Skocz do zawartości
ljbigluki

Atlas Chmur- Jak Odbierasz Ten Film?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie bardzo mnie ciekawi opinia szerszego grona ludzi, żadną opinia nie gardzę, gdyż każdy może odbierać coś bardzo osobiście, lub film może kompletnie wydawać się głupi. Ja wypowiem się później jeśli wyjdzie jakaś dyskusja, powiem tylko tyle że ta produkcja do zrozumienia Jej ma głębokie znaczenie i nawiązuje według mnie do wielu wątków historycznych oraz ideologicznych, a może dzięki Wam drodzy kinomaniacy odkryję coś nowego? Chciał bym się przekonać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze zaczne dyskusje, mnie rozwalil motyw mydla.. Na poczatku jak byly pierwsze sceny gdy byly karmione

- WTF!? Mydlo? dobra jakies klony, wyhodowane niech se jedza mydlo.. ale cos mi nie pasowalo.. w momencie pokazania procesu przetwarzania szok, szkoda ze duzo ludzi do ktorych pewnie film trafi nie zdaje sobie sprawy o co chodzi, ale moze googlujac na cos trafia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No historia z mydłem to może być alegoria do drugiej wojny światowej. W filmie te klony piją "mydło" które jest źródłem białka, czyli klony jako "produkt" są wykorzystywane ponownie. Podczas drugiej wojny światowej w obozach zagłady niestety realnie odbywał się taki proceder, z ludzkiego tłuszczu tworzono mydło które potem używali inni ludzie, niektórzy podobno zupełnie nieświadomie. To mydło nazywało się "Omo", dlatego jak został wpuszczony w obieg współcześnie produkt o tej samej nazwie, to wielu starszych ludzi bardzo się oburzyło.

Ale jeśli chodzi o to moje porównanie to tylko domniemanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi