daromz 0 Napisano 19 Styczeń 2020 witam Uprzedzam jestem nowicjuszem w konsolach. Generalnie kupiłem 3 lata temu dziecku żeby pograła ale po pewnym czasie laser przestał czytać płyty i wylądowała w szafie. Wycjąłem starą konsolę z szafy, która nie czytała płyt. Rozebrałem przeczyściłem soczewkę. Konsola wcześniej się uruchamiała. Po złożeniu raz też się uruchomiła. Obecnie uruchamia się po nieprawidłowym wyłączeniu ( nie wiem jak się to nazywa - to chyba jakaś naprawa plików). Dochodzi do 100 procent a potem czarny ekran. Przy próbie odbudowania bazy przez 40 minut wyświetlał się komunikat trwa przygotowanie. Sprawdziłem wszystkie tasiemki, wyjąłem i włożyłem ponownie dysk - nie pomogło. Moje pytania: 1. Czy jeśli uruchamia się naprawa plików po nieprawidłowym wyłączeniu tzn. że komunikacja z dyskiem jest ? 2. Jeśli komuś przychodzi na myśl jaka taśma może być niedopięta lub coś podobnego to proszę o info. 3. Pewnie wchodzi w grę sformatowanie dysku na pc i ponowne włożenie do konsoli ? Proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach