FreshAjs 0 Napisano 10 Lipiec 2013 Witam, kupiłem wczoraj pada od ps3 ( oryginalny w sklepie rtv euro agd ). Zainstalowałem sterowniki MotioninJoy_071001 ( one są w wersji testowej ) i próbowałem tez na stabilnych w wersji MotioninJoy_060005. A problem jest taki: Podczas grania w gry wyścigowe ( grid , grid 2, dirt ) pad zaczyna zacinać się ( tracić jakby łączność kontroler z komputerem ) i wskazówka od obrotów zaczyna wariować ( dodaje gaz i ujmuje co chwilę ) , tak samo jest w czasie skręcania, na kierownicy widać że się ona zacina. To się dzieje co jakieś 2 lub 3 min . Co może być problemem ? Pad może być zepsuty Jeśli nie rozumiecie mogę nagrać filmik ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeX 631 Napisano 10 Lipiec 2013 (edytowane) Jeśli masz kogoś kto ma ps3 to przejdź się do niego i sprawdź jak działa to na konsoli.W ostateczności pójdź do Euro i opisz problem,może pozwolą ci przetestować pada na konsoli.Swego czasu gdy byłem w MM ktoś przyniósł konsole której chyba firmware się nie wgrywał,to odłączyli tą która była wystawiona do grania i podłączyli tamtą,nie wiem może w euro zrobią coś podobnego,chociaż ja nigdy w euro stanowiska do grania nie widziałem ;d - do czego zmierzam - być może wina sterowników/gry,należy pamiętać,że to pad do PS3 a nie do PC.Mogłeś wziąć tego xboxowego do PC'ta nie byłoby problemu. Edytowane 10 Lipiec 2013 przez DeX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FreshAjs 0 Napisano 10 Lipiec 2013 (edytowane) No nic, zobaczę jak będzie u kolegi na PS3 i jeszcze spróbuję na innym komputerze czy będzie tak samo się działo. A poniżej filmik pokazujący problem: http://www.youtube.com/watch?v=QYmfbH8FTPg // Problem rozwiązany. Gdy włączyłem wibracje w grze to one powodowały te zacinanie Edytowane 11 Lipiec 2013 przez FreshAjs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach