Skocz do zawartości
adrian1990004

Samsung Galaxy S3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie do ludzi obeznanych w temacie szukałem już na wszystkich forach i nie mogłem znaleźć, a mianowicie jak zaktualizować oprogramowanie android 4.1.1 do 4.1.2 jest to mi potrzebne do korzystania w pełni z możliwości telefonu. Jak szukam aby mi zaktualizowało to pokazuje że nie ma aktualizacji chociaż wiem że jest bo wyszła na początku grudnia jak próbuje przez kiesa jest to samo pokazuje że mam najnowszą wersję oprogramowania.

Witam mam pytanie do ludzi obeznanych w temacie szukałem już na wszystkich forach i nie mogłem znaleźć, a mianowicie jak zaktualizować oprogramowanie android 4.1.1 do 4.1.2 jest to mi potrzebne do korzystania w pełni z możliwości telefonu. Jak szukam aby mi zaktualizowało to pokazuje że nie ma aktualizacji chociaż wiem że jest bo wyszła na początku grudnia jak próbuje przez kiesa jest to samo pokazuje że mam najnowszą wersję oprogramowania.

dodam tylko że telefon zakupiłem w normalnym sklepie z telefonami nie w sieci komórkowej. Jest oczywiście bez simlocka i korzystam z karty plusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostaje ci poczekać jak kies stwierdzi że jest. Chyba że chcesz się bawić w custom romy itp.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jeżeli jest nowe oprogramowanie to czemu nie mogę uaktualnić?? Może jak wyjmę kartę plusa czy coś albo iść do plusa i tam mi zrobią??

Poza tym czytałem na forum androida że ludzie z plusa mają tę aktualizacę u siebie więc nie wiem o co chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli robisz wszystko wg instrukcji to nie ma obaw.

Przede wszystkim musisz robić odpowiednią procedurą, w zależności od tego czy to jest ROM jedno-plikowy czy trzy-plikowy.

Druga sprawa to zrób sobie kopię kontaktów, itd. Bo prawdopodobnie przy wgrywaniu zrobi się wipe, ale tego nie jestem już pewien.

Najprostsza i najskuteczniejsza metoda to wgrywaniu przy pomocy CWM (ClockWork Mode), ale to wymaga roota, itd.

Wszystko na forum androida masz opisane, także poszukaj tam i wgraj jak Ci lepiej pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrzałem już i nie rozumiem zbytnio root, CWM itd wgram tą metodą którą podałeś jedno plikową (jak rozumiem sam sobie ją wybieram ) a jak coś pujdzie nie tak wrócę do ustawień fabrycznych jak tam napisali i przejdę się do plusa chyba zrobią mi to tam???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będziesz robił tak jak tam piszą to nic Ci się nie stanie.

Ale jak coś to nie ma problemu. Wystarczy, że powiesz, że przy wgrywaniu KIES wyłączyli Ci prąd w domu i nie możesz odpalić telefonu.

Ale jak wgrywam do swojego S2 mnóstwo ROM'ów, tak nigdy mi się nic nie stało.

Po prostu czytaj i uważaj co robisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dam znać jak mi poszło i dzięki za pomoc

i jeszcze tylko jedno pytanko jak mi wszystko wyjdzie to z telefonem bedzie wszystko ok będzie dalej sam się uaktualniał itd. nie będzie że jest jakieś pirackie oprogramowanie czy coś takiego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma czegoś takiego jak piracki oprogramowanie. Wszystkie ROMy bazują na tych od Samsunga.

Jedynie licznik zmiany softu Ci się będzie nabijał, ale jego też można zresetować.

Poza tym nie czekaj nigdy na KIES'a czy OTA, po prostu zerkaj na forum androida i patrz czy są nowe ROMy oficjalne.

Wgrywaj Odinem, a najlepiej to zrób sobie roota i potem wgraj CWM, dzięki temu potem wrzucasz tylko ROM na kartę i instalujesz bezpośrednio z telefonu.

Mimo wszystko polecam Ci ogarnąć jakiś zmodyfikowany ROM, naprawdę są konkretne.

Oficjalne zamulają, mają sporo niepotrzebnych rzeczy, a te modyfikowane wyciskają z telefonu wszystko co się da.

Widzę, że tego ROMa sporo osób używa:

http://forum.android.com.pl/f551/rom-xxelkc-06-grudnia-omega-v34-aroma-jelly-bean-4-1-2-omega-files-kitchen-180604/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak omega daje rade, i szybko jest aktualizowana do najnowszego softu. Plus masz od nich różne usprawnienia. A wgranie idzie raz dwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak zrobić tego roota i potem te CWM bo nie za bardzo wiem o co chodzi

Zainstaluj CWM Recovery with Odin v3.04 - do pobrania TUTAJ

2. Odpal CWM Recovery używając przycisków volume up, power button and home key

3. Zrób backup i skopiuj na swój PC!

4. Wipe data / factory reset (nie ma potrzeby jeżeli instalujesz na rom stockowy lub wcześniejszy rom Omega)

5. Zainstaluj Omega

W ogóle nie czaje o co chodzi pobieram tylko tą omegę

Dobra nie wiem jak zainstalować te CWM i mam pytanie czym mogę zainstalować tą omegę normalnym sposobem przez odina tak jak zwykły 4.1.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cwm instalujesz przez odina, wgrywasz jeden plik. A później już przyjemnie się korzysta. A co do tego czy możesz wgrać omege odinem to nie wiem. Nie próbowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No plik cwm wgrywasz jako phone. A późnien omege wgrywasz z recovery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi