liptoneq 0 Napisano 2 Lipiec 2013 Hej. Mam problem i już nie wiem jak go rozwiązać moje pomysły zawiodły... Wszystko zaczęło się od tego, że wymieniłem sobie dysk z 80gb na 160. Mam ps+ więc savy ze starego dysku wrzuciłem na chmurę i zacząłem je pobierać na większy dysk. Nie ściągałem wszystkich od razu bo doszedłem do wniosku, że raczej nie jest mi to potrzebne (teraz żałuję) no i po pewnym czasie włączyłem sobie GT5 gra się zaczęła od nowa i na dysku powstały nowe zapisy gry, które po wyłączeniu konsoli nadpisały te ze starego dysku (oczywiście nie od razu, ale miałem włączoną auto synchronizację i nie dopilnowałem tego żeby stare zamieniły nowe a nie na odwrót). Pomyślałem, że spoko wsadzę stary dysk i nagram je jeszcze raz a tu niespodzianka... Kiedy włączam konsolę wyskakuje mi komunikat o potrzebie formatu i instalacji systemu od nowa bo stary jest uszkodzony a to tak średnio mi odpowiada... Pomyślałem, że podłączę po prostu dysk do PC zgram sejva potem jakoś go nagram, ale niestety komputer nie wykrywa plików z PS3 więc pomysł padł. Myślałem, że problem leży w tym, że na starym dysku był system 4.41 a niedawno wyszła aktualizacja, którą zainstalowałem i coś się pozmieniało, ale załatwiłem konsolę ze starszym systemem zaktualizowałem ją do tego znajdującego się na starym dysku i... dalej nic ten sam komunikat :< już nie wiem co mogę zrobić skończyły mi się pomysły bardzo liczę na waszą pomoc gdyż miałem tam przegranych ponad 400 dni (nie dosłownie, ale save tyle miał od wsadzenia gry po raz pierwszy do konsoli)... Każdy kto kiedyś stracił jakiś zapis gry chyba rozumie mój ból... Może macie jakieś inne pomysły, zaznaczam, że "niedziałający" dysk mam tak samo ja dwie konsole PS3 jedną z systemem 4.41 drugą 4.46, możliwość podłączenia dysku do komputera (co nic nie daje, ale może ktoś wpadnie na jakiś pomysł) no i nie wiem chyba tyle z potrzebnych rzeczy. Czekam na jakąś pomoc i z góry dziękuję :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 3 Lipiec 2013 Musze cie zmartwic. Save przeszedl do historii i go nie odzyskasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
liptoneq 0 Napisano 3 Lipiec 2013 Ech... tego się obawiałem... :< ale może ktoś coś wymyśli... a może przynajmniej ktoś mi wyjaśni dlaczego tak się stało z tym starym dyskiem w sensie ze ja nic z nim nie zrobiłem tylko wyjąłem z konsoli a potem chciałem włożyć więc teortycznie nie powinno być chyba problemu, prawda? A jednak się pojawił, ciekawy jestem co jest tego przyczyną ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 3 Lipiec 2013 Może różnica w sofcie między dyskami ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vulcan_Genom 255 Napisano 3 Lipiec 2013 Na pewno różnica w sofcie, jakbyś się zorientował co do save'a wcześniej i w międzyczasie nie byłoby zmiany softu, to ten stary dysk by Ci działał. Teraz niestety jest już za późno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 3 Lipiec 2013 Żadna tam różnica w sofcie. Każdy nowy dysk włożony do PS3 będzie wymagał formatu. Temat zamykam, bo tu się nic nie wymyśli. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach