Skocz do zawartości
SmaleC

FIFA 13

Rekomendowane odpowiedzi

To niech mi ktoś wytłumaczy ja kupiłem konsole okolo 10 października i od początku mam na niej lagi na fifie a jak ściagnąłem demko mortal kombat 9 to mi nawet na ułamek sekudny obraz nie stanął

Bo to wina optymalizacji gry, a nie konsoli? Ciezko tak zrozumiec? :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra narazie poczekam ale dla pewności pożyczę jutro od kolegi NFS i BF3 jeżeli dalej będzie mi zamulać konsolę to zacznę się wybierać do sklepu ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zainstalować tego patcha ? bo przy uruchomieniu żadna instalacja mi się nie włączyła...

i napiszcie jak odblokować te porty w routerze i jakie...gdzie to sie robi ?

Wpisz w Google "ports fifa 13" i kliknij pierwszy link.

Wszystkim proponuję pootwierać porty, pograć trochę i wtedy mówić, czy są zacinki, zwiechy i brak doliczania punktów. U mnie wszystko działa. Oczywiście czasem w meczu są lagi, ale to może być wina rywala. Do płynnej gry potrzeba płynności z obu stron.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy ktoś z was też ma problem z FUT z częstym rozłączaniem z serwerem EA? Mnie to bardzo irytuje bo za każdym razem traci się kontrakt....

Tak, mam ten sam problem. Odblokowane porty, wyczyszczony dysk, usunięty game face. usuwałem nawet klub i zakładałem nowy i ciągle to samo.

Nie wiem co robić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tylko mnie nie dodaje PD za ukonczone zadanie w EASFC? Za pierwsze wykonane dostalem normalnie ale za kolejne 4 juz nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiem ale...

1. Pamietam ze za pierwsze wykonane zadanie dodalo mi 600 pkt doswiadczenia i jednoczescie zwiekszylo dzienny limit o 600.

2. Dzis zrobilem zadanie zaraz po wlaczeniu gry, mialem 0/2000 PD mimo tego nie dodalo mi nic.

3. Po ukonczonym zadaniu wyskakuje informacja ze dzienny limit zostal zwiekszony i pisze ze dodalo te 600 PD ale nie dodaje nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy tempo po tej aktualizacji zostalo chociaz troche zmienione, czy doopa ??

Powiem Ci, że chyba nie tyle co tempo zostało zmienione ale mam wrażenie że się ustabilizowało... wcześniej niektóre mecze były szybkie inne wolne mimo tych samych lub podobnych drużyn... teraz tempo jest zawsze jednakowe... no chyba, że weźmiemy sobie drużyny 2-3 gwiazdkowe to wtedy tempo jest ślamazarne bo oni nie biegają :P

Natomiast ogólnie mam wrażenie lub się po prostu przyzwyczaiłem, że tempo jest w sam raz... Mówię oczywiście o Sezonach i graniu offline np z konsolą lub z kolegą na dwa pady... w Ultimate Team nie gram ale wiem, że tam tempo zawsze jest kosmiczne ;]

Edytowane przez Chris de la Rosa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich :) Wiem że pierwszy post i pewnie gdzieś te pytanie padło już na początku gdy wyszła FIFA lub później ale od tego czasu już trochę nabazgraliście w temacie także liczę że ktoś odpowie i pomoże :P

Otóż posiadam pad Hama Black Force i gdy chce włączyć mecz - pisze mi abym użył kontrolera bezprzewodowego choć go widzi :/

Rozumiem że pewnie jest nie kombatibilny? Pytanie zatem czy da się to jakoś obejść czy po prostu zakup nowego pada?? :| Zazwyczaj ten pad działał do wszystkich gier które grywał a teraz taki psikus :/

Z góry dzięki za odpowiedź i pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym długo wyczekiwanym patchu oprócz innych bolączek opisanych tu przez użytkowników doszło wypierdalanie graczy z serwerów EA regularnie po kilkunastu minutach i to nawet podczas gry tylko z komputerem. Firewall to loteria za każdym razem gra pokazuje inny poziom czyli niski średni wysoki i żadne ustawienia routera nie mają wpływu na cokolwiek w tej grze. Żenada.

Edytowane przez jets

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje ze w najblizszym czasie poprawia te serwery bo to jakis koszmar grac w FUT..zdarza sie ze nawet za 6 polaczeniem wywala. Brak słów. Zawiodlem sie strasznie na EA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla kiboli Kolejorza zamieszczam poprawioną paczkę z przyśpiewkami kibiców naszego klubu. Nie ma drugiej takiej paczki z przyśpiewkami Kolejorza, a jak jest to skopiowana ode mnie;) Dodałem również nową przyśpiewkę z Lubina "Fanatyczny doping niesie głośno się".

Paczkę przyśpiewek możecie ściągnąć z dwóch serwerów:

http://wyslijto.pl/download/czw74c2n6r

http://chomikuj.pl/czehuziom/Fifa+-+doping+Lech+Pozna*c5*84+(kibole+Kolejorza)

Poprawiłem głośność przyśpiewek, ponieważ poprzednia wersja, która bez problemu śmigała w Fifie 11 i 12 była mało słyszalna w najnowszej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym długo wyczekiwanym patchu oprócz innych bolączek opisanych tu przez użytkowników doszło wypierdalanie graczy z serwerów EA regularnie po kilkunastu minutach i to nawet podczas gry tylko z komputerem.

Dokładnie. Przed patchem tego nie miałem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki czechuziom! :)

p.s. nie odmawiaj sparingów Lechem :))

zdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Przed patchem tego nie miałem..

Ja kupiłem grę dwa dni temu i nie wiem jak było przed patchem ,ale teraz nie mogę grać .. próbowałem zagrać w UT puchar offline i po prostu się nie da . zagrałem chyba 3 mecze z przerwami i jestem w półfinale ,tego meczu nie da się rozegrać ponieważ za każdym razem mnie wywala z serweru po rozpoczęciu meczu ,ciągle trace kasę na kontrakty ,bo oczywiście to rozłączenie zalicza jako zagrany mecz . Bez sensu ,mam dość tej gry ,w poprzedniej odsłonie nie miałem takich problemów ,mam nadzieje ,że coś się zmieni w tej sprawie ,bo jeśli nie to będę zmuszony się pozbyć fify ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem grę dwa dni temu i nie wiem jak było przed patchem ,ale teraz nie mogę grać .. próbowałem zagrać w UT puchar offline i po prostu się nie da . zagrałem chyba 3 mecze z przerwami i jestem w półfinale ,tego meczu nie da się rozegrać ponieważ za każdym razem mnie wywala z serweru po rozpoczęciu meczu ,ciągle trace kasę na kontrakty ,bo oczywiście to rozłączenie zalicza jako zagrany mecz . Bez sensu ,mam dość tej gry ,w poprzedniej odsłonie nie miałem takich problemów ,mam nadzieje ,że coś się zmieni w tej sprawie ,bo jeśli nie to będę zmuszony się pozbyć fify ..

Mam dokładnie ten sam problem. Dopóki pierwszy raz nie wyjdziesz z turnieju to jest ok. Też jak zacząłem grać turniej to myślałem, że błąd dotyczy tylko ligi FUT pojedyczny gracz. Ale po dojsciu do finału, a było już późno, wyszedłem i odpaliłem FUT następnego dnia by kontynuować w finale i 10 sec po rozpoczęciu zerwane połączenie -1 do kontraktów i tyle w temacie. Także ogólnie FUT jest zjebany, mówiąc brzydko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie pytanie padło już kilka razy, idzie ustawić sobie dwa składy, np jeden na ligę i drugi na puchary?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie cały czas grałem a teraz mam cały dzień komunikat Funkcja EA Sports Football jest nie dostępna i nie mogę się w ogóle zalogować.

A jak chce zalogować się na fut web to mi pisze że mam złe hasło (a wpisuje dobre) Jakieś pomysły ?

Edytowane przez matison14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że już mnie nic nie zdziwi w tej odsłonie a jednak :banana: w trakcie meczu zanikł radar,piłka,wskaźnik i tablica wyników (pomogło reset gry) później WG jakby wyparowała (poraz kolejny reset :happy: ) no ale trzeba żyć dalej. :laugh:

Teraz przejde do rzeczy jest ktoś chętny do założenia klubu WG aby grać 4fun? :happy:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

info graczom prowadzącym drużyny w trybie kariery

Zakupiłem w sklepiku opcję "wyszukiwanie przyszłej gwiazdy" z poziomów 1-10 za 1750 FCC. Skaut po 2 tygodniach dopisał do szkółki juniorów 16 latka LO. Podpisałem z nim kontrakt i póki co to ma skill 55; słabsza noga 3; sztuczki 5. (po 3 w pełni rozegranych meczach ma już 56)

Czy ktoś wykupił ze sklepiku podobną opcję?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wałaśnie mam cały dzień i nie wiem czy się coś zrombało czy coś. Jak będzie Ci już działać to napisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy też macie serwery EA niedostępne?

Wiesz co chyba nie tylko Ty masz niedostepne serwery...Tak swoją drogą to jest to mój pierwszy post na tym forum także Witajcie ;) Chłopaki jest jedna rzecz do przedyskutowania...licze na jakies porady ewentualnie słowa otuchy w stylu "mam ten sam problem" hehe ;) CHodzi o gre online...Gram w Fife juz pare ladnych lat ale kutfwa tylu problemów co z 13 nigdy nie miałem...zacznijmy od początku...Po pierwsze czy jest ktoś w gronie forumowiczów kto ma znajomego poza granicami PL i czy probował sie z nim połączyć online by rozegrać jakis meczyk ? Pytam bo mam od początku z tym problem...chodzi o to że za kazdym razem gdy próbojemy zagrać jeszcze przed wyborem jakiejkolwiek druzyny wyskakuje ekran ładowania i.... kapa. Rozłącza nas...dzieje sie tak za każdym razem...tym,bardziej jest to dziwne bo gdy chce pograć Sezon łącze sie bezproblemowo...

Po drugie

Czy wam też teraz wyskakuje gdy chcecie zagrać sezon błąd pt. "Podczas szukania aktualizacji składów online wystąpił błąd.Spróbuj ponownie później"

Szlag mnie trafia bo miałem przerwe paro dniową od Fify a nie moge w nia w tym momencie pograć...czy to coś z serwerami EA ? Czy traf chciał że mimo kilkudniowej przerwy nie pogram dziś online w Fife ? ehhhhh....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi