Skocz do zawartości
Darayavahus

Windows 8

Rekomendowane odpowiedzi

Narzekania czas zacząć, nadchodzi nowy system.

unofficialwindows8wallp.jpg

Już ktoś testuje? Ja właśnie się bawię, po pierwszych kilkunastu minutach...O matko, toż to bardziej przypomina mojego Androida, bardziej się nadaje na telefon czy tablet.

Ma ktoś głębsze przemyślenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na swoim lapku na razie nie zamierzam go instalować, dopiero aż oficjalnie wyjdzie i zostaną poprawione błędy (które pewnie są)

Miałem okazje kilka razy zobaczyć te nowe oprogramowanie i osobiście mi się spodobało. Masz rację że wyglądem bardziej przypomina androida, ale co się dziwić, w końcu to oprogramowanie także na tablety, mimo wszystko ładnie to wygląda, w końcu coś nowego. Wydaje mi się że Microsoft w końcu trafił w dobrą ścieżkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba żartujesz, z tego ala menu start mogę przejść do jednego sklepu i kupić sobie muzyczkę, w innym film, w trzecim(coś ala android market) jakieś duperelkowate gierki, a kurna żeby wyłączyć komputer muszę się najpierw wylogować.

Ja np nie instalowałem tego na kompie tylko na wirtualnej maszynie, polecam, nic Ci się nie zepsuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba żartujesz, z tego ala menu start mogę przejść do jednego sklepu i kupić sobie muzyczkę, w innym film, w trzecim(coś ala android market) jakieś duperelkowate gierki, a kurna żeby wyłączyć komputer muszę się najpierw wylogować.

Ja np nie instalowałem tego na kompie tylko na wirtualnej maszynie, polecam, nic Ci się nie zepsuje.

Mi to nie przeszkadza, a nawet pasuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak to można przetestować?

poza tym windows 7 mi się bardzo podoba i ani mi w głowie zmieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczyło mi spojrzeć na to całe nowe menu, żeby stwierdzić, że za Chiny Ludowe tego nie zainstaluje. Dla mnie 7-ka to drugi XP - będę go trzymał przez lata bo to bardzo dobry system.

Ponoć ten Windows ma być skierowany głównie do graczy. Jakiś wbudowany Games for Windows Live czy cuś takiego tam jest? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dokładnie, w tym ala starcie jest ikonka od xboxa, nie wiem dokładnie jakie ma zadanie, kupując film masz cztery przyciski: zobacz trailer, kup, obejrzyj na xbox i coś tam jeszcze..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, xbox'a wcisnęli, ale mieli coś zrobić dla PC'towych graczy. Pewnie znowu obiecanki-cacanki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zdecydowanie ten system nie przypadł do gustu . Pozatym to jest identyko windows 7 . W tym żecz że wgrany jest styl Metro który tylko utrudnia dostep do programów ustawień itp...

Takie jest moje zdanie

Edytowane przez Pawlloo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi