Misiaq30 1 Napisano 28 Maj 2012 Witam wszystkich graczy, Chciałbym się was poradzić odnośnie programu Dll Fixer, mianowicie służy on do czyszczenia i naprawiana błędów w rejestrze komputera, a także do "fixowania" plików dll (np. plik "zlib1.dll" jest potrzebny do emulatora PSOne EPSXE1.7.0). Pobrałem próbna wersję tego programu aby załatać powyższy plik, a przy okazji zrobiłem skanowanie rejestru. Znalazło mi 950 błędow. Próbna wersja pozwala na naprawienie 15. Aby naprawic resztę trzeba kupić pełną wersje za 20euro/130zł. Oczywiście producent gwarantuje poprawienie szybkości kompa i ogolnie jego działania. Moje pytanie: czy ktoś z Was ma może pełną wersje tego programu i może potwierdzić jego zbawienne działanie? Albo słyszał coś o nim z wiarygodnego źródła? Jakby ktoś coś miał to bardzo proszę o info. Oczywiście zdaję sobie sprawę że producent gwarantuje zwrot pieniędzy w ciągu 30 dni od zakupu (ale po co się z tym pieprzyć skoro można zapytać?) tak samo jak zdaję sobie sprawę że pełną wersję można pobrać z chomika/rapida/Bóg wie skąd jeszcze - nie bawię się w takie gówna. Proszę o konkrety czy program rzeczywiście się sprawdza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakov. 5 Napisano 28 Maj 2012 Radzę Ci - daj sobie spokój.. jest pełno takich programów, które mówią że coś robią - a z reguły same w sobie są spyware czy też trojanami. I zwłaszcza patrząc na to, że za pełną wersję trzeba zapłacić 130 zł - lepiej wydać tą forsę na licencje Kaspersky'ego na rok. A do czyszczenia kompa polecam program CCleaner. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hadzio 154 Napisano 28 Maj 2012 Też zamiast tego czegoś polecam CCleanera. Program może nie jest zaawansowany, ale przynajmniej robiąc nim porzadki zrobisz porządek na komputerze, a nie syf. PS. Po usunięciu tego całego "fixera" polecam przeskanować system esetowskim NOD'em, bo wcale bym się nie zdziwił, jakby zostawił na dysku jakieś nieporządane pliki powodujące zagrożenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 29 Maj 2012 Jak wyżej CCleaner + doinstaluj sobie do tego CCEnhancer i nic więcej nie potrzebujesz... Pozatym, aż tak dokuczają Ci problemy z DLL'kami ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiaq30 1 Napisano 29 Maj 2012 Używam CCleanera od dawna, ale dopiero teraz zauważyłem że można tam tez czyścić rejestr. Na razie nie mam dostępu do kompa stacjonarnego (na ktorym mam ten fixer) ale jak tylko bede mial to sprobuje wyczyscic ccleanerem i potem sprawdze tym dll fixer, zobacze czy cos dało i napisze. Narazie zrobilem tylko na swoim lapku. Tak w ogole to powiedz mi jeszcze kloose do czego sluzy ten CCEnhancer? Jakov - dzięki za Kasperskiego, ale nie pytałem o antywirusówki, wystarczy mi Avast:) PS. Ta firma Dll-fixer.com ma na swojej stronie naklejke: "Gold partner of Microsoft" czy coś w tym stylu. Moim zdaniem nie rozdaje trojanów, ale oczywiście moge być naiwniakiem, który wierzy we wszystko co widzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hadzio 154 Napisano 29 Maj 2012 CCEnhancer rozszerza możliwości CCleanera o czyszczenie komputera z plików programów, których sam program nie ma w bazie danych PS. Co do Avasta, to zmieniłbym go na jakiś inny antywirus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amigo 158 Napisano 29 Maj 2012 wise registry cleaner Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiaq30 1 Napisano 3 Czerwiec 2012 Dobra wracam do sprawy. Przypominam ze zrobilem skanowanie rejestru programem dll-files.com Fixer i znalazło mi ponad 950 błędów w REJESTRZE. Potem na tym samym komputerze zrobilem skanowanie rejestru programem ccleaner i znalazło mi niecałe 700 błędów, które odrazu naprawiłem. Następnie jeszcze raz wykonałem skanowanie rejestru Fixerem dll-files.com, zakładając że powinno mi znalesc około 250 błędów (950 ktore znalazlo wczesniej minus 700 naprawione poprzez CCleaner). Tymczasem znalazlo 777 błędów. Wg mnie tzn. ze oba programy albo robią co innego, albo jeden z nich jest h****y, albo oba są h****e. Ale kompletnie się na tym nie znam, więc nie wiem już co myśleć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hadzio 154 Napisano 3 Czerwiec 2012 Trafiłeś w sedno z tym, że jeden z tych programów jest do dupy Z tym, że jak można wywnioskować po wcześniejszych(m.in również moich) postach wszyscy chwalą Ccleanera, więc wniosek na temat jakości programów nasuwają się same. Tak jak napisałem wczesniej wywal z pizdu tego fixera i przeskanuj komputer pod kontem wirusów i programów szpiegujących. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 3 Czerwiec 2012 W dniu 3.06.2012 o 16:50, Misiaq30 napisał: Dobra wracam do sprawy. Przypominam ze zrobilem skanowanie rejestru programem dll-files.com Fixer i znalazło mi ponad 950 błędów w REJESTRZE. Potem na tym samym komputerze zrobilem skanowanie rejestru programem ccleaner i znalazło mi niecałe 700 błędów, które odrazu naprawiłem. Następnie jeszcze raz wykonałem skanowanie rejestru Fixerem dll-files.com, zakładając że powinno mi znalesc około 250 błędów (950 ktore znalazlo wczesniej minus 700 naprawione poprzez CCleaner). Tymczasem znalazlo 777 błędów. Wg mnie tzn. ze oba programy albo robią co innego, albo jeden z nich jest h****y, albo oba są h****e. Ale kompletnie się na tym nie znam, więc nie wiem już co myśleć... Dobra a podstawowe pytanie - co ci nie działa, że potrzebujesz używać tego programu ? Konkretnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiaq30 1 Napisano 4 Czerwiec 2012 (edytowane) Komp muli. Pisałem już kilka razy ze ten program SKANUJE REJESTR I ZNAJDUJE W NIM 900 BŁĘDÓW. NIE MAM POJĘCIA CO TO JEST REJESTR, ALE PODEJRZEWAM ZE COS CO MA ZNACZENIE W PRACY KOMPUTERA. W PROGRAMIE TYM PISZE ŻE NAPRAWIENIE TYCH 900 BŁĘDÓW ZNACZNIE POPRAWIA PRACĘ I SZYBKOŚĆ KOMPUTERA, WIĘC PYTAM CZY KTOS MIAL MOZE TEN PROGRAM I MOGLBY POTWIERDZIC JEGO ZBAWIENNE DZIAŁANIE. WSZADŹCIE SOBIE GDZIEŚ RADY NA TEMAT ANTIWIRUSÓW, CCLEANERÓW, TROJANÓW I INNYCH RZECZY, WSZYSTKO TO MAM NA SWOIM KOMPIE I MNIE TO NIE INTERESUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEŻELI NIGDY NIE UŻYWALIŚCIE PROGRAMU O KTÓRY PYTAM TO NAWET SIE NIE WYPOWIADAJCIE!!!!!!!!!! PYTAM TYLKO TYCH KTORZY UZYWALI TEGO PROGRAMU!!!! PRZECZYTAJ UWAŻNIE CZŁOWIEKU TO CO NAPISAŁEM W PIERWSZYM POŚCIE I NIE PIEPRZ MI O DUPIE MARYNIE, A JEŻELI NIE JESTEŚ W STANIE ZROZUMIEĆ CO TAM JEST NAPISANE TO W OGÓLE NIE ODPOWIADAJ!! Edytowane 4 Czerwiec 2012 przez Misiaq30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dejvid1234 124 Napisano 4 Czerwiec 2012 @up Myślę, że Warn to najmniejszy wymiar kary za ten post :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 4 Czerwiec 2012 (edytowane) Pozwolę sobie odpowiedzieć, mimo że mam\y sobie gdzieś wsadzić te rady... Zarówno ten Twój cudowny program jak i choćby CCleaner mają różne metody skanowania rejestru, wykrywania błędów i wyświetlania wyników. To, że jeden znajduje przykładowo 1000 błędów, z czego naprawi połowę nie znaczy automatycznie, że drugi znajdzie ich już tylko 500 - patrz wyżej czemu... Zwykle działanie tego typu programów polega i tak tylko na usunięciu błędnego wpisu, który tworzy się choćby przy kopiowaniu danych z miejsca na miejsce czy stworzeniu nowego folderu - ale skoro chcesz wydać kasę na coś co możesz mieć w pełni legalnie i za darmo to proszę bardzo... end... PS. Nie dawaj takiej dużej czcionki - jak chcesz sobie "pojeździć" to równie dobrze możesz to zrobić małą czcionką, a i będzie się to czytać (i śmiać przy okazji) dużo wygodniej... Edytowane 4 Czerwiec 2012 przez kloose Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hadzio 154 Napisano 4 Czerwiec 2012 (edytowane) Miałem napisać, jak działa rejestr, co daje jego czyszczenie i jak unikać z nim problemów, ale skoro nie chesz uzyskać porady, to już nie moje zmartwienie. Tak jak napisał kloose wykup sobie ten "program" i przestań zaśmiecać forum gimbusowymi postami. Edytowane 4 Czerwiec 2012 przez Hadzio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiaq30 1 Napisano 4 Czerwiec 2012 Znawcy... macie mnie za Trolla a sami nimi jesteście, bo nie potraficie przeczytać o co w ogóle ktoś pyta... To chyba wy sami zaśmiecacie to forum gimbusami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach