Skocz do zawartości
BulletPOL

Xbox Streaming

Rekomendowane odpowiedzi

70a48ce2-9648-46aa-9656-2430067dea93.png

Jedną z największych innowacji nowego systemu operacyjnego Microsoftu (Windows 10) jest możliwość przesyłania rozgrywki z Xboksa One na komputer osobisty.
Gracze otrzymają dostęp do wszystkich elementów swojej konsoli, będziemy mogli grać, dowolnie przeglądać menu, wybierać pozycje, wchodzić do sklepu, czy po prostu porozmawiać ze znajomymi.

Dla mnie takie rozwiązanie jest genialne, biorę pada idę do pokoju i gram na moim PC w gry z Xbox One, mogę przejrzeć również listę kontaktów, pisać ze znajomymi.

Oczywiście że TV będzie zawsze lepszym rozwiązaniem, niemniej wziąć trzeba pod uwagę to że nie każdy ma drugi czy trzeci telewizor ale ma za to monitor który w nagłych przypadkach może służyć jako zapas do grania gdy żona lub dzieci oglądają seriale bądź bajki.

Usługa jest cały czas w fazie rozwoju i poprawek ale już teraz działa bardzo dobrze.

Edytowane przez kill
  • Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potestowałem ten streaming trochę i mam mieszane uczucia. Działa to bardzo nierówno. Były momenty ,w których grało się przyjemnie mimo odczuwalnego acz nie aż tak przeszkadzającego laga. Bywały też takie,że nie dało się grać przez rwania obrazu, 2 sekundowe przycinki bądź też artefakty. Testowałem jakąś godzinkę poprzez wifi na Forza Horizon, oraz chwilę na halo i raymanie. Pewnie na kablu było by lepiej ale nie mam możliwości pociągnięcia kabla do Xbox nie rozwalając podłogi lub ściany, a do lapka nie zamierzam podłączać nic innego prócz zasilacza jak mi bateria padnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna opcja. Dziewczyna gra na lapku i jest ok. Lag prawie nie występuje, da się grać płynnie i bez problemu. Działa sto razy lepiej niż gó.niane remote play. Testowane głównie na Forza Horizon 2 ale sprawdzałem i Forza 5, Halo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potestowałem ten streaming trochę i mam mieszane uczucia. Działa to bardzo nierówno. Były momenty ,w których grało się przyjemnie mimo odczuwalnego acz nie aż tak przeszkadzającego laga. Bywały też takie,że nie dało się grać przez rwania obrazu, 2 sekundowe przycinki bądź też artefakty.

Pobierz na smartfona bezpłatną aplikacje "WiFi Analyzer" następnie idź do pokoju w którym znajduję się XBOX ONE, połóż smartfona obok konsoli i sprawdź jaka jest siła sygnału w tym konkretnym miejscu, dostaniesz również wykres wszystkich bezprzewodowych sieci w Twoim otoczeniu oraz informacje na jakim kanale one działają.

Jeżeli w Twoim otoczeniu (np. bloku) są inne routery, mogą one zakłócać sygnał albo korzystać z tego samego kanału co prowadzi do pogorszenia jakości streamu.

Edytowane przez BulletPOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest jakaś podobna apka na windowsphone?

Możesz spróbować z "NetScan" ale jest trochę mniej rozbudowany.

WiFi Analyzer jest dostępny chyba tylko na Androida, jest bardzo przejrzysty i czytelny, dostajemy wykres i wszystkie niezbędne informacje o sieciach bezprzewodowych w naszym otoczeniu,

wifi-analyzer-116-3-s-307x512.jpg

wifi.analyzer.crowded24-100389092-orig.g

Dzięki temu wiem teraz w którym miejscu w domu mam odpowiedni sygnał WiFi.

Jeżeli sygnał będzie za słaby można przenieść konsole, przestawić router, czy np. kupić lepszy (TP-LINK TL-WDR4300).

Ewentualnie jeżeli routery w naszym otoczeniu działają na tym samym kanale, trzeba się zalogować się na swój router poprzez PC-ta i przestawić kanał na inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JAK ak odpale na bardzo dobrej jakości to tak klatkuje że rozłącza z konsolą,na najniższej ledwo co śmiga, ale obraz tragiczny.

http://www.speedtest.net/my-result/4634596477

Edytowane przez czeskimaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz o streamie na Twitcha, czy kompa? Jeśli kompa, to Twoje łącze nie ma tu nic do gadania - wszystko dzieje się u Ciebie na kwadracie, a co tam i jak masz ustawione to już inna baja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kompa,możesz bardziej rozwinąć treść?:)

Edytowane przez czeskimaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu rozwijać? Konfiguracja Twojej domowej sieci leży i kwiczy - pewno także dlatego masz problemy z onlinem. Może masz kolejkowanie włączone, może porty poblokowane, może wifi tylko na b/g śmiga - ja mogę tylko zgadywać - zaglądnij do wątku PS4 i sieć, konfiguracja niewiele będzie się różniła (za wyjątkiem portów) - ja obstawiam Twój router, że jest do roboty. U mnie streaming na wysokich nawet na chwilę nie przyklatkował po wifi, a na tych ukrytych ultra - już po kablu śmigał i wyglądał nieziemsko. 

Edytowane przez m0rph
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I śmiga wszystko, na kablu elegancko. Po wifi też gitara. Ustawienia fabryczne konsoli naprawił wszystkie problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi