kubaork 40 Napisano 15 Czerwiec 2013 (edytowane) Jest temat od oceniania muzyki, ale brakuje tematu od oceniania soundtracków z gier Żeby nie było tak dużo w treści jak w temacie "Soundtracki z gier" to każdy może wrzucić do swojego posta tylko jeden utwór. Więc jest tak: Każda osoba słucha muzyki w najnowszym poście, ocenia kawałek od 1 do 10, pisze komentarz do niej a następnie dodaje swój kawałek + opcjonalnie sam pisze do niego komentarz Czuję, że może być bardzo różnorodnie, z muzyką! PS. Starajcie się wrzucać utwory stworzone tylko dla gier! SZABLON (skopiujcie go i piszcie): Tytuł ocenianej piosenki: -tutaj piszecie tytuł filmu z youtube w najnowszym poście Ocena: -wiadomo, w skali 1 do 10 + DLACZEGO nam się podoba/nie podoba ! Tytuł mojego kawałka: -Tutaj wpisujemy tytuł kawałka (jeżeli jest znany) + gra w której występuje kawałek Opis mojego kawałka: -Tutaj piszemy m.in. dlaczego nam się podoba? Utwór: -tutaj wklejamy link z youtuba, a forum automatycznie załącza obiekt flash :-) Tytuł ocenianej piosenki: brak Ocena: brak Tytuł mojego kawałka: A fight of light & darkness, pojawił się w Prince of Persia (2008) Opis mojego kawałka: Podoba mi się, ponieważ ten kawałek nadaje grze bardzo bajkowego, przyjemnego klimatu. Często pojawia się w grze :-) Utwór: Ja nie mogę ocenić, ponieważ mój post jest pierwszy Edytowane 15 Czerwiec 2013 przez kubaork 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wwseba97 50 Napisano 15 Czerwiec 2013 (edytowane) Tytuł ocenianej piosenki:Prince of Persia - 01 - A fight of Light & Darkness Ocena:7/10 relaksująceTytuł mojego kawałka: cage the elephant ain't no rest for the wicked Piosenka: Szablon ja wymyśliłem XD Edytowane 16 Czerwiec 2013 przez wwseba97 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaork 40 Napisano 15 Czerwiec 2013 Dodałem szablon; wpisujcie także grę, gdzie występuje utwór Tytuł ocenianej piosenki: -ain't no rest for the wicked Ocena: - 8/10 + na początku nie podobało mi się, ale czym dłużej słuchałem tym bardziej mi się zaczęło podobać. Dobra nuta :-) Tytuł mojego kawałka: - Capone - I Need for Speed / występuje w NFS Underground 2 Opis mojego kawałka: - Chwile przegrane z Undergroundem nigdy nie będą stracone. Ten utwór przypomina mi godziny spędzony przy tuningowaniu samochodów :-) Utwór: - Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kentucky 266 Napisano 15 Czerwiec 2013 Tytuł ocenianej piosenki: Nfs Underground 2 soundtrack - Capone - I Need Speed with lyrics Ocena: 6.5 /10 świetnie pasuje do gry, ale brakuje mu takie "trzonu" epickości. Tytuł mojego kawałka: - The Elder Scrolls V: Skyrim - Soundtrack [sons of Skyrim] Opis mojego kawałka: - Skyrim to nie gra. To doświadczenie emocjonalne piękne i epickie. Taka gra zasługuje na piękny soundtrack. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 15 Czerwiec 2013 (edytowane) Tytuł ocenianej piosenki: -The Elder Scrolls V: Skyrim - Soundtrack [sons of Skyrim] Ocena: -10/10 Dla mnie zdecydowanie jeden z najbardziej epickich soundtracków w branży gier. Zresztą ten kawałek doczekał się takiego kultu w postaci coverów czy filmików że ocena nie może być inna Tytuł mojego kawałka: -Mass Effect - Spectre Induction by Jack Wall & Sam Hulick Opis mojego kawałka: -Wstąpienie w szeregi widm to jeden z najbardziej epickich momentów pierwszego Mass Effecta jak i całej trylogii. Takie wydarzenie nie mogło się obyć bez dobrej muzyki. Mimo że cały soundtrack serii Mass Effect jest świetny, to właśnie Spectre Induction najbardziej zapadło mi w pamięć. Utwór: http://www.youtube.com/watch?v=Vk8gVWOy7uo Edytowane 15 Czerwiec 2013 przez Firo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaork 40 Napisano 15 Czerwiec 2013 (edytowane) @Firo, skopiuj mój szablon z pierwszego postu @wwseba97 proszę o usunięcie szablonu z postu, ponieważ część ludzi będzie się mylić, a używanie BBCode może być dla niektórych.. zbyt trudne ;/ Tytuł ocenianej piosenki: -Mass Effect - Spectre Induction by Jack Wall & Sam Hulick Ocena: - +8 niestety grałem tylko w Mass Effecta 3, ale czuć klimat ;-) Lubię takie utwory! Tytuł mojego kawałka: - Nate's theme 3.0 / występuje w Uncharted 3 Opis mojego kawałka: - Chyba... każdy zna ten utwór Dla mnie jest rewelacyjny, zawsze gdy włączam grę, nadaje klimatu gry :-) Utwór: - Edytowane 15 Czerwiec 2013 przez kubaork Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wwseba97 50 Napisano 16 Czerwiec 2013 Tytuł ocenianej piosenki: Nate's theme 3.0 / występuje w Uncharted 3 Ocena: 10 kocham tę dźwięk często zanim gre odpalałem to czekałem aż się skończy ;D Tytuł mojego kawałka: Kanye West- power/ Saints row: The third Opis mojego kawałka: Bardzo pasuje do gry ;) Utwór: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kentucky 266 Napisano 16 Czerwiec 2013 Tytuł ocenianej piosenki: Kanye West- power/ Saints row: The third Ocena: Nie lubię tego wykonawce, ale grunt, że pasuje do zwariowanej konwencji gry. 7+/10 Tytuł mojego kawałka: Borderlands 2 [soundtrack] - 19. Bandit Slaughter (Raison Varner) Opis mojego kawałka: Borderlands 2 ma bardzo specyficzny soundtrack. Pomimo, że nie jest porywczy to idealnie pasuje do groteskowego i nieszablonowego humoru w gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaork 40 Napisano 17 Czerwiec 2013 (edytowane) Tytuł ocenianej piosenki: -Bandit Slaughter Ocena: - 9/10 - no, wreszcie ktoś wrzucił "motyw" z gry zdecydowanie pasuje do gry, szczególnie w czasie bitwy Tytuł mojego kawałka: -Install menu music (brak nazwy :shok: ) / Prince of Persia Warrior Within Opis mojego kawałka: -W ogóle dla mnie Prince of Persia to seria najlepszych gier platformowa, która zapoczątkowała Unchartedy... w których brakuje mi klimatu jaki był w PoP Warrior Within! Ten kawałek, taki smutny, według mnie pasuje do szaro-burego klimatu gry. Czyli takiego klimatu, który uwielbiam! Utwór: Edytowane 17 Czerwiec 2013 przez kubaork Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kentucky 266 Napisano 18 Czerwiec 2013 Tytuł ocenianej piosenki: -Warrior Within soundtrack (pochodzi: PoP: Warrior Within) Ocena: - 7/10 Szczerze taki średni... w sumie to cięzko mi go oenic... Tytuł mojego kawałka: - Obscure II Main Theme song Opis mojego kawałka: - Obscure II to klimatyczny survival horror z pogranicza thrilleru psychologicznego. To także jedna z najlepszych przygód jakie spędziłem przed Ps2. Melancholijny i typowo "listopadowy" klimat gry uderzają z podwójnym impetem, słysząc bardzo specyficzny soundtrack... utwór: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaork 40 Napisano 18 Czerwiec 2013 Tytuł ocenianej piosenki: -Obscure II Main Theme Ocena: - 9, "chwyta za serce", od razu wyobraziłem sobię apokalipsę, która najprawdopodobnie w tej grze występuje (nie wiem, nie grałem) Utwór w bardzo dobry sposób ukazuje apokalipsę Tytuł mojego kawałka: -Heavy Rain - Ethan Mars Theme OST / Heavy Rain (co prawda w grze nie występuje, tylko w trailerze) Opis mojego kawałka: -Według mnie bardzo dobrze ukazuje magię Heavy Raina, filmowość tego tytułu Utwór: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 21 Czerwiec 2013 Tytuł ocenianej piosenki: -Obscure II Main Theme Ocena: - 9/10 Klimatyczny kawałek dobrze oddający nastrój panujący w Heavy Rain Tytuł mojego kawałka: - Uncharted 2 Among Thieves OST - Reunion Opis mojego kawałka: - Dla mnie osobiście Uncharted 2 to zdecydowanie najlepsza część całej trylogii. Świetna opowieść obfitująca w wiele wspaniałych momentów. Najlepsza także pod względem soundtracku. Z wielu dobrych kawałków to właśnie Reunion zapadł mi w pamięć kapitalnie oddając klimat opowieści i przygodowy charakter gry. Utwór: - Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaork 40 Napisano 21 Czerwiec 2013 Tytuł ocenianej piosenki: -Uncharted 2 Among Thieves OST - Reunion Ocena: - 10/10! Muzyka z menu! Tyle razy jej słuchałem a nadal nie nudzi. EPIC! Tytuł mojego kawałka: -I stand alone / Prince of Persia Warrior Within Opis mojego kawałka: -Sorry, że znowu Prince of Persia, ale właśnie sobie przypomniałem o tym zajebistym kawałku dobrego metalu. Jest moc! Utwór: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kentucky 266 Napisano 22 Czerwiec 2013 Tytuł ocenianej piosenki: Prince of Persia WW: I stand alone Ocena: - +8/10 Kawał solidnego metalowe brzmienia + teledysk. Tytuł mojego kawałka: - Killzone 1 - menu theme Opis mojego kawałka: - Pamiętam jak dziś, kiedy razem z bratem zasiadaliśmy do splint screena, uprzednio słuchając genialnego soundtracka z menu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaork 40 Napisano 22 Czerwiec 2013 Tytuł ocenianej piosenki: -tutaj piszecie tytuł filmu z youtube w najnowszym poście Ocena: - -10/10 był taki moment, parę sekund, gdy mi się nie podobało, ale ogólnie motyw jest PURE EPICNESS! Nigdy nie grałem w killzona 1 ale chętnie zagrałbym po odsłuchaniu tej muzyki Tytuł mojego kawałka: -MSO2 Orch / Dawn of War I Opis mojego kawałka: -Podczas wielkich walk typu Orkowie vs Kosmiczni Marines ta muzyka była czymś niezwykłym. Przypomina mi czasu gry na LAN z kolegą :-) Dla mnie cała seria to najlepsze gry strategiczne. Żadna inna strategia mnie tak nie wciągła Utwór: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach