Perez 30 Napisano 20 Maj 2016 PSX Extreme #226 Czerwcowy numer dostępny od środy (25.05) Prenumerata - wysyłka w niedzielę (22.05) Cytuj Nadszedł czas pożegnania z przygodami Geralta w Wiedźminie 3. Dla mnie był to swoisty fenomen – prawie trzy dekady bez miłości do RPG-ów, szczęśliwego życia gracza bez statystyk, miliona tabelek i cyferek, w okamgnieniu legły w gruzach pod naporem zniewalającej mocy tej opowieści. I to bez napiny, zaciskania zębów, działania wbrew sobie – po prostu wsiąkłem po uszy i z przyjemnością utraciłem status RPG-owego prawiczka. I to też moim zdaniem świadczy o klasie tego produktu. Zresztą każdy, kto grał, dobrze wie, jaka to była epicka jazda. Dziki Gon, Serca z Kamienia, teraz Krew i Wino. Swoją drogą, znam firmy, które zrobiłyby z tego 3 osobne gry. Ale nie bądźmy złośliwi. Poza tym wszyscy dobrze wiemy, co zawdzięczamy ekipie CD Projekt RED. Jeżeli ktoś może uczyć innych w tej branży, jak wygląda profesjonalny fanserwis na najwyższym poziomie, to na pewno oni. A co zawdzięczamy im tym razem? Jedną z pierwszych na świecie recenzji ostatniego rozszerzenia. A jeśli kupiliście ten numer odpowiednio wcześnie w dzień jego premiery – to dokładnie pierwszą. Uprzedzić Internet to dzisiaj rarytas. I extra bonus dla naszych czytelników. Jako jedyni Polacy bawiliśmy też w Rzymie na torze Vallelunga, a jednocześnie w domu Kunos Simulazioni – twórców wyścigów Assetto Corsa, które w sierpniu chcą sięgnąć po koronę króla symulatorów na konsolach. Jakie są na to szanse, dowiecie się z naszego playtestu, jednego z dwóch w numerze. Kilka stron dalej natomiast dowiecie się, na jakie gry i zapowiedzi najbardziej czekamy na tegorocznym E3. Pisałem Wam kiedyś, że osobistą, coroczną wizytę w L.A. zostawiłem sobie jako przywilej naczelnego i jedyną w roku okazję, aby wyrwać się „na gierki” zagranicę. Stwierdziłem jednak niedawno, że już mi wystarczy i pora podzielić się z innymi zgRedami. W Los Angeles oczywiście ponownie stawimy się osobiście – za miesiąc przeczytacie naszą relację z pierwszej ręki. Również z pierwszej ręki pochodzi nasz poradnik do Dark Souls III – dokładnie spod ręki i pada Rogera. „Nigdy więcej!” – napisał do mnie, wysyłając tekst, bo przystając na mój pomysł, wkopał się po uszy. Zobaczycie, zrozumiecie – świetna, koronkowa robota. A dla chwili oddechu przeczytajcie sobie nasz komiks... tfu! – Temat Numeru. Może po kolejnej wizycie w kinie? [Grzegorz 'Butcher' Drabik] PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!TEMAT NUMERU Odliczanie do E3 2016 SuperbohaterowieCO NOWEGO Battlefield 1 Call of Duty: Infinite Warfare Final Fantasy XV NiOh Paragon PyrePLAYTESTY Assetto Corsa Mirror’s Edge CatalystRECENZJE Alienation Battleborn Doom Fallout 4 – Wasteland Workshop Fire Emblem Fates Hitman: Episode 2 – Sapienza Kirby: Planet Robobot Rocketbirds 2: Evolution Severed Shadow Complex Remastered Shantae and the Pirate’s Curse SUPERHOT The Walking Dead: Michonne – Ep. 3: What We Deserve Uncharted 4: Kres Złodzieja Valkyria Chronicles Remastered Wiedźmin 3: Dziki Gon – Krew i Wino Zen Pinball 2 / Pinball FX2 – Aliens vs. Pinball PORADNIKI Dark Souls III World of Tanks HARDKOR id Tech Polska 2016 Przedwczesna zmiana warty Cameo Performerzy Kartoteka – John Romero Styliści branży – HousemarqueRETRO Trzeba znać Moje retro – Kuba Sobek Pegasus zone – The Punisher Kult plastiku – Painstation Historia gier wideo w Polsce (cz. XVIII) Made in Poland – Wacuś the Detective Comix Zone – rozmowa z Johnem LaymanemFELIETONY Z dziennika gracza [Dżujo] Fabularna tawerna [Zax] Od gracza dla graczy [Mazzi] Savepoint [Michał Walkiewicz] Dwóch zgryźliwych tetryków [Zooltar / Marcellus] New Game Plus [Mielu]7 Okiem maniaka [Butcher]STAŁE RUBRYKI Co nowego Ohayo Nippon Hyde Park Graczpospolita Region Filmowy Głos Ludu ListyPROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!PRENUMERATA zostanie wysłana w niedzielę, 22.05. W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl. Informacje o prenumeracie dostępne są również tutaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perez 30 Napisano 25 Maj 2016 Nowy numer od dzisiaj w sprzedaży. Tradycyjnie jesteśmy dostępni w punktach z prasą w całym kraju + w formie e-wydania (PDF i e-Kiosk.pl). Miłej lektury. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach