Skocz do zawartości
Kentucky

Cosplay

Rekomendowane odpowiedzi

Cosplay

:start: Cosplay (z ang. costume playing – przebieranie) – znajdujące korzenie w japońskiej kulturze

przebieranie się za postacie z mangi, anime, gier wideo i filmów[1].

W wielu krajach odbywają się konwenty fanów mangi oraz anime oraz festiwale z konkursami na cosplayowe kostiumy. Stroje powinny być przygotowane własnoręcznie[2]. Prezentacje kostiumu trwają zwykle od minuty do pięciu, a nagrodami za wykonanie najlepszych kostiumów są gadżety.

źródło: Wikipedia

To tak dla mniej wtajemniczonych, ale myślę że pojęcie dość zdane w środowisku graczy. W tym owym wątku wrzucajcie fotki cosplay'ów , np. jakie natrafiliście w necie i jakie Wam się najbardziej podobają. Ostatnio przeglądając skomercjalizowanego Facebooka, natrafiłem na dość łakomy coospaly :devil:

396944_10151139108009809_105797285_n.jpg

Sami przyznajcie, że za taką Assasynką, sami skakalibyście po dachach :devil:

Wrzucajcie! :x:

Edytowane przez Kentucky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego preferuje Battlefielda? Bo Fanatycy COD'a mnie przerażają :banana:

call-of-duty-black-ops-cosplay.jpg

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat będzie cosplay w gdyni. Może tam zobacze i jak to wygląda :). Dziwi mnie to, że jeszcze nikt nie wstawił komentarza typu fap fap fap. Czyżby internet stał się normalny ?? XD. Może się przebiore za szpiega z Tf 2 który przebrał się za mnie XD. Poznam troche japońskej kultury gdyż jest ona inna i to mnie ciekawi jak i czasem inspiruje.

Macie tu coś ode mnie...26270%20-%20Batman%20Catwoman%20DC.jpg

Edytowane przez wwseba97

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat będzie cosplay w gdyni. Może tam zobacze i jak to wygląda :). Dziwi mnie to, że jeszcze nikt nie wstawił komentarza typu fap fap fap. Czyżby internet stał się normalny ?? XD. Może się przebiore za szpiega z Tf 2 który przebrał się za mnie XD. Poznam troche japońskej kultury gdyż jest ona inna i to mnie ciekawi jak i czasem inspiruje.

Macie tu coś ode mnie...26270%20-%20Batman%20Catwoman%20DC.jpg

must-not-fap.jpg

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi