Skocz do zawartości
picld

PlayStation 3 homebrew

Rekomendowane odpowiedzi

Od razu uprzedzam, ze do aplikacji homebrew rodem z PSP, tej jest wciaz daaaleko, ale... zawsze to jakis poczatek. Jak sie okazuje dzieki JAVIE zaimplemetowanej w odtwarzaczu BD, mozliwe jest uruchamianie prostych aplikacji napisanych w JAVIE. Do tej pory widzialem juz kilka, midzy innymi niesmiertelnego PONGa oraz generator terenu. Kiedy jednak zobaczylem Mario odpalone na PS3, nie chcialo mi sie wierzyc (niby nic wielkiego, a cieszy). Zreszta zobaczcie sami:

[object width=425" height="350][param name=movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=Jb-LLqnfcCI][/param][param name=wmode" value="transparent][/param][embed src=http://www.youtube.com/watch?v=Jb-LLqnfcCI" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350][/embed][/object]

Sam gram wlasnie w FF3 Minusem obecego rozwiazania jest niestety kompletny brak dzwieku.

Zrodlo: QJ.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na emulatorkach tego typu zagrywam się na telefonie, teraz będe grał na ps3 fajna sprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przetestowałem na swojej czarnuli. Działa płynnie choć po odpaleniu widziałem przez jakieś 30 sekund czarny ekran, myślałem że konsola się zawiesiła ale okazuje się że po prostu długo się włącza. Poniżej macie filmik z pierwszej w historii przygody Snejka czyli METAL GEAR, filmik zrobiony przez moją osobę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przetestowałem na swojej czarnuli. Działa płynnie choć po odpaleniu widziałem przez jakieś 30 sekund czarny ekran, myślałem że konsola się zawiesiła ale okazuje się że po prostu długo się włącza. Poniżej macie filmik z pierwszej w historii przygody Snejka czyli METAL GEAR, filmik zrobiony przez moją osobę

Lol MG po polsku.... btw wersja na NES suxorz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skąd pobrać i jak odpalić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpalic można tak: nazwac ten plik AVCHD i wrzucic na pendriva do foldera VIDEO ale skąd pobrac to nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Moze zmien nazwe tego tematu, bo nie jest to zadna emulacja nesa, ale mario zrobione w javie, to wszystko. Robisz normalnym uzytkownikom zludne nadzieje wprowadzajac ich celowo w blad...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No podajcie te mario do ściągnięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moze zmien nazwe tego tematu, bo nie jest to zadna emulacja nesa, ale mario zrobione w javie, to wszystko. Robisz normalnym uzytkownikom zludne nadzieje wprowadzajac ich celowo w blad...

Co Ty opowiadasz w ogóle ? Może i program działa na zasadzie javy, ale sama gra jest romem nesa ! Jak widać zresztą nie tylko mario się odpala. Nie wprowadzaj ludzi w błąd proszę

Pips ściągasz to. Rozpakowujesz folder o nazwie AVCHD, wrzucasz go na pendrive a do tego folderu wrzucasz tzn ROMY z grą które znajdziesz chociażby tutaj. (wyniki wyszukiwarki google, bezpośredniego linku do strony Ci nie dam bo nie wiem jak jest z legalnością )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile da się tych romów wrzucić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy jak ściągnę np. STĄD to będzie działać jakakolwiek gierka ?? I czy konsola mi się nie zepsuje ?? No nie wiem, np. brick jak na PSP ??

Ktoś by podał link skąd ściągnął np. Mario przedstawione w linku i powie czy działa ?? Żeby nie było problemów ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Allu nie wydaje mi się by program miał jakieś wewnętrzne ograniczenia więc wrzucisz pewnie tyle na ile pozwoli Ci pojemność Twojego dysku zewnętrznego (te gierki mają po pareset kilo max więc....).

hivonzooo nie wiem czy się nie zepsuje, raczej nie powinna romy to romy, ściągaj skąd chcesz, mało jest w necie rzeczy których jest do pobrania taki multum jak romków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I teraz pomyślcie by używać HB na PS3 nie trzeba go piracić, wystarczy że ktoś PS3 Filera dopracuje bardziej że będzie dźwięk, łączył się z netem i można pisać programy pod jave typu GG i będzie cool :> Tak więc już piracić nie trzeba będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie czekam na emulatory. Niby mogę odpalić je na PC ale jednak nie czuje na nim tego klimatu

NES, SNES, GBA, GBC, Saturn, Dreamcast etc - Już na was czekam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Allu z tego co wiem to inne emulatory dzialaja na ps3 poprzez linuxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Allu z tego co wiem to inne emulatory dzialaja na ps3 poprzez linuxa

Nie do końca o to chodzi

Czekam na takie które ruszą na zasadzie tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Co Ty opowiadasz w ogóle ? Może i program działa na zasadzie javy, ale sama gra jest romem nesa ! Jak widać zresztą nie tylko mario się odpala.
Wow, no to niezle,myslalem, ze chodzi o przeniesione Mario do Javy, a tutaj prosze. Szkoda tylko, ze na razie bez dzwieku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za pomocą swap magic na ps3 możemy odpalić już emulator snesa.. postaram się jutro przetestować i wrzucić jakiś filmik jak załatwię płytę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Za pomocą swap magic na ps3 możemy odpalić już emulator snesa.. postaram się jutro przetestować i wrzucić jakiś filmik jak załatwię płytę

To ta sama płyta co do ps2 była? I pozwalała na grę w piraty? Nie wiem po co wyszła do PS3 bo odpalać snesa już można lolz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcesz mi powiedzieć że można już odpalić snesa z poziomu ps3 bez swap magica ? nie wierze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
chcesz mi powiedzieć że można już odpalić snesa z poziomu ps3 bez swap magica ? nie wierze

Bym napisał że rządzisz ale nie napisze

Przeczytaj pierwszy post w tym temacie.

Zdziwił mnie twój post z tej racji że się w tym temacie już udzielałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdziwił mnie twój post z tej racji że się w tym temacie już udzielałeś

Tam o Nesa chodzi a nie o Snesa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie pisz bo Ci się generacje Nintendo pomyliły Skucha

@ patyk: Z tym Swap Magic to serio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.