Kusti 4 Napisano 4 Wrzesień 2013 Witam, mam dość dziwny problem i niewiem z czego on wynika mianowicie chodzi mi oto że gdy odpalam przeglądarke to momentalnie wyskakuje bluescreen, tak dzieję sie na kazdej przegladarce. Problem jest od wczoraj, w tym czasie zeskanowałem komputer pod wzgledem antywirusów i czysto, Memtest też 0 blędów, wyczysciłem ccleanerem i nadal przeglądarka nie działa, jak odpalam przykładowo BF3 + renderowanie filmu to nic się nie dzieję komputer pracuje normalnie a gdy odpalam przeglądarke to nagle Bsod. Gdy juz komputer wstanie po bluescrenie wyskakuje mi wiadomość. Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje o problemie: BCCode: d1 BCP1: 00000006 BCP2: 00000002 BCP3: 00000000 BCP4: C909B882 OS Version: 6_1_7601 Service Pack: 1_0 Product: 256_1 Pliki pomagające opisać problem: C:\Windows\Minidump\090413-31465-01.dmp C:\Users\Kusti\AppData\Local\Temp\WER-72072-0.sysdata.xml Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0415 Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline: C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt Link do minidump Specyfikacje komputera : System : Microsoft Windows 7 Ultimate 6.1.7601 Procesor : DualCore Intel Pentium E5300, 2666 MHz (13 x 205) Płyta główna : Foxconn G31MX-K Karta graficzna : Nvidia GeForce 9600 gt Temperatura jest w granicach 40-47*c Dodam że piszę teraz z przeglądarki na steamie, bo jest to jedyna która mi działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaork 40 Napisano 4 Wrzesień 2013 Reinstaluj sterowniki do karty sieciowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kusti 4 Napisano 4 Wrzesień 2013 Robiłem już i nadal to smao, ale zuważyłem że jak odłącze internet to przeglądarke moge normalnie odpalić. A jak internet na nowo podłącze to już bluescreen. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaork 40 Napisano 4 Wrzesień 2013 (edytowane) Dziwne, że steamowa przeglądarka działa. Do głowy przychodzi mi jeszcze jedno. Możliwe, że plugin przeglądarkowy wywołuje bluescreena. Przykładowo może strona, próbując się załadować używa jakiegoś plugina, który wywala bluescreena. Skoro każda przeglądarka wywołuje bluescreena to plugin wywołujący bluescreen to może być; - Adobe Flash Player - Adobe Shockwave - Java - Quick Time - jakiś syf, który zainstalowałeś przez przypadek (darmowe programy często coś takiego mają) Możliwe, że któryś z tych pluginów powoduje bluescreena. Proponuje usunąć je (o ile się da) w "dodaj lub usuń programy". Jeżeli nie pomoże, to proponuje reinstall Windowsa :-) Edytowane 4 Wrzesień 2013 przez kubaork Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzys94 12 Napisano 4 Wrzesień 2013 (edytowane) Poszekaj tego : C:\Windows\Minidump\090413-31465-01.dmp Otwórz to jako administrator (powinien być tam bardziej szczegółowy raport). Ja i tak bym się nie bawił w takie rzeczy, zgrał najważniejsze dane i reinstal Windowsa 7, mniej czasu ci to zajmie ;) Sprawdź jeszcze czy działa ci przeglądarka w trybie awaryjnym z obsługą sieci. Edytowane 4 Wrzesień 2013 przez krzys94 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaork 40 Napisano 4 Wrzesień 2013 (edytowane) @Up. Ale wiesz... Jak dowie się przyczyny bluescreena to już na przyszłość będzie sobie umiał z nim poradzić. Albo komuś innemu pomóc :-) + do autora: podaj tutaj ten szczegółowy raport, który @krzys94 zaproponował przeczytać Edytowane 4 Wrzesień 2013 przez kubaork 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzys94 12 Napisano 4 Wrzesień 2013 (edytowane) Ja bym jeszcze dokładnie przeskanował system porządnym antywirusem i najlepiej spoza systemu (jeżeli masz jakąś płytkę serwisową). Może jakiś tam trojan siedzi, że zwykły antywir go nie może znaleźć :P Edytowane 4 Wrzesień 2013 przez krzys94 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kusti 4 Napisano 4 Wrzesień 2013 Plik http://sendfile.pl/52788/090413-31465-01.dmp Skanowałem Nodem, Kasperskym. Co do tych pluginów to nic takiego nie instalowałem gdyż ja przez ostatni czas wgle nic nie instalowałem. Może coś z kartą sieciową jest ? jak coś to sterowniki mam najnowsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaork 40 Napisano 5 Wrzesień 2013 Po tym błędzie wskazuje na jakiś błąd jakiegoś pliku odpowiedzialnego za internet. Może jakiś sterownik lub uszkodzona karta (?). Na internecie nie tylko Ty masz z tym problem. Postaram się poszukać, ale jak wrócę, o 15:00 Mógłbyś napisać, czy posiadasz jakiś Service Pack do Wina 7? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kusti 4 Napisano 5 Wrzesień 2013 Juz po problemie, musiałem zrobić formata i wszystko poprawnie. Mimo wszystko dzieki że komuś chciało się poświęcić troche czasu i napisać w temacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaork 40 Napisano 5 Wrzesień 2013 To fajnie. Zapewne jakiś program musiał coś rozwalić, ponieważ samo chyba nie mogło się zepsuć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kusti 4 Napisano 5 Wrzesień 2013 Wydaje mi się że mogło mi się samemu coś zainstalować co nie do końca chciało współpracować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach