Skocz do zawartości
m0rph

Słuchawki do Xbox

Rekomendowane odpowiedzi

W Media widziałem słuchawki na kablu razem z adapterem jakieś ear force... Za chyba 2 50 zł. Dużo słuchawki mogą ciągnąć baterii z pada?

Nie na tyle, żebyś zbankrutował ;) do pada od Magnetowidu, możesz sobie władować akumulatorki - im mocniejsze, tym dłużej Ci całość podziała...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy będą mi działać z XO słuchawki stealth 500P kupione pod PlayStation? Czy muszę kupić wersję specjalnie przeznaczoną do XO? Jak muszę kupić specjalną wersję pod XO, to czym one się różnią w sensie, że nie działa tu i tu ten sam model? Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy będą mi działać z XO słuchawki stealth 500P kupione pod PlayStation? Czy muszę kupić wersję specjalnie przeznaczoną do XO? Jak muszę kupić specjalną wersję pod XO, to czym one się różnią w sensie, że nie działa tu i tu ten sam model? Pozdrawiam.

Nie będą działać w pełni. Jedynie dźwięk z gier po optyku (do transmitera na USB) możesz puścić. Ewentualnie przewodem do pada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co sam dźwięk by mi wystarczył. Chyba że uda mi się dorwać specjalne do XO w cenie takiej co sprzedam wersję to PS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, turtle beach stealth 400 działają bez mikrofonu i.... Czy jak podłącze ten adapter pod pada i podłącze kablem ze słuchawkami to dźwięk będzie szedł nadal z optyka, a mikrofon z adaptera?

Pytam bo nie wiem czy kupować adapter, czy dedykowane słuchawki.

Z drugiej strony słuchawki do xone, i osobno do ps4 :-D... Nieee :-)

Edytowane przez czeskimaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten adapter od jednej słuchawki nie działa Ci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten adapter od jednej słuchawki nie działa Ci?

Mówisz o headset co był w komplecie z konsola? On jest na stałe połączony z reszta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki moj blad :biggrin: co mi sie wkrecilo sam nie wiem...

Edytowane przez wili23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatecznie nie będę kupować extra słuchawek pod XOne, te z ps4 podłączyłem pod optyka bezpośrednio pod tv i śmiga na jednej i drugiej konsoli. Mikrofonu nie używam więc spoko. Takie pytanie, nie powinno być jakieś straty na jakości dźwięku, przy podłączonych słuchawkach pod tv, niż do ps4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie, nie powinno być jakieś straty na jakości dźwięku, przy podłączonych słuchawkach pod tv, niż do ps4?

Co najwyżej niewielkie przekłamania spowodowane konwersją sygnału z postaci elektrycznej (HDMI) na optyczną, przez układy w TV...
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytam, ponieważ wygodniej mi podłączyć optyka do tv, niż zmieniać z ps4 do xone.

Im mniej pośredników tym lepiej, ale nie jesteśmy na forum dla audiofilów ;) więc zostaw tak jak masz. Ewentualnie jak będziesz miał trochę wolnej gotówki (ze 30-40zł), to możesz sobie kupić rozgałęziacz optyczny. Niby służy to do dzielenia sygnału na kilka źródeł, ale z powodzeniem działa też i w drugą stronę - o ile w danej chwili, będziesz miał włączoną tylko jedną konsolę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak też tak mam zrobione

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nadajnik USB np w ps4, a optyk w ps4 i rozdzielaczem do xone?

Tylko, że jak wyłączysz PS4, to odetniesz zasilanie nadajnikowi, więc albo zostawiasz PS4 w standby, albo przepinasz nadajnik. Chyba, że i w PS4 nie używasz mikrofonu, to wtedy nadajnik możesz podpiąc do ładowarki z gniazdkiem USB. Optyk z PS4 i Magnetowidu do rozgałęziacza, a z niego do nadajnika...
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, dzięki wielkie za informacje. Póki co pozostanę chyba przy opcji : optyk i nadajnik w tv, jest to bardzo wygodne, ponieważ nie muszę odłączyć i podłączać między konsolami, a różnicy w dźwięku póki co nie potrafię dostrzec. Szkoda mi ponad 200zl na Turtle beach pod XOne, odkąd mam konsole jeszcze nigdy nie korzystałem Z mikrofonu, ponieważ multi mnie nie kręciło itd. Póki co jedyna gra to titanfall,którym jestem pozytywnie zaskoczony w multi, pomału też przymierzam się killzone shadow fall w multi.

Jak będę na gwałt potrzebować mikrofon, zawsze mogę podłączyć ten z zestawu z XOne,więc pozostanę przy turtle beach stealth 400, póki co nie połamały się, bateria trzyma rewelacyjnie, a stereo i bas mega pozytywne.

Edytowane przez czeskimaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi