Sushi 611 Napisano 3 Lipiec 2014 Gra szykuje się na kolejną PSN-ową perełkę. Gra zbiera (bardzo) dobre recenzje, wyszła na PS3 i PS4. "Valiant Hearts: The Great War opowiada dzieje zwykłych ludzi, których losy zrujnowała i połączyła pierwsza wojna światowa (ramka). Sierpień roku 1914, Francja. Marie i jej ukochany Karl dorobili się potomka. Karl jest jednak Niemcem i musi porzucić rodzinę, by pojechać na front, gdzie stanie naprzeciw wojskom francuskim, w których znajduje się ojciec Marie, Emile. Ciężar wojny odczuje także belgijska pielęgniarka Ana oraz Amerykanin Freddie, walczący z zemsty za zabójstwo żony. A już na miejscu, w ogniu walki, okazuje się, że są rzeczy ważniejsze niż wygrana." Do administracji: Kilka dni temu założyłem już temat dot. tej gry, zakładam, że nie został zaakceptowany. Nie wiem czemu, może ktoś myślał, że już taki jest? Temat jest, ale dla PS4, a z tego co widzę gry mają swoje tematy i w dziale dla PS3 i dla PS4. Z góry dzięki za dodanie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkibaPL 1851 Napisano 31 Październik 2014 (edytowane) Swietna gra, niby popierdolka z pss ale po napisach koncowych mozna stwierdzic ze troche ludzi przy tym posiedzialo. Gra jest po prostu mega, cala otoczka jak i muzyka robi robote. Z ciekawosci sprawdzilem jeszcze paru youtuberow oraz poczytalem komentarze, wiekszosc uronila lze, emocjonalnie mistrzostwo swiata. Nigdy nie widzialem przyjemniejszych znajdziek w grze ktorych az chce sie szukac, masa opisanych ciekawostek i wydarzen ktore moga zastapic nie jedna lekcje historii. Slota wyrwalem za 14 zl z promo, swietna cena. Ta gra to istna perelka i dzielo sztuki.jak bedzie 2 czesc o tematyce II wojny swiatowej (a taki motyw pojawil sie w grze) to biore w ciemno. Edytowane 31 Październik 2014 przez SkibaPL 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 1 Listopad 2014 Porusza grającego. Piękna, niesamowita historia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkibaPL 1851 Napisano 2 Listopad 2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 2 Listopad 2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 11 Styczeń 2015 Po dość długim rozbracie z grą (sam nie wiem czemu, jakoś nie było czasu i zajmowałem się innymi tytułami) dzisiaj do niej wróciłem i łyknąłem na raz. Magia - każdy z elementów gry robi bardzo dobre wrażenie. Komiksowa grafika, mimo ciężkiej tematyki, sprawdza się wyśmienicie. Niektóre sceny, w których jest zabawa światłem i cieniem wyglądają świetnie. Dźwiękowo jest mega - trochę muzyki nostalgicznej, jak jak koledzy wyżej wrzucili. We fragmentach jeżdżonych pojazdem fajnie dobrana trochę żywsza klasyka - wszystko pasuje idealnie i nadaje całości jeszcze więcej koloru. Gameplay - niby tzw. popierdółka, niby krótka, bohaterowie w praktyce nie różnią się specjalnie umiejętnościami, a jednak mi się naprawdę podobało. Jest dość zróżnicowanie - trochę zagadek, trochę biegania, unikania bomb, kopania, jeżdżenia. Fabuła - chyba największy plus VH. Wyciskacz łez i spośród psn-owych popierdółek moje osobiste podium wśród m.in.Walking Dead S1, Brothers czy Journey. I na sam koniec, walory edukacyjne. Gra, która naprawdę chce czegoś o historii nauczyć. Wszystkie wydarzenia w niej są opisane w formie notatek, dodatkowo mamy ciekawe znajdźki, które traktują bardziej o codziennym życiu na froncie. Macie dzieci, młodsze rodzeństwo w odpowiednim wieku (12+) - koniecznie zachęćcie ich do ogrania tego tytułu. Raz, że czegoś się nauczą, dwa, może być to niezły bodziec do poszerzenia wiedzy na temat I WŚ. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 24 Luty 2015 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach