Emir 2 Napisano 27 Czerwiec 2008 Gra stanowi połączenie japońskich fascynacji sztuką anime oraz muzyką polskiego kompozytora Fryderyka Chopina. Chopin jest głównym bohaterem gry. Gra toczy się w trzech ostatnich godzinach życia 39-letniego kompozytora (który zmarł na gruźlicę). Podczas majaczenia sennego, Chopin przenosi się do krainy baśni. Tam spotyka nieuleczalnie chorą 14-letnią dziewczynkę o imieniu Polka. Wspólnie wyruszają, by prosić króla krainy o obniżenie ogromnych podatków nakładanych na wszystkie towary, psujące interesy rodziny Polki. Wygląd, jak i fabuła gry (obfitująca w liczne walki) są typowe dla gier RPG w stylu anime. Eternal Sonata mocno nawiązuje do muzyki - od motywów w menu gry (nuty, pięciolinie) po imiona (Jazz, Alegretto, Polka) i uzbrojenie postaci (miecz z wkomponowanym puzonem, strzelba o kształcie fleta). Ścieżka dźwiękowa gry zawiera kompozycje Chopina grane przez rosyjskiego pianistę, Stanisława Bunina. Źródło: Wikipedia Data premiery: 18 wrzesień (KKW) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
picld 0 Napisano 27 Czerwiec 2008 ale beka.. ten opis mnie rozwalil japoncy naprawde tak przepadaja za Szopenem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ryudo 0 Napisano 27 Czerwiec 2008 Wiedzą o nim więcej niż Polacy ... i to jest przykre;/ Jeśli ktoś ma jakieś pytania odnośnie tej gry to chętnie na nie odpowiem bo akurat katuję wersję na X360 mojego brata:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
punisher85 8 Napisano 27 Czerwiec 2008 zapomnieliście napisać,że w planach jest wersja tylko w Japonii na PS3 Daj Boże ,że umieszczą tam angielskie napisy i będziemy mogli bawić sie w import bo gra podobno warta zachodu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ryudo 0 Napisano 27 Czerwiec 2008 zapomnieliście napisać,że w planach jest wersja tylko w Japonii na PS3 To prawda - pisałem o tym w tym topicu http://www.ps3forum.pl/index.php?showtopic...t=0&start=0 . Wątpię , że wyjdzie poza Japonią , ze względu na słabą sprzedaż poza krajem KKW . Jest to na pewno specyficzna gra, z "dziwną" fabułą, ale gra jest na prawdę w porządku ( ciekawy system walki , głębia postaci mimo ich dziecięcego wyglądu, wspaniała, baśniowa grafika) .Nie wierzę też w angielski napisy...dobrze , że brat ma X-a ;p Edit: Skan z wersji na PS3( http://www.jeux-france.com/Webmasters/Imag...62717_0_big.jpg ) - widać na nim 2 nowe grywalne postacie ( Crescendo i Serenade ) w akcji + widoczne jest na postaci zmiana armoru ( co widać na przykładzie Polki ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fayabusa 7 Napisano 27 Czerwiec 2008 Wiedzą o nim więcej niż Polacy ... i to jest przykre;/ Jeśli ktoś ma jakieś pytania odnośnie tej gry to chętnie na nie odpowiem bo akurat katuję wersję na X360 mojego brata:D A jest lokacja "Zelazowa Wola" i jak sie nazywa Iron Will? A moze chociaz Sochaczew? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ryudo 0 Napisano 27 Czerwiec 2008 Nazwy miejsc są zupełnie wymyślone , ale raz lub dwa razy na chapter ( a tych jest 7) jest ukazana historia Chopina , jakieś ciekawostki z jego życia i są wtedy wyświetlane zdjęcia np. z Warszawy, Żelazowej Woli , Paryża . Znajdziemy jednak i polskie akcenty - np. jedna z technik Chopina zwie się Orzel Bialy i właśnie taki okrzyk wydaje on podczas ataku tą techniką :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fayabusa 7 Napisano 27 Czerwiec 2008 Nazwy miejsc są zupełnie wymyślone , ale raz lub dwa razy na chapter ( a tych jest 7) jest ukazana historia Chopina , jakieś ciekawostki z jego życia i są wtedy wyświetlane zdjęcia np. z Warszawy, Żelazowej Woli , Paryża . Znajdziemy jednak i polskie akcenty - np. jedna z technik Chopina zwie się Orzel Bialy i właśnie taki okrzyk wydaje on podczas ataku tą techniką :> E no to czad!!! Chociaz typ gry nie w moich klimatach to ze wzgledu na nawiazania i historyczne fakty chetnie bym to sprawdzil. (a myslalem, ze patriotyzm we mnie juz wygasl calkiem...) Orzeeeel Biaaaaalyyyyyyy!!! hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 27 Czerwiec 2008 Serio ma nie wyjść poza KKW? KU*#A!!! Jaką ja mam ochotę na tą grę @ picld - mówi się że tylko Japończycy tak naprawdę rozumieją jego muzykę. Co potwierdzają ich zwycięstwa w konkursie Chopinowskim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 27 Czerwiec 2008 Skany i screeny (nowe postacie) http://www.jeux-france.com/Webmasters/Imag...62717_0_big.jpg http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p...amp;postcount=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps360ii 0 Napisano 27 Czerwiec 2008 Fabuła trochę dziwna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 28 Czerwiec 2008 Grafika w tej grze jest prześliczna... Przywodzi na myśl FF IX. Słyszałem na temat tej gry same ochy i achy więc już dawno wylądowała na liście "do kupienia choćby nie wiem co" ale... Jak to jest z tą zrozumiałą wersją? Tu piszecie że nie wyjdzie poza KKW ale już na głównej stronie jest, że premiera w zrozumiałym języku już pod koniec roku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hyuga 3 Napisano 7 Lipiec 2008 ile bedziemy czekac zeby dostac tego rpg! na ps3 nie ma nic! a z tego co wiadomo eternal wychodzi tylko w japonii! gdzie tu sprawiedliwosc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeratul 3 Napisano 9 Lipiec 2008 Gra sie rewelacyjnie na X0 nie sprzedala, wiec nie ma sensu pchac jej poza Japonie gdy jeszcze mniej PS3 sie sprzedalo poza Japonia niz X360... jezeli jednak dodadza jezyk angielski... bo takowy jakby nie bylo maja przygotowany, to mozna zawsze sobie z Japoni sprowadzic. gre sama w sobie polecam. Wprawdzie czasem potrafi skutecznie uspic, ale jest naprawde dobrym jRPG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 12 Lipiec 2008 Eternal Sonata ma szansę jednak wyjść w Europie http://polygamia.pl/eternal-sonata-ma-szan...wyjsc-w-europie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fayabusa 7 Napisano 17 Lipiec 2008 Ma byc w Europie juz na jesieni. Podobno Namco Bandai to potwierdzilo. Kiepska informacja dla tych co juz sprzedali PS3 hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 17 Lipiec 2008 Wreszcie jakieś RPG! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rokugatsu 0 Napisano 25 Sierpień 2008 Angielska wersja ma wyjść w 4 kwartale 2008. Nie mogę się doczekać! Brakuje mi dobrych rpg'ów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 25 Sierpień 2008 Dobrych? A masz jakieś niedobre? Brakuje jakichkolwiek erpegów!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czekers_ 0 Napisano 25 Sierpień 2008 Dla jRPGów kupiłem PS3, ale to co teraz jest w tej dziedzinie na rynku (albo raczej tego nie ma) to paranoja. Jeżeli Eternal Sonata spadnie do ~100zł to pewnie się skuszę, bo więcej na grę która mnie średnio rajcuje nie wydam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 25 Sierpień 2008 Widzę, że miałeś takie samo podejście jak ja. JRPG, wyścigi, bijatyki. Pierwszego nie ma w ogóle, drugie w miarę, trzecie dopiero się wykluwa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rokugatsu 0 Napisano 26 Sierpień 2008 Dobrych? A masz jakieś niedobre?Brakuje jakichkolwiek erpegów!! No jak to nie ma?! A Enchanted Arms?! Świetny jrpg! Hehe A tak na serio. Na razie jest na prawdę ciężko. Nie wiem ile jeszcze wytrzymam bez rpg'ów xD Głównie dla nich kupiłem PS3. Ale juz 28 sierpnia w US wyjdzie Disgaea 3. Uwielbiam tę serię Szkoda tylko, że nie wiadomo kiedy gra wyjdzie w Europie :/ Poza tym niedługo (chyba w październiku) wyjdzie Valkyrie Chronicles Też nie mogę sie doczekać. Poza tym Fallout, Angles Online, Free Realms... xD No i w końcu Eternal Sonata w 4 kwartale Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michaelius 0 Napisano 26 Sierpień 2008 Valkiria wychodzi 11 listopada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 26 Sierpień 2008 No jak to nie ma?! A Enchanted Arms?! Świetny jrpg! Hehe Przepraszam ale wyczułem tu jakąś ironię. Muszę powiedzieć że przeszedłem tą grę i nie krzywiłem się za bardzo mimo iż w RPG grywam już od lat. Nie wiem co ludzie do niej mają Angles Online Można coś bliżej o tym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rokugatsu 0 Napisano 26 Sierpień 2008 Przepraszam ale wyczułem tu jakąś ironię. Muszę powiedzieć że przeszedłem tą grę i nie krzywiłem się za bardzo mimo iż w RPG grywam już od lat. Nie wiem co ludzie do niej mająNie no spoko. Mi się na przykład nie podobało...Co prawda niektróre filmiki były ciekawe, walka była nawet ok, ale...Jednak nie. Nie dla mnie to Można coś bliżej o tym? Angels Online to mmorpg z pecetów. Ma wyjść na PS3 w 3/4 kwartale 2008. Ogólnie wygląda jak gra dla małych dzieci (baaaardzo cukierkowa grafika) ale z ciekawości zagrałem w wersję na PC i gierka nie jest taka zła na jaką może wyglądać Przynajmniej jak dla mnie. http://pl.youtube.com/watch?v=KDQUAGwuO-s&...feature=related Poza tym z MMO ma wyjść jeszcze The Agency w 2009 (?) , jakiś mmorpg o superbohaterach (nie pamiętam tytulu) i Soul & Blade ( to się akurat super zapowiada). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach