sidre 2 Napisano 29 Maj 2007 PONIŻSZA INSTRUKCJA JEST NIEAKTUALNA - WIRECARD PRZESTAŁ DZIAŁAĆ Z PSN STORE Witam, jako że udało Nam/Wam znależć lekarstwo na PS Store czyli Wirecard a mi i z tego co wiem kilku osobom udało sie kupić w PS Store gry za jego pośrednictwem, a wiem ze niektórzy mieli kłopoty-- opisze jak ja to zrobiłem z pozytywnym skutkiem. https://www.wirecard.com/wirecard/Home.html - adres- Polska wer językowa. obszerny FAQ na początek Samo założenie konta trwało jak piszą 30 sekund - waluta Euro kraj Polska - wszystko zgodne z prawdą - wazne zeby podac numer telefonu - w moment przyszedł kod aktywacyjny. -mamy pustą wirtualna kartę kredytową Wirecard- Dopiero po wpłaceniu tam pieniedzy , dostajemy numer wirtualnej Karty Kredytowej Wirecard - ja wpłaciłem za pomocą prawdziwej fizycznej karty kredytowej citi banku (wpłaciłem 30 eur-pobrało 31) ,ale możliwy jest przelew ... Po potwierdzeniu pobrania dostaję pełne dane Wirecard'a -numer , datę ważności i 3-cyfrowy kod CVC2. Spisałem dane karty , dopaliłem ps Store.... Tu wiadomo wybrałem se Tekkenika -> add funds to wallet , podałem dane karty, co wazne robiłem to na Koncie UK, więc gdy poprosił mnie o potwierdzenie adresu przynależnego do karty kredytowej - wyskoczyły te farmazony co je wpisałem przy zakładaniu konta... potwierdziłem i zaskoczyło. Tyle. macie pytania ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kenet 263 Napisano 29 Maj 2007 ja narazie nie mam pytan :) mysze tylko wplacic cos i bede probowal.. PS.Arielooo po dokonaniu pierwszego zakupu nie moze kupic po raz drogi. Daj znac jak tobie pojdzie nastepny zakup. :) pisze z PS3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sidre 2 Napisano 29 Maj 2007 No więc niesiony weną , wbiłem sie jak rasowy Polaczek do amerykańskiego sklepu i zgarnąłem z półki Calling All Cars. podobnie jak w Londyńskim nie napotkałem żadnego problemu , właśnie sie ściąga. ps. Na wirecarda przelałem 30 Euro. to w sumie jest okrągła sumka i to może wpływać na bezproblemowość kupowania. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arielooo 0 Napisano 29 Maj 2007 no ja wpłąciłem 20euro...i ak kupowałem tekena to tez nie miałem zadnego pobleu ale terazx jakis wynikł ; / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kojak_ct Napisano 30 Maj 2007 Ten bank jest jakiś pierd...ty :). Założyłem konto. Jako, że mam tylko Visa Elektron to chciałem wpłacić przelewem. No i zaczęły się schody. Bank nie rozpoznaje SWIFT ani kod banku, a Polski numer krajowego konta Wirecard ma 25cyfr zamiast 26. :) I zakładać teraz nowe konto, żeby zdobyć normalną Vise albo Mastera to już głupota. :) Muszę teraz znaleźć kogoś z kartą, dać mu kase i niech mi udostępni kartę na tekkena. :) Ale lipa. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arielooo 0 Napisano 31 Maj 2007 a mozna jakos usunac to konto . ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Czerwiec 2007 To jak niektórzy mają problemy z tym niektórzy nie. Warto to zakładać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sidre 2 Napisano 26 Czerwiec 2007 Ja popieram, problem jest jak widze z przelaniem pieniędzy na wirecarda- jak masz karte kredytową ( wypukłą) to nie ma problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sloth666 0 Napisano 26 Czerwiec 2007 mogę dodać tylko tyle, że posiadając kartę z mBanku (e-kartę) nie miałem żadnych problemów, a kasa na Wirecard wpływała w ciągu kilku sekund Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Czerwiec 2007 Ja też nie miałem żadnych problemów korzystając z eKarty w mBanku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kenet 263 Napisano 28 Czerwiec 2007 Próbowałem już dwa razy.. mam e-karte z mbanku... chce wpłacić 20 Euro.. kasy mam wystarczająco na koncie... próbowałem dokonać wpłaty po kilka razy o godz: ok 12 ok 13 ok 18 mBank ciągle odrzuca mi transakcję.. czy ktoś ma pomysł dlaczego? W końcu wam wyszło w E-kartą <beczy> //edit: kilka godzin póxniej :/ Ok.. trochę sam się zamieszałem... ale już zamówiłem Wirtualnego Delfina Visa z mBanku.. za 15 dni powinien do mnie dotrzeć.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość shaft Napisano 28 Czerwiec 2007 tez miałem taki problem za nic nie chciało zaakceptowac mojej karty ciagle była odrzucana <nie> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Lipiec 2007 Mam jeszcze pytanie co do tego Wirecarda: czy trzeba coś płacić za jego utrzymanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gerath 2 Napisano 6 Lipiec 2007 Wiesz co, jak przeglądałem stronkę to gdzieś trafiłem na opłatę miesieczną 9,90€ (jeszcze chyba 100€ za likiwidację konta [ke?]) - ale proszę, żeby ktoś to potwierdził. Oczywiście do "przelewów" doliczają swoją małą działkę (ok 0,50€-1,00€). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arab 271 Napisano 6 Lipiec 2007 9,90€ i 100€ za likwidację, tylko jak zamówisz plastikową wersję karty. Normalne opłaty naliczane są tylko przy "przelewach", tak jak napisałeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macmf75 0 Napisano 6 Lipiec 2007 ja nie rozumiem, gdzie tkwi problem jezeli kazda karta kredytowa jest akceptowana przez PSS? z tego co ludzie opowiadaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lipiec 2007 To spoko, a można jakoś zlikwidować, tego WireCarda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość paweldk Napisano 2 Sierpień 2007 witam. Posiadam konto w mbank (nie mam karty kredytowej). Chciałbym przelać trochę euro na wirecard ale nie wiem jak :) Na które konto mam wpłacić pieniądz i jak skonstruowany ma być ten przelew( typ, tytuł, dane wysłkowe itp). Proszę o szczegółowe wyjaśnienie. Z góry dziękuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kerrang 1 Napisano 2 Sierpień 2007 A rejestrowałeś się i aktywowałeś konto? Dopiero wtedy dostajesz wszystkie potrzebne informacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość paweldk Napisano 2 Sierpień 2007 Tak zarejestrowałem się, ale jest tam to słabo wytłumaczone. W szczególności na które konto mam dokonać przelewu. Wolę się spytać kogoś kto już to robił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Masta88 Napisano 2 Sierpień 2007 a nie lepiej zadzwonic do banku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość paweldk Napisano 2 Sierpień 2007 a ten bank jest w Polsce ? nie Wpłacał ktoś za pomocą zwykłego przelewu międzynarodowego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xeda 0 Napisano 2 Sierpień 2007 Tak ja placilem z ING na karte Wirecard( drogawo ale nie mialem innego wyjscia wole przeplacic niz nic nie moc zakupic w sklepiku ps store taka prawda). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Masta88 Napisano 2 Sierpień 2007 no wlasnie ona nalezy do ing a jak nie to pomylilem karty idz do ing i spytaj o pomaranczowa lub tez czerwona karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xeda 0 Napisano 2 Sierpień 2007 ja mowie o przelewie z banku ING . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach