Gość Napisano 8 Wrzesień 2007 moje przejscia z psstore, moze komus pomoge ekonto w mBanku z karta delfin > ekarta na dolary (2 tyg. czekania i 25 zeta rocznie) > konto US z takim samym nazwiskiem na koncie jak na kartach.. ======>>>> sciagam warhawka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cyb0org 0 Napisano 17 Wrzesień 2007 Witam. Jestem tutaj nowy ale PS3 już parę tygodni u mnie śmiga (działa mi już np. Media Serwer wraz z transkodowaniem filmów - z Linuksa po UPNP). Czy macie już jakieś doświadczenie z kilkukrotną instalacją zakupionej w PSS (Społem :P) gry? To pytanie z gatunku wyboru pomiędzy Windows OEM i BOX. Nie chciałbym wydać jakiejś tam kasy (nawet niewielkiej - SuperStardustHD i Lemmingi na początek - stary Amigowiec ze mnie hehe), żebym przy pierwszym lepszym padzie HD (czy też zabawach z instalacją Linuksa, wymianach twardziela na większego i innych) musiał płacić za to jeszcze raz. Czytałem gdzieś, że zakupioną grę można zainstalować do pięciu razy. Nie pamiętam czy tylko jakąś tam jedną, czy tak jest ze wszystkimi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cyb0org 0 Napisano 19 Wrzesień 2007 Dzięki za info. Teraz tylko mam zagwozdkę czy kupować za granicą czy czekać na PSS.pl :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arab 271 Napisano 19 Wrzesień 2007 Cyb0org, jak ci się nie spieszy i wytrzymasz jeszcze te 2-3 miesiące, poczekaj. Może gry będą o niebo tańsze niż na Store UK/US. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kerrang 1 Napisano 19 Wrzesień 2007 Cyb0org, jak ci się nie spieszy i wytrzymasz jeszcze te 2-3 miesiące, poczekaj. Może gry będą o niebo tańsze niż na Store UK/US. Nie ma szans, żeby PL były porównywalne z US. Ja minigierki będę nadal kupować w US. Fajnie jak u nas ceny będą podobne do UK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cyb0org 0 Napisano 20 Wrzesień 2007 Wątpliwe, żeby u nas były tańsze, ponieważ z zagranicy zaczęliby się rejestrować w PSS.pl tak jak my teraz u nich :D Ale jeśli by (SONY) planowali zrobić np. tłumaczenie danych gier na polski... Niby to nie problem mieć wersję angielską gry, która ze słów zawiera jedynie "score", "time" i "game over" <evil> ale mieć wszystkie zakupy na jedno konto i to w dodatku lokalne byłoby miło. Na razie przez Was napaliłem się na kolejne gierki :-D~ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sidre 2 Napisano 23 Wrzesień 2007 Siema , Od momentu założenia tego tematu nie robiłem żadnych tranzakcji, ale teraz ( wczoraj )zasiliłem Wirecarda i bez problemu kupiłem LocoRoco. więc w UK wszystko gra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kumawaru Napisano 24 Wrzesień 2007 z moich doświadczeń w dziedzinie wirecard i zakupy na PSS (opisywane jest to na jednym z konkurencyjnych polskich forów internetowych i na jednym z angielskich, na którym zwykłem pisać) jestem w stanie podać wam pewną obserwację: Od niedawna trick na Wirecard nie działa (100% sprawdzone) - od momentu mniej więcej up 1.9 podczas próby dodania kart do konta pisze że jej dane są "nie ważne" - prawdopodobnie sony poprawiło zabezpieczenia... ale - jeżeli ktoś WC dodał przed tym update to wszystko działa bez problemów. Co do zakupów - ja wraz z kilkoma znajomymi z innego forum założylismy ekipe i kupujemy/ściągamy gry kupione w PSS na 4 konsole - jak na dzisiaj TYLKO Warhawka nie udało się w taki sposób uruchomić - reszta gier (włącznie z TekkenDR) śmiga bez problemowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Buson Napisano 24 Wrzesień 2007 Ja sprawdzałem.. zadziałało... może kolega z (spam) chce tylko namieszać u nas, tak jak w shoutboxie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kumawaru Napisano 24 Wrzesień 2007 VAMET - w takim razie - zaskoczyłeś mnie. Mógłbyś podać mi prosze kilka szczegółów - może rozjaśnią one gnębiące mnie od jakiegoś czasu pytanie. Dodałeś - nową - czy używaną już wcześniej Wirecard? Dodałeś ja do każdego (USA/JPN/UK) store? w każdym działa? adres który podałeś podczas rejestracji - wymyślony czy np. jakiś hotel etc. ? Bo zarówno mnie jak i kilku znajomym z forum o którym pisze ProroK (hm... kryptoreklama?) oraz z forum ps3 hack ten trik po prostu "padł" Osobiście używam zarejestrowane na wytwórnię płytową Wirecard - i dodałem je wcześniej niż 1.9 ale gdy próbowałem wczoraj założyć nowe konto w PSN i użyć tamtej Wirecard - po prostu nie zadziałało. co do wypowiedzi ProroK'a - po prostu bym go ignorował - dziecko jest nie świadome rzeczywistości.... zresztą - nie będe się wypowiadał by nie nabijać postów anie nie być posądzonym o to - o co on mnie posądza. -- Spotkałem się dzis z opinią że Wire jednak działa - ale można użyć JEDNEJ karty (nowej) dla JEDNEGO PSS - niewiem - nie testowałe - bo jak już mówię - mam już ją dodaną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foxter 825 Napisano 24 Wrzesień 2007 ja testowalem juz po tym zabieigu. zalozylem nowa i dodalem karte do pss UK. wszystko ladnie zasililo. gre sciagnalem. wirtualnej karty nie moglem dodac do pss usa.. wiec zalozylem druga wirecard z tym, ze dalem obywatelstwo usa. oba konta zostaly natychmiast zablokowane. na wirecardzie troszke zostalo.. mysle, ze z ~15zl nie chcialem tego odpuscic wiec poslalem maila (po godz zadzwonilem :/) aby odblokowali konto z kasa. otrzymalem odpowiedz negatywna (zlamanie regulaminu: zalozenie kilku konta na podobne dane) troche dziwne zwlaszcza, ze jest wiele osob o podobnym imieniu i nazwisku.. mniejsza o to. kasy z konta wirecard nie otrzymam... zostalem poinformowany, że ze srodkow dostepnych na wirtualnej karcie zostanie oplacony przelew na konto do polski (2.5 euro). to tak na przyszlosc.... wniosek: nie zakladac kilku kart wirecard :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Buson Napisano 24 Wrzesień 2007 Teraz muszę przyznać trochę racji, od 2 godzin wyskakuje mi powiadomienie, przy próbie kupna czegokolwiek na koncie US, co dziwne rano kupowałem bez problemu... A to dla pana VAMETA -> <uklon> <- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pinionist 0 Napisano 24 Wrzesień 2007 Pozwole sobie dodac swoje 3 grosze, z tego wzgledu ze wkurza mnie niemoznosc uzycia swojej karty kredytowej z banku jak i tez wirecarda na PSS US. Wirecard dziala mi tylko na UK (tylko co tam kupowac..). Oile same karty kredytowe moga sie roznic dzialaniem tak jak sie roznia banki ktore nam je wydaja, to Wirecard jest wg mnie dziwna opcja, zeby raz komus dzialala w UK a komu innemu juz niekoniecznie z US, albo odwrotnie. Wiec jak to jest z wami panowie ? Dziala wam ten Wirecard na US ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kumawaru Napisano 25 Wrzesień 2007 Teoria brzmi: Wirecard działa, ale sony coś pomajstrowało i można ją dodać tylko w jednym PSS (nie sprawdzona teoria - czekam na kogoś kto podda ją falsyfikacji, by to umocnić lub obalić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pinionist 0 Napisano 25 Wrzesień 2007 Teoretycznie to utrudnia wysylke kasy dla nich, wiec o co chodzi :) Powinni tego chciec przeeciez... ::) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Romano Napisano 28 Wrzesień 2007 Wirecard nie działa. Dzisiaj założyłem konto na Wirecard wpłaciłem kasę i próbowałem dodac fudnusze w PSS usa i PSS uk , nic z tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arab 271 Napisano 28 Wrzesień 2007 A no niestety, nowe karty/konta z Wirecard nie chcą działać z PSN Store, temat zamykam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Terminator 0 Napisano 3 Październik 2007 Ja mam jeszcze pytanie w sprawie wirecard'a. Od razu zaznacze, że nie interesuje mnie zasilanie PSS wirecard'em, chce go wykorzystać do innych celów. Mianowicie, muszę zapłacić za pewien produkt w walucie Euro. Chcę do tego wykorzystać kartę kredytową. Posiadam eKartę z mBanku, jednak tam walutę mam ustawioną na dolary. Czy da się zapłacić czymś takim w Euro, tzn. czy waluta zostanie przeliczona automatycznie? Jeśli nie, to wtedy skorzystałbym z wirecard'a. Tutaj moja eKarta w dolarach by już zadziałała (waluta by się zmieniła)? Z tego co tu wyczytałem, to Ktoś z Was zasilał wirecarda eKartą. Jaki jest przelicznik z dolarów na Euro? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sidre 2 Napisano 4 Październik 2007 Witam Bracia i Siostry . Jest ciekawe rozwiązanie - mianowicie ING- wchodzisz do oddziału i prosisz o kartę do płacenia w internecie ( pracownicy banku nazywają tą karę "żarówa") na miejscu wypełniasz wnioseki w ciągu 10 min dostajesz kartę ( ja nie miałem konta w INg wiec to trwało 20 min.) Utrzymanie karty na 2 lata to 24 pln. Karta jest pusta - wpłacasz w oddziale pieniądze i tyle masz na karcie - jest to bezpieczne , bezpieczniejsze niz płacenie kredytówą o limicie np 4000 pln. Ja przed chwilą dostałem taką kartę - jeszcze sam nic nie kupowałem za jej pośrednictwem - ale ziomuś kupował i mówił ze działa. Jak sprawdzę to napiszę. PIS :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pinionist 0 Napisano 4 Październik 2007 To kolego sprawdz, bo ja akurat jestem w ING. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sidre 2 Napisano 4 Październik 2007 Sprawdził bym ale jestem w tyrce Brachu ,,, i to do 19:oo napiszę jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pinionist 0 Napisano 4 Październik 2007 A to ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aszataK 0 Napisano 25 Czerwiec 2010 Witam, Ja mam pytanko jak długo idzie przelew miedzynarodowy (z mbanku) na wire card? czekam od srody rano i zaczynam sie niepokoic... z ekonta pieniadze zniknely ale na wire card ich nie widac... prosze o informacje ile czekaliscie na zatwierdzenie przelewow. z gory dziekasy pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach