Skocz do zawartości
BulletPOL

Killer Instinct

Rekomendowane odpowiedzi

wallxpki.png

Producent: Duble Helix

Wydawca: Microsoft Studios

Platforma: XBOX ONE | PC

Data wydania: 22 listopada 2013

Odkryj swój instynkt zabójcy.

Legendarna bijatyka powraca z grafiką nowej generacji, niesamowitą akcją, szalonym zestawem wojowników, dopasowanym rockowym podkładem i niezapomnianym „C-C-C-COMBO BREAKER”! Wybieraj spośród szalonego zestawu płynnie animowanych wojowników – każdy ma wyjątkową taktykę i efektowne ciosy specjalne. Wykorzystaj otwarty system łączenia ciosów i wykonuj niewyobrażalnie długie kombo, podczas gdy Twój przeciwnik będzie szukał okazji do ich przełamania i odwrócenia losów bitwy. Zagraj w sieci i sprawdź się w walce z graczami z całego świata. Możesz też odświeżyć swoje umiejętności w szczegółowych tutorialach.

jago_vs_sabrewulf_47.png killer.jpg killerinstinctone_jagosabrewulf_1.png maxresdefault.jpg

Postępy i nagrody.

Solidny system postępów i nagród, dynamiczne wyzwania dopasowane do zachowania gracza i przewidująca mechanika dobierania rywali sprawią, że każda walka będzie idealnym wyzwaniem.

Niepowtarzalne postacie.

Niezapomniane postacie i elementy gry, które znasz i uwielbiasz, podrasowanie i zaktualizowane do nowej generacji gier walki.

NOWA EDYCJA 2015Killer Instinct powraca z nowymi wojownikami, ulepszoną grafiką, nowymi trybami gry i jeszcze większą liczbą ULTRA COOOOMBOS!

Wypróbuj jednego z darmowych zawodników w walce z wirtualnym przeciwnikiem lub wyzwij na pojedynek znajomych z całego świata. Zestawy dodatkowych postaci są dostępne do kupienia z poziomu gry. Do gry wieloosobowej wymagany jest abonament Xbox Live Gold.

*Gra dystrybuowana jest na zasadzie free-to-play.

Darmowa wersja Killer Instinct oferuje jednak tylko jedną grywalną postać. Dodatkowych bohaterów, elementy wyposażenia i stroje dokupić można w postaci dodatków typu DLC (np. Combo Breaker Pack).

Zawartość poszczególnych dodatków:

kixo.png

Pobieram wersje free-to-play, zobaczymy jak to wygląda, widziałem w gamehubie że kilka osób już grało, jak wrażenia?

Warto kupić wersje DVD z Combro Breaker Pack?

Znam osobę która sprzedaje nówki sztuki (folia) za 25zł.

Killer Instinct Launch Trailer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem w Killer Instinct jeszcze za czasów snes'a (mieliśmy w mieścinie, taki pseudo salon gier, z 5 snesami podłączonymi pod TV w pierwszej połowie lat 90tych), bardzo fajna rzecz to była. Ten na XO trzeba przyznać daję radę. Klimat ze starych lat, fajna grafika, ŚWIETNA muzyka , jak ktoś lubi cięższe granie (niektóre kawałki przeniesione z oryginału). Usiadłem wczoraj tak casualowo, do tego demka, Sabrewulf dostępny do grania i... łupałem 2,5h.
Szkoda, że przechodzi taka trochę niezauważone przez te wszystkie Mortale i Street Fightery. W dawnych czasach chyba miała ten sam problem, że nie była tak znana jak starsi bracia. 

A tu jeden z kawałków z gry, akurat nie z tych "cięższych". Megamoc - pięknie się do takich dźwięków łupie https://www.youtube.com/watch?v=tx3IEO8MFtM

A pamięta ktoś Quake 2 i ten pierwszy muzyczny cios po odpaleniu lvl'u? Zabijało się tam wręcz w rytm muzyki (Sonic Mayhem). ;) Tutaj podobny efekt, tym razem dla wielbicieli czegoś cieższego, w klimacie muzy z Q2 czy Fear Factory: https://www.youtube.com/watch?v=WjXou-PI8dI taka muzyka w połączeniu z dynamiką gry naprawdę podnosi ciśnienie. ;)

Edytowane przez drake_neith

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem trochę w Killer Instinct, w oczy rzuca się przede wszystkim bardzo płynna animacja, oprawa wizualna również jest w porządku, wydaję mi się jednak że bohaterom brakuję trochę osobowości, ale to może dlatego że ja osobiście nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z tą bijatyką. Ciekawym natomiast elementem gry są różne funkcje społecznościowe jak rzucanie wyzwań znajomym czy organizowanie prywatnych turniejów.

Nie wiem jeszcze jak to do końca działa ale przy próbie podjęcia walki w trybie sieciowym przydzieliło mi przeciwnika z dużo większym doświadczeniem i poziomem (lvl) przez co walka była bardzo krótka i zakończyła się szybką przegraną, przydałoby się tutaj jakiś system dobierania przeciwnika do poziomu doświadczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rash - żaba z ekipy Battletoads, doszła jako druga grywalna za darmo postać do KI. Będzie dostępna przez miesiąc do 8 września. Aktualizacja zajmuje 1,8gb.

Z jednej strony średnio pasuje do oryginalnej ekipy, z drugiej strony, nostalgia mode on i gra się nim przyjemnie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem trochę w Killer Instinct, w oczy rzuca się przede wszystkim bardzo płynna animacja,

Killer Instinct to jedyna gra na konsolach, która działa w 90 klatkach na sekundę, choć na TV będzie to 60. Zapas przydaje się w grze multi. Gdy doświadczysz laga do 30k/s nie zauważysz różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi