Yach_PL 29 Napisano 28 Listopad 2015 Witam To mój pierwszy post na forum i szkoda, że akurat o takiej tematyce, ale co robić. Jeśli nie ten dział to proszę o przeniesienie. Sprawa dotyczy płatności w PS Store. Czy ktoś zna metodę na dodanie karty albo przynajmniej powód dla którego PSS nie jest w stanie zaakceptować danej formy płatności? Mam dodaną kartę tradycyjną jak i wirtualną. W obu przypadkach mam na 100% dobrze podane dane, na obu kartach są wystarczające środki. I żebym nie wiem jak kombinował to nie jestem w stanie kupić niczego w sklepie. Ani przez www ani z poziomu konsoli. Raz wywala, błąd o nieprawidłowych danych, a raz że wystąpił jakiś error i transakcja nie może być zrealizowana. Z konsolami mam styczność od dawna, ale dopiero teraz zdecydowałem się na przejście do konkurencji i na dzień dobry takie jazdy. Karty działają bez problemu, bo płacę nimi chociażby w Google Play. Na infolinie dzwoniłem. Dostałem info, że to może być kwestia wymogu CVV przy każdej transakcji (jestem na 99% pewien, że to nie to) lub np. źle wpisanego adresu (też sprawdziłem każdą możliwą kombinację). Ktoś mi polecił żeby dodawać karty tylko przez www - nic z tego, efekty takie sam. Aha i najlepsze na koniec. W panelu użytkownika widnieje takie coś: Środki: 0,00 PLN Data ostatniego dodania funduszy: 11.06.2041 Mi już ręce opadają. Pomoże ktoś? Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majudude 68 Napisano 1 Grudzień 2015 Mam ten sam problem,dodalem dwie rozne karty. Nic. Caly czas wywala blad.2 miesiace temu dzialalo... ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WaldekM 44 Napisano 1 Grudzień 2015 Niestety sporo osób miało problem z płaceniem kartami na PSS. Mnie to też dotknęło. Miałem zarejestrowaną wirtualną kartę z ING, do jakiegoś czasu wszystko działało idealnie, aż któregoś dnia nie mogłem już płacić. Też wyskakiwały błędy. Dzwoniłem na infolinię kilka razy. Aż w końcu jakiś konsultant podał mi rozwiązanie, kazał usunąć wszystkie dane o karcie, odczekać 2 tygodnie i spróbować jeszcze raz. W sumie nie wiem ile odczekałem od usunięcia tych danych, mógł to być nawet miesiąc, w każdym razie, gdy ponownie zarejestrowałem moją kartę problem zniknął. Do dziś płacę nią bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majudude 68 Napisano 1 Grudzień 2015 Mam 2 karty kredytowe i zadna nie hula.Wczesniej udalo mi sie placic nawet debetowa.No nic, to dzisiaj usuwam i czekam te 2 tygodnie. Bede musial inny manewr zrobic, zeby zakupic season passa do SW ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 1 Grudzień 2015 Trzeba mieć kredytową i chyba można ją użyć na 4 kontach tylko.Karta nie musi byc kredytowa. Jednocześnie może byc tylko na jednym koncie dodana. Nie ma limitu na 4 konta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krosek 627 Napisano 1 Grudzień 2015 (edytowane) Ja płace bez problemu kartą debetową. Karta internetowa z BZWBK też działa (a tą kartą aktywowałem już kilkanaście kont z 14 dniowym plusem). Edytowane 1 Grudzień 2015 przez Krosek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majudude 68 Napisano 1 Grudzień 2015 (edytowane) 4 Karty, zadna nie dziala. Cos mam pecha debetowa - dzialala wczesniej, od dzisiaj nie moglem nic zrobic2 x kredytowa - zadna nie dziala1 x wirtualna (wlasnie zalozylem) - nawet nie moge dodac. ;]Usuwajac i dodajac od nowa karte pobralo mi 0,10 GBP oplaty weryfikacyjnej, ale nadal nie moge nic kupic, bo wyskakuje blad. SHIEEEET. Edytowane 1 Grudzień 2015 przez Majudude Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirat_x 56 Napisano 1 Grudzień 2015 Karta nie musi byc kredytowa. Jednocześnie może byc tylko na jednym koncie dodana. Nie ma limitu na 4 konta Skonczyl mi sie plus i mam podobna sytuacje,dodalem karte zony na kilku kontach,czy jezeli usune je z inych to mi zakceptuje?Chodzi mi o tego darmowego 14 dniowego plusa,bo musze kupic zdrapke zona nie pozwala wydawac ze swojej karty na gry dla dzieci:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 1 Grudzień 2015 Najpierw usuń kartę z konta "a", później dodaj ją do konta "b" 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yach_PL 29 Napisano 1 Grudzień 2015 Niestety sporo osób miało problem z płaceniem kartami na PSS. Mnie to też dotknęło. Miałem zarejestrowaną wirtualną kartę z ING, do jakiegoś czasu wszystko działało idealnie, aż któregoś dnia nie mogłem już płacić. Też wyskakiwały błędy. Dzwoniłem na infolinię kilka razy. Aż w końcu jakiś konsultant podał mi rozwiązanie, kazał usunąć wszystkie dane o karcie, odczekać 2 tygodnie i spróbować jeszcze raz. W sumie nie wiem ile odczekałem od usunięcia tych danych, mógł to być nawet miesiąc, w każdym razie, gdy ponownie zarejestrowałem moją kartę problem zniknął. Do dziś płacę nią bez problemu. No to w takim razie tak zrobię, bo właśnie o wirtualną ING mi chodzi. Swoją drogą coś niesamowitego jakie cyrki z tym są i że Sony ma tak wywalone na to. Przecież to nie są jednostkowe przypadki tylko całe rzesze osób. Paypal też niedostępny, bo niby po co. Ciemnogród i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach