Skocz do zawartości
Valhalla

Synchronizacja Napisów Do Filmu

Rekomendowane odpowiedzi

Przyznam szczerze, że jestem totalnym świeżakiem jeżeli chodzi o zabawe z muxowaniem filmów i napisów. Mam problem, mianowicie znalazłem ostatnio poradnik jak wgrać napisy do filmu żeby następnie odtworzyć go na PS3. Zrobiłem wszystko krok po kroku i na kompie wszystko śmiga az miło, jednak gdy odpalam film na konsoli napisy rozjeżdżają się. Tzn. film się zaczyna, pokazane są reklamy a napisy już lecą i co dziwne nie idą od początku ale są to jakieś urwane ze środka dialogi. Nie wiem o co chodzi bo na komputerze wszystko leci od początku i we właściwym momencie, proszę o pomoc i pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja korzystam z programu Subtitle Tool (zamienienie napisów txt na srt - równie dobrze mozesz to zrobić w best playerze), a potem AVIAddXSubs to wmontowania napisów w film - nie zdarzyło mi się jeszcze mieć problemów z syncronizacją jeśli napisy są dobrze dopasowane. Pogoogluj za poradnikiem jak skonfigurować ten program, coś jest tutaj (http://www.ps3site.pl/poradnik-ps3site-divx-oraz-napisy-w-ps3/56282), ale nie ręczę za ten poradnik, sam robiłem to z anglojęzycznej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi