SonnyTRK 2 Napisano 11 Lipiec 2008 Właśnie oglądam TVN24 i normalnie szok! Kolejny wypadek polskiego autokaru za granicą. Z tego co słyszę na antenie to przewoźnik sobie jakieś jaja robi z tych ludzi. Przyszło lato i oczywiście milion wypadków polskich wycieczek. Szyba poklejona sylikonem, wycieraczki trzymały się na taśmie klejącej... Co się dzieje z tym krajem? Czy już nikomu nie zależy na bezpieczeństwie? Aż tak ważne są zyski? Co roku na całym świecie organizowane są wycieczki autokarowe, ale to polskie autokary zaliczają niestety co roku najwięcej wypadków. Przypomnijcie sobie wcześniejsze lata. WSTYD I SKANDAL!!! Jak tu teraz wysłać dzieci na kolonie i wakacje? A do końca wakacji jeszcze daleko... W innych krajach nie ma takich przypadków, niestety też się zdarzają ale są to naprawdę wyjątki. Tak biura podróży i przewoźnicy nas traktują. Zapewniali 2 letni pojazd, a okazało się, że ma 15 LAT!!!!! Co o tym myślicie? Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Może i zarobie bana za ten temat, ale trudno. Już nie mogę, bo to przekracza ludzkie pojęcie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesin 2 Napisano 11 Lipiec 2008 A ja akurat dziś jadę do Bułgarii....tzn, nie jadę, a lece - może przeżyje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kacper20 2 Napisano 11 Lipiec 2008 Poprostu takie jest życie. Co ludzie będą sobie robić problem i dawać nowy autokar, jak ten co ma 15 lat jeszcze pojedzie. Taki jest ten świat. Liczą się zyski. Niestety... Polska rzeczywistość To jest wina przewozicieli. Powinni zadbać o dobry stan techniczny aut. Za takie wypadki powinni wsadzać do więzienia tych, którzy nie zadbali o stan samochodu. SKANDAL Pozdrawiam Też oglądałem to dzisiaj( TVN 24) Poprostu szok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SonnyTRK 2 Napisano 11 Lipiec 2008 Po prostu szał głowy! Policja dostała w łapę żeby przeszedł badanie techniczne i szafa gra, a potem tylko ofiary, szok, złość i pytania. A najlepsze są odpowiedzi udzielane przez przewoźnika... Kuźwa taka trasa i tylko 3 kierowców, ponad 30 godzin jazdy non stop i tylko 3 kierowców! Normalnie brak słów. Dożywocie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fayabusa 7 Napisano 11 Lipiec 2008 Nie no przegiecie. Co to za temat?! Czlowieku wez sie zastanow po co to piszesz tutaj. Co to ma wspolnego z konsola? Sa inne miejsca na komentowanie takich wydarzen. Wypadki zadarzaja sie codziennie na calym swiecie. To ze polskie rzechy jezdza po drogach to norma w tym kraju, tak samo jak korupcja, narzekanie, fatalny stan drog, dresiarstwo, lekarze wstrzykujacy reanimowanym trucizne czy milion-pierdyloin innych spraw. Ale sory to nie nie jest miejsce do takich dysput. Prosze Cie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AksoN 2 Napisano 11 Lipiec 2008 Ale w końcu to dział offtopic Co do tematu, to dla mnie kolejny powód by nie jeździć na tego typu wycieczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emenems 0 Napisano 12 Lipiec 2008 Po prostu szał głowy! Policja dostała w łapę żeby przeszedł badanie techniczne i szafa gra, a potem tylko ofiary, szok, złość i pytania. A najlepsze są odpowiedzi udzielane przez przewoźnika... Kuźwa taka trasa i tylko 3 kierowców, ponad 30 godzin jazdy non stop i tylko 3 kierowców! Normalnie brak słów. Dożywocie! Moze jeszcze 10 tych kierowcow ?bez przesady 3 kierowcow na taka trase to wystarczajaco. A co do okien z silikonem i wycieraczek na tasme pfff wierzysz w to wszystko. Teraz jak juz sie to stalo to ludzie szukaja winnego na sile byle by go udupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedwym 0 Napisano 12 Lipiec 2008 No z tymi kierowcami to prawda. Jeśli jest 3 to i tak bardzo dobrze (Można powiedzieć, że luksus). Zazwyczaj jest dwóch, a nieraz zdarza się tylko jeden. No i właśnie wtedy dochodzi do takich wypadków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 13 Lipiec 2008 Osobiście nie lubie rozdmuchiwania historii w stylu ala Fakt. Stało się, nic już na to nie poradzimy. Jak temu zaradzić? Obowiązkowe kontrole przed wyjazdem? Pomysł nieoryginalny, ale nie jest przestrzegany. Nie raz jechałem autokarem i tylko raz widziałem policjanta przed autokarem. Jak jechałem na Węgry (22-24h) to nie było kontroli przed wyjazdem (nie tylko pojazdu, ale i kierowców - pojazdów pewnie odbywa się szybciej). Tak więc zamiast przez 3 dni żywić się takimi newsami ludzie powinni coś z tym zrobić. Wypadki zdażają się coraz częściej, a po za szumem nic z tego nie wynosimy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
covalt 0 Napisano 14 Lipiec 2008 Wypadków zdarza się tyle co wszędzie. Są one tylko tak nagłaśniane, że wydaje nam się, że codziennie gdzieś, coś naszego się rozbija... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Accoun 0 Napisano 14 Lipiec 2008 Jak to znajomy wujka powiedział: "Jeździmy takimi gównami i teraz się dziwimy..." (z pamięci, mam nadzieję, że jako taki sens to ma...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emenems 0 Napisano 17 Lipiec 2008 Jak to znajomy wujka powiedział: "Jeździmy takimi gównami i teraz się dziwimy..." (z pamięci, mam nadzieję, że jako taki sens to ma...) co do stanu polskich pojazdow prewozniczych naprawde jest nienajlepiej. Sam czesto wracam starymi autobusami, gruchotami do domu ze szkoly i nieraz staja na poboczach bo sie psuja i dalej nie chca jechac. A raz spojrzalem na tabliczke, na ktorej widniala data produkcji autobusu. Bylo tam napisane 1982 r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach