Skocz do zawartości
The Judge

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

Nie polecałbym Evangeliona na początek...

Czemu? Moje pierwsze poważne anime to "Mononoke" i "Akira". Też nie są proste a jednak je przyswoiłem i pokochałem

Zależy od osoby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie... Dzisiaj skończyłem oglądać Fate/Stay Night.... Nie mogę nic z siebie wydusić.... Najpiękniejsze anime, jakie w życiu widziałem... Aż wstyd się przyznać, ale na koniec popłyneła mi łza z oka... Dlatego wolę, żeby nic się nie kończyło... wolę gry, filmy, historie tasiemce i wszystko w życiu! Wolę mieć czegoś aż nadto niż ten żal kiedy coś się kończy... Tak... chcę żeby był DMC12, FF28, MGS41, Fate/Stay Night sezon 12.... wszystko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuję cię trochę pocieszyć

Jeśli poczytasz na necie co się dzieje dalej z bohaterami to ci się powinien humor trochę poprawić (mi się poprawił)

PS. a co do łez, to nie ma się czego wstydzić.... tez przy kilku anime płakałem jak niemowlę....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytam w tym temacie to prawie wszystko oglądałem ;d Większość z was ma dobry gust Z anime których nikt chyba nie wymienił polecam Mushishi , Code Geass , Suzumiya Haruhi no Yuutsu , School Rumble i Hayate no Gotoku. Mushishi jest genialne , Code Geass już mniej genialne , ale i tak świetne a ostatnie 3 pozycje to ogromna porcja humoru A i jak mogłem zapomnieć ! Tengen Toppa Gurren Lagann ! Na pierwszy rzut oka może się wydawać banalne , ale to naprawde świetne anime. DRILLLLL ! ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Judge na necie nie mogę nic znaleźć o ich dalszym losie. Jedyne co to o grach na PC, które mają lepsze zakońćzenie Ściągnąłem sobie jedną, ale na emulatorze Wine na moim Linuxie gra chodzi w 20fps'ach. Jutro spróbuję na Windzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gry też składają się na świat F/SN tworząc jedną całość

Niestety nie grałem w żadną i jedyne informacje posiadam z internetu

PS.Kabu, Code Geass jest super. Nie mogę się doczekać drugiego sezonu.... Tym Mushishi mnie jednak zaciekawiłeś, muszę to obejrzeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja słyszałem , że Fate/Stay Night powstało na podstawie Hentai game

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby Hentai, ale jednak nie ma go tam do przesady. Ściągam właśnie japońską wersję Fate/Stay Night na PC. Problem jest w tym, że nie mam Windowsa, a Linuxa. Gra wymaga Deamon Tools i przestawienia języka w systemie na japoński. Coś wymyślę, żeby mój Wine to odpalił, wkońcu ta gra to sama seria filmików (gra wyboru, jedyne co wybieramy to to co nasza postać ma zrobić) więc nawet Wine powinien ją płynnie odpalić.

PS. Udało mi się skonfigurować Wine i już gram płynniutko w FATAL FAKE z Windy. Jest to bijatyka w realiach Fate/Stay Night

PS2. Jak tego słucham to aż mnie ciarki przechodzą http://pl.youtube.com/watch?v=gENcg2CTeA4

Świetny jest też theme "Unlimited Blade Works" http://pl.youtube.com/watch?v=YzzP4uaKvzY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi