Skocz do zawartości
DJYano

Tvp - Obraz Nedzy I Rozpaczy

Rekomendowane odpowiedzi

zastanawiam sie nad celem tego pseudo reportarzu z konkretnej imprezy ktora byla zorganizowana w zupelnie innym celu niz to jak to przedstawil ten zenujacy pan "reporterzyna"

takie rzeczy z masa idiotycznych reklam ktore ABSOLUTNIE nie szkodza ludziom tylko w zacofanej i wciaz w szarej d00pie TVP

http://www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/rozmaitosci/europejski-festiwal-gier-komputerowych-w-krakowie/7470508/europejski-festiwal-gier-komputerowych-w-krakowie/7471655

a tak btw to wedlug mnie masturbacja niszczy jeszcze bardziej juz nie nagraskti co jeden i w dodatku powoduje wade postawy :P i jeszcze mase innych schorzen ale zostawmy to moze na inny temat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A tu komentarz Krzysztofa Gonciarza do tej propagandy

Edytowane przez Asull
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czego się spodziewaliście ? Żyjemy w Polsce...

Temu nie licząc filmów które chce zobaczyć, jedynymi kanałami które namiętnie oglądam są Discovery i Kuchnia+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

to jest średniowiecze ... normalnie żal :( robią z nas psychopatów i morderców :(

Edytowane przez DJYano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież nie zrobią reportażu, że to TV jest zła i ogłupia bo strzelili by sobie samobója :D lepiej popastwić się nad czymś, co durne, tępe i zacofane (w większości) polskie społeczeństwo łyknie jak powietrze...

Nie obrażajmy średniowiecza... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe że w "ośrodku" gdzie leczy się graczy, nie pokazali ani jednego gracza tylko kawałek jakiejś dziewczynki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że telewizja publiczna ma zerowe pojęcie o tego typu tematach to wiadoma rzecz nie od dzisiaj.

Każdy "reportaż" poświęcony grom to przeważnie chałą, nędza i rozpacz.

Zajmują się tym jakieś stare betony, które wciąż żyją w świecie komuny, spisku, gdzie myślą, że ruskie robią specjalnie mgłę, aby nie było widać ich pocisków najnowszej generacji, które są chowane w pobliskich krzakach...

Ale najgorsze jest to, że potem takie tumany jeden z drugim siedzą przed tym TV, oglądają te brednie i jak tylko kogoś widzą przed kompem czy nie daj Boże już konsolą (rodzina, znajomi, itd.) to od razu lecą debilne teksty, że uzależniony, żeby znaleźć sobie lepsze zajęcie, itd. Nie dociera po prostu do tych ludzi, że czasy się zmieniły.

A porównywanie uzależnienia od gier, itd. do alkoholizmu to już dla mnie w ogóle niezły odjazd. Trzeba chyba przyjmować naprawdę ciężki towar, żeby takie bzdury wymyślać.

Po raz kolejny przekonuje się, że ten kraj wciąż jest zacofany niczym Afryka, przez właśnie taki beton jaki mogliśmy ujrzeć na tym materiale.

Mogłoby się wydawać, że beton się wykruszy i będzie w końcu ład i normalne czasy, ale ten beton szkoli już kolejny beton, aby szedł w ich kroki.

Gość na reportażu, który ma poniżej 30stki, mogłoby się wydawać, że już zaznajomiony i ogarnięty z najnowszymi rozwiązaniami, a jak widać...pieprzy bzdury, że chciałoby się takiego matoła znokautować.

Ehh...rozpisałem się, ale zawsze takie brednie działają na mnie jak płachta na byka...

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choćbyś się i rozpisał na naście stron, to betonu nie wykruszysz, ani głupoty nie nawrócisz...

A takie materiały jak powstawały, tak powstawać będą - zwłaszcza, że sezon ogórkowy się zaczyna i trzeba szukać taniej sensacji...

Zresztą na gram'ie jest news o śmierci faceta po długiej sesji w Diablo - ciekawe która stacja pierwsza zrobi obszerny artykuł o śmiertelnym działaniu gier :D ja przyjmuje zakłady ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

myslisz ze gdybys spedzil 72 godziny przed tv ogladajac wszystkie sezony dynastii to nie odwalibys kity ? :)

umiar trzeba znac we wszystkim ale taki nius ze "DIABOLO" go wykonczylo to tylko kwestia czasu ... nikt nie wspomni o problemach zrowotnych czlowieka lub jego otylosci albo jeszcze innych przypadlosciach z ktorymi borykal sie od lat to byl amerykanin wiec wielce prawdopodobne ze mial bardzo wiele wspolnego ze stereotypem i to moglo sie w wielkiej mierze przyczynic do tego co zaszlo ... ale co tam takie rzeczy to my mozemy miedzy soba a swiat i tak swoje ba swiat ... polska nasza kochana ktora tak jak napisal Patricko BETONEM stoi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ale ja to wiem, Ty to wiesz i zapewne inni MYŚLĄCY ludzie też to wiedzą - że to nie sama gra to spowodowała zgon, tylko brak umiaru...

A faktycznych przypadłości które pomogły tego panu zejść, raczej nie poznamy - ważne, że można w to wpleść wątek gier/komputera i ich rzekomej szkodliwości i będzie materiałów na najbliższe kilka odcinków...

@DJYano - skoro już "bawicie się" w TV - może krótki materiał o POZYTYWNYM wpływie gier zrobicie ;)

Edytowane przez kloose
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DJYano - skoro już "bawicie się" w TV - może krótki materiał o POZYTYWNYM wpływie gier zrobicie ;)

a powiem Ci ze mnie zainspirowałeś do działania i to poważnie mówię ... spodziewajcie się czegoś na ten temat ... :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczę na rzetelność odwrotną do tej zaprezentowanej przez TVP :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Strzela się mierząc przez ekran telefonu komórkowego - do kolegi lub innych osób na ulicy.

O jakiej gierce mowa? Chodzi na Antku? Czy to tylko zabawka dla Ajfona??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zajmują się tym jakieś stare betony, które wciąż żyją w świecie komuny, spisku, gdzie myślą, że ruskie robią specjalnie mgłę, aby nie było widać ich pocisków najnowszej generacji, które są chowane w pobliskich krzakach...

Mi się wydaje że sprawa wygląda jeszcze gorzej - ci którzy się tym zajmują doskonale wiedzą kto w tym kraju ogląda telewizję i to co można w niej zobaczyć doskonale odzwierciedla poziom widza. Krótko mówiąc statystyczny Kowalski, który właśnie wrócił z roboty i spędzi resztę dnia przed TV nie chce zobaczyć rzetelnego reportażu o tej nowej formie rozrywki tylko pseudo-sensacyjny bełkot o dziwakach co siedzą po 100h bez srania przy diabolo i potem mają zaparcie, albo "dramatyczny" reportaż o tym że ktoś zaszlachtował żonę i dzieci tasakiem i zamarynował w beczce po ogórkach - ogląda to i myśli sobie że on to jednak jest zajebisty bo nie siedzi 100h non stop przed TV i regularnie chodzi sie wypróżniać i czasem tylko starej j*bnie, ale przecie nie zabije - sad but true. Czytałem kiedyś wywiad z jedną z polskich szych serialowych, w której zapytana czemu nie robi się u nas takich seriali jak np. Dr. House, Rzym czy Walking Dead odpowiedziała rozbrajająco: bo u nas TV-motłoch chce oglądać chłam z pod znaku M jak miłość czy Klanu, rozgarnięci nie będą się pieprzyć z reklamami, czasem emisji w TV itd. tylko ściągną co im się podoba z netu lub kupią na DVD.

Edytowane przez Danny Boy
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze ,że gdyby nie konsola to nawet bym w domu nie miał telewizora. Nie oglądam żeby się nie denerwować :happy: W informacjach mówi się o wszystkim, zaczynając od mgły aż do wypadających z kocyków dzieci. Jedne i te same tematy wałkowane na okrągło. A może tak dla odmiany rząd pochwaliłby się efektami swojej "ciężkiej" pracy za którą miesięcznie zgarniają ponad 10 tys plus diety i dodatki. Wszystkie te afery są tylko po to aby zapychać ludziom głowy i dzielić się pod stołem kasą z podatków . Wiem, że to nie temat o polityce ale chciałem podkreślić że telewizja nigdy nie przekazywała i nie będzie przekazywać rzetelnej informacji. Telewizja to czwarta władza. Jeżeli ktoś bezkrytycznie przyjmuje każdą wiadomość jaką mu zaserwują to ma naprawdę poważny problem z samodzielnym myśleniem.

Co do tego reportażu to nie ma się co irytować, jaka stacja taki reportaż...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki nie nastąpi zmiana pokoleniowa na wszystkich szczeblach władzy (TV również), to takie pranie mózgu dla statystycznego widza będzie miało nadal miejsce. Danny Boy słusznie zauważył, że treść przekazu w TV jest kreowana wedle potrzeb przeciętnego człowieka, wspomagana poniekąd celową manipulacją dla pewnych określonych celów, zależnych od autora przekazu. Mówiąc prościej podaż kreowana jest tutaj przez popyt. A, że społeczeństwo mamy głupie i otępiałe, to i przekaz musi być dla nich jasny i zrozumiały. Jeszcze długo się to nie zmieni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi