Skocz do zawartości
sensei_pl

Portal Gametrade

Rekomendowane odpowiedzi

Temat został połączony z istniejącym na forum wątkiem dotyczący GT, prośba do naszych forumowiczów aby nawet w przypływie euforii nie dublowali topiców.

:ok:

Dla zainteresowanych moja opinia poniżej :devil:

Ten pomysł wydaje mi się wyjątkowo "ciekawy" :bad: Płatna weryfikacja danych osobowych, ok! Niech im będzie, ale dodanie okresu weryfikacji to już bajer na całego. Zawsze przecież w tych 12stu miesiącach mogłeś stać się kimś innym; zmienić płeć, tożsamość lub polskie sądy mogły Cię objąć instytucją świadka koronnego :rofl:

W sumie to nawet logiczne [sarkazm mode off]

Bez odbioru ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie było żadnej takiej afery. Jako gest dla naszych najbardziej aktywnych Użytkowników zrobiliśmy weryfikację na zawsze dla osób z 60+ liczbą pozytywnych komentarzy. Mylisz Automatora z weryfikacją tożsamości.

Żadna funkcja nie przeszła do Automatora, wręcz odwrotnie -> http://gametrade.pl/...-dla-wszystkich .

Była afera, gdzie ludzie którzy się zweryfikowali(jak GT startowało) weryfikacje mieli na stałe. Jednak pazerność założyciela już się rozpędziła i nagle weryfikacja stała się roczna. Kilkunastu(czy nawet więcej) użytkowników napisało na forum czy na wasz e-mail, że dotychczas w regulaminie pisało, że weryfikacja jest na zawsze a teraz znowu kazano im płacić. Sprawę przegraliście i owi userzy mają teraz weryfikację stałą. Więc nie pitol, że to dla najaktywniejszych użytkowników. A jak odniesiesz się do cenzurowanie takich słów jak np. muve swap? Ja uważam to za paranoję...

Zdecydowaliśmy że dodatkowe opcje skrzynki wiadomości prywatnych dotąd dostępne tylko dla osób z Automatorem (gametrade.pl/automator ) od teraz dostępne są dla każdego.

To jest śmieszne... Tą wiadomością tylko się ośmiesza cały serwis.

Edytowane przez Snafu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Była afera, gdzie ludzie którzy się zweryfikowali(jak GT startowało) weryfikacje mieli na stałe. Jednak pazerność założyciela już się rozpędziła i nagle weryfikacja stała się roczna. Kilkunastu(czy nawet więcej) użytkowników napisało na forum czy na wasz e-mail, że dotychczas w regulaminie pisało, że weryfikacja jest na zawsze a teraz znowu kazano im płacić. Sprawę przegraliście i owi userzy mają teraz weryfikację stałą. Więc nie pitol, że to dla najaktywniejszych użytkowników.

[/color

Ale nie było takiej sprawy, naprawdę. Podaj linka, była tylko sprawa że na początku nie zadziałała stała weryfikacja dla osób 60+ pozytywnych komentarzy. Wersja regulaminu jest jedna, nie była zmieniana. To jest jakaś miejska legenda którą powtarzasz.

Odnośnie "cenzurowania" konkurencji, zapraszamy ich na stronę http://gametrade.pl/reklama . Nie akceptujemy kiedy ktoś się rejestruje i spamuje naszych Uzytkowników linkami do swojego serwisu.

Edytowane przez gametradepl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie było takiej sprawy, naprawdę. Podaj linka, była tylko sprawa że na początku nie zadziałała stała weryfikacja dla osób 60+ pozytywnych komentarzy. Wersja regulaminu jest jedna, nie była zmieniana. To jest jakaś miejska legenda którą powtarzasz.

Wiem co słyszałem i co czytałem. Nie podam linka, bo nawet nie pamiętam gdzie to było. Może w wywiadzie dla PS3site. A jak odniesiesz się do cenzury na forum, gdzie nie można nawet użyć nazwy konkurencji? Bo dla mnie to paranoja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO śmieszne bo ja też od dawna korzystałem z gt, ale skoro wolą wspierać handlarzy którzy psują całkowicie rynek wyłapując najlepsze okazje przez co prawdziwi gracze którym zależy na dobrej zabawie a nie na zarabianiu na innych mają utrudnione zadanie. Może jestem idealistą ale chyba takie jest założenie takich portali- może dobrą opcja byłoby zakazanie sprzedaży albo wprowadzenie odgórnych cen? Aale nie wolicie zamiast zadbać o tysiące graczy którzy chcą się wymieniać i miło spędzać czas wspierać frajerów którzy chcą na nas zarobić. Róbcie tak dalej, na pewno rezygnuję z weryfikacji i wykupywania automatora i niech mi ktoś nie pisze jak brzozaluk że chodzi o kasę bo 3zł to żadna kasa skoro za pół roku atuomatora dałem dużo więcej. Chodzi o zasady. Dzięki nam się wypromowaliście a dzięki sobie upadniecie, chyba że się opamiętacie. Ale błagam napiszcie wprost że chodzi o haracz i nie wmawiajcie nam że zawsze weryfikacja była na rok bo tak nie było!

Poza tym wyjaśnij jeszcze jedno, czemu służy weryfikacja użytkownika skoro nawet jeśli trafimy na oszustwo to piszecie aby iść na policję bo wy bez decyzji sądu nic nie zrobicie? Możesz to wyjaśnić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO śmieszne bo ja też od dawna korzystałem z gt, ale skoro wolą wspierać handlarzy którzy psują całkowicie rynek wyłapując najlepsze okazje przez co prawdziwi gracze którym zależy na dobrej zabawie a nie na zarabianiu na innych mają utrudnione zadanie. Może jestem idealistą ale chyba takie jest założenie takich portali- może dobrą opcja byłoby zakazanie sprzedaży albo wprowadzenie odgórnych cen? Aale nie wolicie zamiast zadbać o tysiące graczy którzy chcą się wymieniać i miło spędzać czas wspierać frajerów którzy chcą na nas zarobić. Róbcie tak dalej, na pewno rezygnuję z weryfikacji i wykupywania automatora i niech mi ktoś nie pisze jak brzozaluk że chodzi o kasę bo 3zł to żadna kasa skoro za pół roku atuomatora dałem dużo więcej. Chodzi o zasady. Dzięki nam się wypromowaliście a dzięki sobie upadniecie, chyba że się opamiętacie. Ale błagam napiszcie wprost że chodzi o haracz i nie wmawiajcie nam że zawsze weryfikacja była na rok bo tak nie było!

Ale jakich handlarzy? Nie możemy zakazać komuś sprzedawania czegoś jeśli jest to zgodne z prawem i regulaminem serwisu. Wszystkie sklepy które działają na Gametrade.pl działają na nieco innych zasadach (m.in płacą prowizję od sprzedaży) http://gametrade.pl/sklepy

Poza tym wyjaśnij jeszcze jedno, czemu służy weryfikacja użytkownika skoro nawet jeśli trafimy na oszustwo to piszecie aby iść na policję bo wy bez decyzji sądu nic nie zrobicie? Możesz to wyjaśnić?

Aby przekazać dane na temat oszusta Policji potrzebujemy od nich pisma z prośbą o wydanie tych danych, inaczej łamalibyśmy ustawę o ochronie danych osobowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli tak naprawdę nic nie robicie bo wszystko robi policja. Kolejny mój postulat, tzw handlarze, ludzie którzy mają ponad 1000 transakcji a sami zapewne nawet nie posiadają konsoli do gier. Czy nie lepiej nałożyć na nich dodatkowe opłaty? Obecnie nie sposób dorwać gry w korzystnej cenie bo jak się taka pojawi to handlarz ją od razu kupuje. Wtedy serwis traci sens i tracicie na tym zarówno my jak i Wy. Może tym się zajmiecie? Bo sry jeśli ktoś ma 30 transakcji dziennie to chyba łatwo stwierdzić że jest handlarzem i utrudnia korzystanie z serwisu in nym użytkownikom, a jest to znacznie gorsze niż ad block.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli tak naprawdę nic nie robicie bo wszystko robi policja. Kolejny mój postulat, tzw handlarze, ludzie którzy mają ponad 1000 transakcji a sami zapewne nawet nie posiadają konsoli do gier. Czy nie lepiej nałożyć na nich dodatkowe opłaty? Obecnie nie sposób dorwać gry w korzystnej cenie bo jak się taka pojawi to handlarz ją od razu kupuje. Wtedy serwis traci sens i tracicie na tym zarówno my jak i Wy. Może tym się zajmiecie? Bo sry jeśli ktoś ma 30 transakcji dziennie to chyba łatwo stwierdzić że jest handlarzem i utrudnia korzystanie z serwisu in nym użytkownikom, a jest to znacznie gorsze niż ad block.

Dzięki naszej pomocy Policja potrafi sprawę rozwiązać w kilka dni, a nie miesięcy.

Podaj proszę linki do takich osób "handlarzy", sami nie jesteśmy w stanie ich "zlokalizować".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie mów że nie macie statystyk kto ma najwięcej komentarzy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Gt

Odpowiesz mi na pytanie? Tutaj nie ma cenzury, pisz śmiało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej ta opłata mogłaby się nazywać inaczej...co przez rok nagle qrwa stałem się inną osobą z innymi personaliami? Żal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej ta opłata mogłaby się nazywać inaczej...co przez rok nagle qrwa stałem się inną osobą z innymi personaliami? Żal

Mogłeś na przykłąd wyjść za mąż :P. A pana z GT prosiłbym, aby nie wmawiał że białe jest czarne. Wszyscy wiemy jak wyglądało i jak wygląda obecnie GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze jest to że gt rozrosło się dzięki nam, to my je wypromowaliśmy, my zachęcaliśmy znajomych. Nie pamiętam aby sami prowadzili kampanię w tv, necie, radiu. To kosztuje miliony. My im to zapewniliśmy, wypromowaliśmy i w zamian tak nas ruchają. Dobrze że jest wolny rynek:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie mów że nie macie statystyk kto ma najwięcej komentarzy:)

Mamy i nie widzimy aby żadna z tych osób była "handlarzem", który robi po kilkadziesiąt transakcji dziennie. Była jedna taka osoba dawno temu i jej konto zostało usunięte.

@Gt

Odpowiesz mi na pytanie? Tutaj nie ma cenzury, pisz śmiało.

Reklama na forum -> http://gametrade.pl/reklama , za darmo reklamy nikomu nie dajemy bo się po części z niej utrzymujemy. Po za tym regulamin zabrania reklamowania innych stron.

Z ciekawostek, kiedyś jedna osoba z naszej firmy miała w sygnaturce na PS3Forum link do Gametrade.pl i konto zostało zablokowane z powodu.. reklamowania Gametrade :)

Najgorsze jest to że gt rozrosło się dzięki nam, to my je wypromowaliśmy, my zachęcaliśmy znajomych. Nie pamiętam aby sami prowadzili kampanię w tv, necie, radiu. To kosztuje miliony. My im to zapewniliśmy, wypromowaliśmy i w zamian tak nas ruchają. Dobrze że jest wolny rynek:)

Platforma nie może istnieć bez Was, ale nie może istnieć bez nas. Abyśmy mogli ją rozwijać i ulepszać potrzebne są pieniądze, coraz ich więcej bo ceny idą ostro w górę od zeszłego roku.

Serwisy które utrzymują się tylko z reklam kończą tak:

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/zmiany-w-gazeta-pl-koniec-gamecorner-pl-polygamia-pl-z-nowym-naczelnym

http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2012/21/zbliza-sie-koniec-playboxa

http://www.niezgrani.pl/2012/05/29/calkiem-spory-polski-serwis-upada-konsolowisko-na-sprzedaz/

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=67100

http://www.spidersweb.pl/2012/05/kup-sobie-valhalle-tylko-po-co.html

http://www.spidersweb.pl/2012/05/gaminator-tv-taki-filmweb-tylko-o-grach.html

A utrzymanie Gametrade.pl to nieporównywalnie większe koszta niż wyżej wymienionych serwisów.

Każdy kto siedzi głębiej w branży wie że niedługo na cmentarz trafi ich sporo więcej, wpływy z reklamy w internecie są bardzo małe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby przekazać dane na temat oszusta Policji potrzebujemy od nich pisma z prośbą o wydanie tych danych, inaczej łamalibyśmy ustawę o ochronie danych osobowych.

Tutaj akurat potwierdzam, tak samo my, bez zgłoszenia na policji, i prośby o udostępnienie danych konkretnego konta, nie jesteśmy w stanie nic zrobić. Stąd regulamin, stąd często pisanie na PM wyjaśnień ludziom, którzy zostali oszukani. Ustawa wiąże ręce, a zgłosić na policję może tylko osoba poszkodowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Żadna funkcja nie przeszła do Automatora, wręcz odwrotnie -> http://gametrade.pl/...-dla-wszystkich .

z całym szacunkiem ale tutaj to równo żeś doj*bał :rofl: nie wiem jak długo znasz ten serwis ale kiedyś była taka fajna opcja "zobacz co możesz dostać za tę grę", zgadnij czego częścią jest ona teraz :) zanim spróbujesz wmówić, że nadal jest ona darmowa - teraz tylko możemy zobaczyć listę gier, nie dostajemy żadnych informacji dot. sprzedawcy tak jak było to wcześniej gdzie dostawaliśmy listę osób szukających danej gry, teraz bez automatora jest to całkowicie nieprzydatne

po za tym czy naprawdę wspomnienie o innym serwisie jest od razu robieniem reklamy wg Ciebie?

rozumiem, że bronisz swój serwsi, to zrozumiałe, ale skoro wielu użytkowników narzeka to chyba jednak nie jest tak różowo? nie mówię, że serwis jest do dupy i w ogóle nie ma co go używać bo tak nie jest, sam czasami coś tam wymieniam jednak dzisiejszy GT vs GT z przed np. roku to coś zupełnie innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z całym szacunkiem ale tutaj to równo żeś doj*bał :rofl: nie wiem jak długo znasz ten serwis ale kiedyś była taka fajna opcja "zobacz co możesz dostać za tę grę", zgadnij czego częścią jest ona teraz :) zanim spróbujesz wmówić, że nadal jest ona darmowa - teraz tylko możemy zobaczyć listę gier, nie dostajemy żadnych informacji dot. sprzedawcy tak jak było to wcześniej gdzie dostawaliśmy listę osób szukających danej gry, teraz bez automatora jest to całkowicie nieprzydatne

po za tym czy naprawdę wspomnienie o innym serwisie jest od razu robieniem reklamy wg Ciebie?

rozumiem, że bronisz swój serwsi, to zrozumiałe, ale skoro wielu użytkowników narzeka to chyba jednak nie jest tak różowo? nie mówię, że serwis jest do dupy i w ogóle nie ma co go używać bo tak nie jest, sam czasami coś tam wymieniam jednak dzisiejszy GT vs GT z przed np. roku to coś zupełnie innego

"Zobacz co możesz dostać za tę grę" kiedyś kierowało na listę poszukujących daną grę, gdzie 80% użytkowników się gubiło i wychodziło ze strony. Ta lista nadal jest dostępna i możesz do niej dotrzeć korzystając z wyszukiwarki w serwisie. Po wprowadzeniu zamiast tego Automatora liczba wymian wśród nowych Użytkowników i ich aktywność wzrosły znacznie. Każdy kto się rejestruje dostaje na start kilka dni Automatora gratis. Oczywiście zapraszając znajomych, łącząc konto z Facebookiem dostaje się kolejne miesiące za darmo ( http://gametrade.pl/grupa/gametrade-pl/nowe-promocje-na-darmowego-automatora ).

Rok temu Gametrade.pl to był serwis z 50 tys. Użytkowników, teraz jest 130 tys. - przeskok ogromny i każdy serwis musi się dostosowywać do zmieniających się realiów rynkowych i odbiorcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mamy i nie widzimy aby żadna z tych osób była "handlarzem", który robi po kilkadziesiąt transakcji dziennie. Była jedna taka osoba dawno temu i jej konto zostało usunięte.

Reklama na forum -> http://gametrade.pl/reklama , za darmo reklamy nikomu nie dajemy bo się po części z niej utrzymujemy. Po za tym regulamin zabrania reklamowania innych stron.

Z ciekawostek, kiedyś jedna osoba z naszej firmy miała w sygnaturce na PS3Forum link do Gametrade.pl i konto zostało zablokowane z powodu.. reklamowania Gametrade

Reklama reklamą, skutecznie wymijasz się od odpowiedzi. Popatrz, napiszę teraz Tesco, czy to znaczy że ich od razu reklamuję? TO JEST paranoja, tylko głupio się do tego przyznać.

@ Przeskok ogromny, to trzeba przecież trzeba teraz rżnąć forsę ile wlezie.

Ty sobie jaja robisz, czy jesteś czegoś nie świadomy? Opcja "zobacz co możesz zostać za..." jest teraz płatna. NIKOMU nie sprawiało trudności kliknięcie przyciska, tylko zadecydowała forsa,forsa, forsa....

Edytowane przez Snafu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Po co robić dym? Są fora na których można kupić gry po okazyjnych cenach. Jest allegro - fakt dużo handlarzy, ale jak komuś się nie pali i może poczekać to trafi na poszukiwana grę w pożądanym przedziale cenowym. Na GT wejdę od czasu do czasu ale jak szybko wchodzę tak szybko wychodzę - reklamy, bzdurne weryfikacje, automatory :banana: i banda handlarzy cwaniaczków, którym się lekko pokręciło w główkach (często gęsto można w sklepie taniej kupić nówkę niż u handlarza używkę), do tego wszystkiego jeszcze panująca na każdym kroku cenzura - cenzurowanie cyferek (np numerów gg) w wiadomościach prywatnych to już jest kpina.

Jeszcze jest muve swap - ale nie korzystałem z tego serwisu więc się nie wypowiem.

Trzeba zacząć korzystać z alternatywnych źródeł...

Edytowane przez krettinio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I masz rację, jakby tak podliczyć to trochę to wychodzi rocznie a nie szanują użytkownika, wszystko płatne, gdyby chociaż handlarzyków zlikwidowali a nie mówili ze takich nie ma, bo jeśli ktoś w ciągu roku robi 1500 transakcji to chyba łatwo można go skasować. Teraz jest jeszcze zakładka sklepy co tylko oznacza więcej tragicznych ofert a później człowiek chce coś kupić i gra z wykorzystanym online passem jest droższa niż nówka w sklepie.

http://gametrade.pl/u/daniel-piatek

Jezu już nawet juniorzy handlują, naprawdę powinniście taką patologię banować! Ani to podatków nie płaci ani nic, jeszcze psuje wam serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

http://gametrade.pl/u/daniel-piatek

Jezu już nawet juniorzy handlują, naprawdę powinniście taką patologię banować! Ani to podatków nie płaci ani nic, jeszcze psuje wam serwis.

4 WYMIANY w 3 miesiące to jakiś ogromny obrót? Chyba coś Ci się pomyliło.. Od początku istnienia serwisu osoby niepełnoletnie mogły go używać, nie jest ich dużo (mniej niż 20%) ale sobie są, każda taka osoba jest oznaczona znaczkiem "junior", z resztą tak samo jak na Allegro.

Edytowane przez gametradepl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 WYMIANY w 3 miesiące to jakiś ogromny obrót? Chyba coś Ci się pomyliło.. Od początku istnienia serwisu osoby niepełnoletnie mogły go używać, nie jest ich dużo (mniej niż 20%) ale sobie są, każda taka osoba jest oznaczona znaczkiem "junior", z resztą tak samo jak na Allegro.

Ah no i zapomniałem. Niezweryfikowanie się, oznacza konieczność sprzedaży za pobraniem( w przypadku wysyłki) Niby chodzi o bezpieczeństwo, chociaż według mnie o kasę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie 4, teraz posprowadzał gry i wielki handlarz, nawet nie wiem czy jest to zgodne z prawem. Poza tym ustosunkuj się do ludzi którzy mają ponad 1000 wymian. Uważacie że to nie szkodzi portalowi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze zastanawiało mnie, dlaczego w dzisiejszych czasach większość osób uważa, że lepiej iść w zaparte i ośmieszać się robiąc z siebie debila, niż przyznać się do błędu. Najpierw napisałeś, że w serwisie nie macie możliwości weryfikowania kto ilu dokonał tranzakcji. Teraz wyskakujesz z dokładnymi wartościami, czyli jednak macie możliwość weryfikacji ilości. Następna sprawa to nikt nie zabrania wam pobierania opłat, tylko niech to będzie uczciwie nazwane opłatami za korzystanie z serwisu(tak, jak chociażby na Allegro prowizja od sprzedarzy) a nie mydlenie oczu, że to chodzi o bezpieczeństwo, bo dla ewentualnego oszusta te kilka złotych nie będzie żadną przeszkodą, skoro na przewaleniu innego lub innych użytkowników zarobi wielokrotność kwoty, którą musiał wydać na "weryfikację"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety tu Pan z GT stoi na straconej pozycji bo nie ma magicznych guziczków i nie może usunąć niewygodnych pytań(no chyba że się ugada z Tomo ;) ale wierzymy w sprawiedliwość :) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.