bsyicfts 0 Napisano 7 Marzec 2015 Otóż kupiłem ostatnio dysk marki WD My Passport Ultra 500GB (dokładnie identyczny jak tu http://www.euro.com.pl/dyski-twarde-zewnetrzne/wd-my-passport-ultra-500gb-usb-3-0-czarny.bhtml), jako że doszedłem do wniosku iż przydałby mi sie nośnik na którym mógłbym gromadzić pliki, które niekoniecznie jestem w stanie zawsze trzymać w dysku wewnętrznym konsoli (która ma zaledwie 50gb). Niestety dysk potrzebuje dodatkowego zasilania, którego konsola nie jest w stanie mu zapewnić. Przy podłączaniu do PC'eta wszystko gra ale plejak ma po prostu za mało mocy, żeby go dźwignąć. I tu moje pytanie bowiem czytałem, że można dostać gdzieś w sieci kabelek z dodatkowym zasilaniem, który umożliwiłby połączenie dysku z konsolą. Czy takie dodatkowe zasilanie można dostać gdzieś na naszym allegro ? Miał ktoś może podobny problem i wie jak sobie z tym poradzić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 16 Marzec 2015 Miałem podobnie z dyskiem podpinamy do dekodera DVB-T Podpinam takim kablem, przy czym ten USB zasilający mam wpięty do zwykłej ładowarki USB od telefonu, takiej do gniazdka 220V, z napięciem na wyjściu bodajże 5V. Działa już tak ze dwa lata więc pewnie rozwiąże i Twój problem :) Tylko że możesz po prostu wpiąć oba USB do konsoli no i kabel musisz mieć z innym zakończeniem, nie mini-USB tylko USB 3.0 Micro czy jak to są tam nazywa pasujące do Twojego dysku zewnętrznego :pardon: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach