cwir 12843 Napisano 20 Marzec 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 20 Marzec 2013 Ja jepie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 20 Marzec 2013 no. 1/5 mojego systemowego SSD :). reszta gier już na HDD bo przecież bym nie wyrobił. pamiętam jak 15 lat temu kupiłem u lokalnego pirata Virtua Fighter 2 na CD. zajmował 60 MB. dysk miałem 2.1 GB :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 20 Marzec 2013 Ja mam 2TB w swoim kompie, także o wielkość się nie martwię...ale ja mam neta 20GB na miesiąc i bez limitu od 00:00 do 9:00, więc muszę pobierać w nocy. W jedną noc pobieram około 10GB, także jeszcze minimum 2 nocki przede mną zanim pogram :/ Ale może to i dobrze, ogarnę GT5 na PS3 i może FFXIII-2 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 20 Marzec 2013 Na pozostałych dyskach też mam kilka TB. Ale BF3 zapodałem na SSD żeby nie było wątpliwości ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmunt 218 Napisano 20 Marzec 2013 (edytowane) Nie wiem czy zauważyliście ale Battlefield 3 działa duuużo lepiej na Windows 8. Dziś zainstalowałem go na 8 i naprawde aż się zdziwiłem.. na 1366x768 reszta na low mam w multi na mapach z 48 graczami ~80fps.. i nic się nie tnie.. wcześniej to miałem na 800x600 więc niewiem na czym polega fenomen tego windowsa.. Edytowane 20 Marzec 2013 przez Edmunt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deadmau49 437 Napisano 20 Marzec 2013 Windows 8 jest z reguły uważany za system gorszy do gier. Zgaduję więc... że po prostu przy zmianie systemu pozbyłeś się wszelkich wirusów i syfu z komputera, dzięki czemu gra chodzi lepiej :) Może nie miałeś najnowszych sterowników na starym systemie, a razem z nowym pobrałeś najnowsze wraz z aktualizacjami. A może faktycznie lepiej działa na Windows 8 co jest dosyć ciekawe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 20 Marzec 2013 Win8 nigdy nie będzie lepszy od Win7 :) Kropka :P A mi jeszcze 20GB do pobrania zostało :/ Całe życie pod prąd :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 20 Marzec 2013 Też uważam że to bzdura :). Na pewno nie chodzi lepiej przez sam OS tylko pewnie sam fakt że jest czysty. Spróbuj od nowa Win7 postawić i wtedy porównaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 21 Marzec 2013 (edytowane) Win8 to win7 na sterydach. Roznica to brak paska start. Dziala rownie stabilnie na obu systemach Edytowane 21 Marzec 2013 przez NFL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Marzec 2013 Jak zmienić napisy i wszystko na ANG? Wystarczy przestawić Origina na język ANG? Bo mnie te PL napisy drażnią, a nie widzę nigdzie opcji wyboru języka w grze :/ Przy instalacji też o nic nie pytało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Marzec 2013 O lol... Dostaje takie baty że szok. Nie potrafię się przyzwyczaić do klawiatury i myszki. Na konsoli śmigało się ekstra tutaj męczę się jak cholera. Te początkowe bronie też nie pomagają :) No nic, trzeba będzie z kilka godzin pograć zanim się cokolwiek osiągnie. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 21 Marzec 2013 Ja to na kompie w fps,a przed bf3 to w coda 2 gralem wiec myszka i klawiatura zdecydowanie ciezsza mi daly :P pograsz troche to ogarniesz :) Jesli chodzi o bronie to m16, m4 i m27 jedne z lepszych wiec raczej kwestia przyzwyczajenia. Fakt faktem, ze trzeba troche inaczej grac kazda bronia, ale chwyt i ciezka lufa w kazdej pukawce sie sprawdzaja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Marzec 2013 Ogólnie to nieźle się zdziwiłem jak zobaczyłem, że wszystko się z Battleloga odpala. Straszna tandeta wg mnie. Czemu w grze tego zrobić nie mogli to nie wiem. Wracając do PC to strasznie czuły jest myszek. Już mam prawie że maksymalnie obniżoną czułość a i tak nie mogę trafić w nikogo bo mi celownik lata jak opętany. Już strzelam pojedynczymi seriami, żeby lufa nie skakała, a i tak lipa. No, ale to takie marudzenie żółtodzioba. Trzeba ogarnąć. No chyba, że macie jakieś porady? Jeszcze ten HUD taki mały na rozdzielczości 1920x1200, że szok. Na tej minimapie nic nie widzę. Da się to jakoś powiększyć? Bo zanim się przypatrze, gdzie są jakieś czerwone trójkąty to już leżę. PS. Ma ktoś pod ręką jakieś opisy dodatków. Bo na telefonie to ciężko się szuka, a tak to bym sobie lekturę poczytał. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanho21 51 Napisano 21 Marzec 2013 Jak sterujecie pojazdami? Katujecie klawiaturą i myszką czy macie podłączony pad od PS3 do kompa? Bo o ile heli jeszcze jako tako da radę latać to jetem na myszce strasznie niewygodnie:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 21 Marzec 2013 Ojtam Patricko nie marudź, przyzwyczaisz się :). Nie zmniejszaj czułości tylko ćwicz, kwestia kilku godzin. Przywykniesz i do sterowania i do HUDa. sanho21 - naziemne myszką a heli i samoloty na padzie. tylko niestety bez wibracji bo każdy strzał i inna akcja jak pad leży na biurku ją uruchamia i mi całe biurko brzęczy więc wyłączyłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanho21 51 Napisano 21 Marzec 2013 No nic, trzeba będzie podłączyć. Ale może dzięki temu jakoś będzie mi szło na ps3 jako tako miałem heli ogarnięte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 21 Marzec 2013 pierwsze odpalenie gry i co? porazka, zeby zagrac trzeba uruchomic przegladarke i battleloga... wtf propo grafiki. mam tak slabego pc, ze na ps3 mam duzo lepsza grafike. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 21 Marzec 2013 A cóż wam ten Battlelog tak przeszkadza?? Dużo łatwiej się szuka i przegląda serwery, tworzy drużyny i bada statystyki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 21 Marzec 2013 niech bedzie jako opcja, a nie tak, ze gry bez niego nie mozna normalnie odpalic. mam kiepskiego kompa i odpalanie tak co chwile gry u mnie troche trwa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kisiel49 10 Napisano 21 Marzec 2013 Co do czułości myszki to spróbujcie ustawić w ustawieniach na najniższy lub dajmy na to 0.8 . I zmieniajcie czułość swoją myszką przyciskiem od zmieniania dpi. Jak da się grzebać w konsoli to może da się wpisać np. /sensitivity 0.8 Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bananek 149 Napisano 21 Marzec 2013 Ja też niedawno dorzuciłem sobie BFa na PC w związku z upgrad'em kompa i kilka spostrzeżeń. Mam jakieś dziwne wrażenie, że bronie na PC w porównaniu z konsolą mają tylko minimalny (a niektóre nawet nie mają w ogóle) recoil co powoduje, że gra jest o wiele prostrza niż na playu. Myszka daje nieporównywalnie większe możliwości jeżeli chodzi o celowanie, taki M27 (zniszczony na ps3 przy patchach) tutaj wchodzi jak w masło. Nie mówiąc już o tych najbardziej popularnych broniach, z których wchodzi praktycznie wszystko. Latanie helkami jest spokojnie do opanowania na myszce, gorzej z samolotami (ale do nich jakoś nigdy nie miałem talentu, bez względu na platformę ) Liczba graczy jest niesamowita, a ponoć to konsole są robione pod casuali. Nie przeszkadza to jednak w czerpaniu funu z gry na mapkach, szczególnie na 32 czy 48 osób. Grafika wiadomo - bez porównania, ale to akurat jest dla mnie sprawa drugorzędna. Ogólnie rzecz biorąc polecam każdemu, bo gra się o niebo lepiej; chyba że ktoś uznaje tylko metro to szkoda zachodu, bo ta mapka na 48 (a co dopiero 64) jest niegrywalna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deadmau49 437 Napisano 21 Marzec 2013 Ogólnie rzecz biorąc polecam każdemu, bo gra się o niebo lepiej; chyba że ktoś uznaje tylko metro to szkoda zachodu, bo ta mapka na 48 (a co dopiero 64) jest niegrywalna. Piszesz jakby nie istniały serwery na 24/16 graczy. Grając na serwerach 64 graczy trzeba już mieć z kim grać, wtedy gra się przyjemnie. Bez tego tam nie gram, a gram zazwyczaj na 32 graczy, to jest dla mnie idealna liczba graczy. 'Recoil' jest mniejszy ponieważ masz większą kontrolę jaką zapewnia myszka, a nie gałka na padzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bananek 149 Napisano 21 Marzec 2013 Przecież napisałem "jeżeli ktoś uznaje tylko metro", bo znam takie osoby ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deadmau49 437 Napisano 21 Marzec 2013 Napisałeś, że jeśli ktoś gra tylko na Metro to żeby lepiej odpuścił sobie grę bo mapka na 48 graczy jest niegrywalna :) Dlatego ja odpisałem, że nadal można grać na 24 graczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach