrade.pl/terms).

Odnośnie zapraszania znajomych - kiedyś był z tym błąd, zgłoś tą sprawę poprzez formularz http://gametrade.pl/tickets/new?kind=other

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro wreszcie jest odpowiedź serwisu to może ustosunkujecie się do zmiany nazwy z weryfikacja na opłata? Bo skoro z tego samego konta płaciłem za automatora miesiąc temu to po co mam to robić znowu? Weryfikacja nie była kiedyś na rok o czym ja jak i tysiące innych użytkowników są całkowicie przekonani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Skoro wreszcie jest odpowiedź serwisu to może ustosunkujecie się do zmiany nazwy z weryfikacja na opłata? Bo skoro z tego samego konta płaciłem za automatora miesiąc temu to po co mam to robić znowu? Weryfikacja nie była kiedyś na rok o czym ja jak i tysiące innych użytkowników są całkowicie przekonani.

Opłaty za Automatora przechodzą przez zewnętrzny system płatności (PayU) i nie mamy dostępu do danych kontaktowych płacących. Dla nas tez by to było o wiele prostsze gdyby dało się tak zrobić, ale niestety wymagany jest zwykły przelew - w ten tylko sposób możemy potwierdzić tożsamość :(

Edytowane przez gametradepl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Weryfikacja zawsze była na rok, od momentu jej wprowadzenia nic się nie zmieniło, nie zmienialiśmy regulaminu, każda taka zmiana wymaga Waszej akceptacji przy logowaniu do serwisu i tylko jedną taką zmianę wprowadziliśmy ( tutaj aktualna i poprzednie wersje regulaminu -> http://gametrade.pl/terms).

Odnośnie zapraszania znajomych - kiedyś był z tym błąd, zgłoś tą sprawę poprzez formularz http://gametrade.pl/.../new?kind=other

Śmieszny jesteś... Była afera, gdzie ludzie rejestrowani przed pewną datą(gdzie pisało w regulaminie, że za weryfikację płaci sie R A Z) i GT musiało dać tym osobą automatora na zawsze. Legawcowi się już w tej głowie zupełnie pokręciło. Strasznie kręci, powoli każda funkcja przechodzi to automatora, każe wyłączać adblocka(bezprawnie). Niedługo wprowadzi haracz od wymian i w ogóle, forum będzie tylko dla zweryfikowanych.

Cóż, ale po nicku widać, że raczej sobie nie pogadamy bo zawsze będziesz bronił gametrade. Cenzura postów i wiadomości, to jest chore.

Edytowane przez Snafu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmieszny jesteś... Była afera, gdzie ludzie rejestrowani przed pewną datą(gdzie pisało w regulaminie, że za weryfikację płaci sie R A Z) i GT musiało dać tym osobą automatora na zawsze. Legawcowi się już w tej głowie zupełnie pokręciło. Strasznie kręci, powoli każda funkcja przechodzi to automatora, każe wyłączać adblocka(bezprawnie). Niedługo wprowadzi haracz od wymian i w ogóle, forum będzie tylko dla zweryfikowanych.

Cóż, ale po nicku widać, że raczej sobie nie pogadamy bo zawsze będziesz bronił gametrade. Cenzura postów i wiadomości, to jest chore.

Nie było żadnej takiej afery. Jako gest dla naszych najbardziej aktywnych Użytkowników zrobiliśmy weryfikację na zawsze dla osób z 60+ liczbą pozytywnych komentarzy. Mylisz Automatora z weryfikacją tożsamości.

Żadna funkcja nie przeszła do Automatora, wręcz odwrotnie -> http://gametrade.pl/grupa/gametrade-pl/dodatkowe-opcje-skrzynki-dostepne-dla-wszystkich .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.