Skocz do zawartości
Emir

Resident Evil 5

Rekomendowane odpowiedzi

Demo mi podpasawszy zobaczymy co dalej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przeglądałem różne fora i chyba "capcom" pobije rekord

Najwięcej uzytkowników pobrało demo -- to raz

Bardzo słaba sprzedarz pełnej wersji ---- to dwa

Tak ok 20% graczy ktorzy zagrali w demo kupią pełną wersję. Większość napisała że jest rozczarowana

i nie kupi gry

Klapa finansowa. Juz przy "DMC 4" ostrzegałem, że to nie ta epoka i czas na zmiany

Zobaczymy czy moje przepowiednie sie sprawdzą.

Dobrze że te demo wyszło bo wielu ludzi nie straci na darmo pieniędzy

Gwóźdz do trumny dla "capcomu" takie jest moje zdanie

Ps

Nic juz się nie zmieni bo gra poszła do tłoczni

Edytowane przez PROT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gwóźdz do trumny dla "capcomu" takie jest moje zdanie

Na pewno nie ostatni (gwóźdź). Co z tego, że zrobią ładne wybuchy, kiedy gra jest tak przestarzała pod względem gameplay'u...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czego byście oczekiwali ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

"KnodrPL"

Grałeś może w "Splinter Cell" ?

Czy wiesz jak porusza sie Sam Fisher ?

Jeden niepełny lewel

http://www.youtube.com/watch?v=rM0lZPx_5fM

Wiem, że to inny rodzaj gry ale mam na na mysli animacje głównego bohatera

Edytowane przez PROT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę że to ani gwóźdź do trumny ani programu czy też dyktafon ... po prostu to będzie poślizg na marce ;)

Ja osobiście czekam na jedną grę od Capcom a jest to Lost Planet 2 ;D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie zaden MGS4... pewnie ze nei, to tylko nowe RE. a jesli chodiz o sprzedaz to mysle ze dobrze sobie to obliczyli i narzekac nei beda. plus jeszcze wychodzi SF4 ktory mysle uratuje im zyski w tym roku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brednie PROF piszesz, demo dobrze sie przyjeło , zostało tylko sprytykowane przez graczy nie znających serii Re. CapCom nie miał zamiaru zmieniac nic w strzelaniu itp, bo to jest własnie RE. odsyłam na blog CapComa

www.capcom-unity.com/kramez/blog

Podzielam zdanie innych że popełnili błąd z tym szybkim wybieraniem broni , lepsza byla walizka 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie jak ktoś grał w poprzednie residenty to może sie nie podobać RE5

Poczekamy ,zobaczymy jaka bedzie sprzedaż

Demo sie dobrze przyjeło ??

To że tyle osób ściągneło to nic nie znaczy. Sprawdzili --- wyrzucili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Własnie jak ktoś grał w poprzednie residenty to może sie nie podobać RE5

Poczekamy ,zobaczymy jaka bedzie sprzedaż

Demo sie dobrze przyjeło ??

To że tyle osób ściągneło to nic nie znaczy. Sprawdzili --- wyrzucili

popatrz sobie komentarze i oceny na stronach a nie na jakichś forach. A powiesz mi moze czym sie w sterowaniu i reszcie tego na co narzekasz różni ten resident od 4 albo 3 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co nie polecacie tej gry ? :( Myślałem, że ta gra obok KZ2 będzie rządzić, ale chyba się myliłem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Brednie PROF piszesz, demo dobrze sie przyjeło , zostało tylko sprytykowane przez graczy nie znających serii Re. CapCom nie miał zamiaru zmieniac nic w strzelaniu itp, bo to jest własnie RE. odsyłam na blog CapComa

www.capcom-unity.com/kramez/blog

Podzielam zdanie innych że popełnili błąd z tym szybkim wybieraniem broni , lepsza byla walizka 

Stary, ile jeszcze razy trzeba Ci to tłumaczyć? : środowisko RE się zmieniło - ewoluowało. Jest to teraz pełne 3D. Za czasów statycznych kamer i powolnych, ślamazarnych zombie stanie w miejscu i strzelanie pasowało i żadne inne nie było nawet potrzebne. Z resztą i tak to eliminowanie zombie to była drugorzędna czy nawet trzeciorzędna sprawa. Teraz strzelanie jest głównym elementem rozgrywki, akcja toczy się jak już wspomniałem w pełnym 3D, a przeciwnicy są szybcy, jest ich mnóstwo i zachodzą nas ze wszystkich stron. Jeżeli capcom poprowadził ewolucję w tę stronę to przy takim systemie rozgrywki zmiana sterowania to PODSTAWA.

Ja grałem we wszystkie podstawowe części RE a RE5 to dla mnie śmieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nikt się nie dziwi że R5 jest taki przecież R4 dobrze się rozszedł i dostał jeszcze lepszą sławe;D no i gameplaye już dawno były ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WIdocznie  ty nie radzisz sobie z tymi zoombie przy takim sterowaniu , jezeli gra jest dla ciebie za trudna to juz twoj proolem , ale nie krytykuj jej za to ze nie umisz sobie z nia poradzić. GRA JEST SWIETNA I TYLE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam wszystkich.

Ta gra jest bardzo dobra. RE4 był słaby i piąta cześć w singlu też może być słaba.

Online może być dobre, ale Co-op na split screenie, gdy walczysz z kumplem ktory siedzi obok Ciebie jest wspanialy.

Emocje i darcie się 'zabij go', 'pomóz pomóz' etc.

jak nie mieszkacie w lesie i macie kogos z kim mozna pograc na jednej konsoli we dwóch to gra jest SWIETNA!!

a niemozliwość chodzenia i strzelania w starych RE to norma i wymaga lepszej reakcji i trzyma w napieciu. mozna to przebolec. Split Screen rządzi:] kumpel oknem, ja drzwiami.. 2sek i 3"zombie" leżą. mozliwosci i emocje są duze.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zgadzam się coop jest wyborny a split będę miał możliwość sprawdzenia dopiero jutro ;)

Gre kupie na 100% bo jest świetna i nie ukrywam że te stare Residenty mi się nie podobały nie licząc Resident evil 3 Nemezis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Stary, ile jeszcze razy trzeba Ci to tłumaczyć? : środowisko RE się zmieniło - ewoluowało. Jest to teraz pełne 3D. Za czasów statycznych kamer i powolnych, ślamazarnych zombie stanie w miejscu i strzelanie pasowało i żadne inne nie było nawet potrzebne. Z resztą i tak to eliminowanie zombie to była drugorzędna czy nawet trzeciorzędna sprawa. Teraz strzelanie jest głównym elementem rozgrywki, akcja toczy się jak już wspomniałem w pełnym 3D, a przeciwnicy są szybcy, jest ich mnóstwo i zachodzą nas ze wszystkich stron. Jeżeli capcom poprowadził ewolucję w tę stronę to przy takim systemie rozgrywki zmiana sterowania to PODSTAWA.

Ja grałem we wszystkie podstawowe części RE a RE5 to dla mnie śmieć.

I jeszcze jedno , w kazdym Rsidencie od samego poczatku bylo takie samo sterowanie , w Re4 był w pełnym 3D i co jakos gra siwetnie sie przyjela i swietnie spprzedała !!! Re5 tez ma odpowiednie sterowanie , nie jak kolejny durny shooter. pograj se w CODa jak ci nie pasuje albo nie umisz przejsc demka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem o co wam chodzi z tym strzelaniem - tak jest bardziej klimatycznie "REstyle" niz koleś który biegnie i wali z m4 100/100 headshotów (oczywiście mówimy o survival horrorach). Pozatym jak możece oceniać grę która jeszcze nie wyszła? Jesteście jakimiś jasnowidzami czy co bo to jest dla mnie nie zrozumiale (demo mialo zaledwie 30-40 min gry i pisalo na samym poczatku ŻE TO DEMO I MOŻE ZAWIERAĆ BŁĘDY) a Wy już piszecie że to gniot - nie podoba się nie graj masz jeszcze Silent Hill i Dead Space.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Resident umarł, ten prawdziwy.

Code Veronica była dobra. kamery ruchome ale ze 'statycznych' ujęć, najazdy, zawirowania, ale wszystko w kliamcie starej dobrej serii RE, plus opuszczone, zniszczone miasta, budynki:]

RE4 ssał:D sprzedał sie, bo fani kupili i duzo 'nowych' sie załakomiło na 3d shootera (sam mam RE4 na ps2, tylko dlatego ze kocham starą serie)

RE5 ratuje split i troche online. Strzelanie w biegu to za dużo, ale w zwykłym chodzie jak było w Dino Crisis 1&2 byłoby idealne. Może fabula bedzie dobra. Ostatnio dobry klimat RE byl w nowym filmie RE Degeneration! klimat serii byl swietny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Nie wiem o co wam chodzi z tym strzelaniem - tak jest bardziej klimatycznie "REstyle" niz koleś który biegnie i wali z m4 100/100 headshotów (oczywiście mówimy o survival horrorach). Pozatym jak możece oceniać grę która jeszcze nie wyszła? Jesteście jakimiś jasnowidzami czy co bo to jest dla mnie nie zrozumiale (demo mialo zaledwie 30-40 min gry i pisalo na samym poczatku ŻE TO DEMO I MOŻE ZAWIERAĆ BŁĘDY) a Wy już piszecie że to gniot - nie podoba się nie graj masz jeszcze Silent Hill i Dead Space.

no wlasnie DEADSPACE. kto nie gral niech zassa sobie chociaz demo dla porownania.

Edytowane przez c00kiemonstah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyli co nie polecacie tej gry ? :( Myślałem, że ta gra obok KZ2 będzie rządzić, ale chyba się myliłem :(

A może po prostu ściągniesz demo i sam ocenisz? ;)

W końcu mnie i paru innym osobom się bardzo spodobała, a inni uważają, że to gniot...

no wlasnie DEADSPACE. kto nie gral niech zassa sobie chociaz demo dla porownania.

Akurat porównując dema, bardziej mi się podobał RE5...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A może po prostu ściągniesz demo i sam ocenisz? ;)

W końcu mnie i paru innym osobom się bardzo spodobała, a inni uważają, że to gniot...

Akurat porównując dema, bardziej mi się podobał RE5...

no jesli chodzi o content itp to res faktycznie pokazuje wiecej ;) ale to bylo pwoeidziane w kontekscie interfejsu. ze jednak mozna zrobic porzadny sh z ludzkim sterowaniem :) polecam pelna wersje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram w 100% kazde słowo :) , no moze po za tym że demko trwało nie dłuzej niz 15 min 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dead Space był IMHO średni dla mnie. Straszył dobrze, ale gameplay trochę skopali, tak samo fabułę i naszych "wrogów". Dalej popieram, że RE5 jest świetny, co prawda przechodzona po raz 30 mapka online staje się banalna (uważam, że sterowanie jest super proste w opanowaniu i bardzo dobrze wyważone, trzeba się tylko go nauczyć :)), ale czekam na full :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
WIdocznie ty nie radzisz sobie z tymi zoombie przy takim sterowaniu , jezeli gra jest dla ciebie za trudna to juz twoj proolem , ale nie krytykuj jej za to ze nie umisz sobie z nia poradzić. GRA JEST SWIETNA I TYLE
Re4 był w pełnym 3D i co jakos gra siwetnie sie przyjela i swietnie spprzedała !!! Re5 tez ma odpowiednie sterowanie ,

Krytykuję tą grę za to czym się stała...

Większość użytkowników ma zastrzeżenia co do sterowania tak samo tutaj jak i na innych ogólnoświatowych forach. Więc nie jest to żadne moje widzi mi się.

Zapomniałeś jak to było po premierze RE4? Przypomnę w skrócie: Po premierze RE4 gracze podzielili się na kilka obozów.

1: Fani serii którzy znienawidzili RE4.

2: Nowi gracze ówczesnych generacji którzy nie mieli wcześniej styczności z 1,2 i 3 oraz niewielka liczba fanów serii

3: Fani serii którzy byli zawiedzeni ale i tak grali przez zaciśnięte zęby bo to RE.

O ile w RE4 - choć była rozczarowaniem - dało się grać tak teraz capcom przegięło. RE4 to RE 4 a RE5 to RE5 a nie RE4 w grafice HD.

nie jak kolejny durny shooter. pograj se w CODa jak ci nie pasuje albo nie umisz przejsc demka

To wg. Ciebie czym jest gra w której strzelasz do hord nadciągających ze wszystkich stron?

I jeszcze jedno , w kazdym Rsidencie od samego poczatku bylo takie samo sterowanie

Po raz setny: RE 1,2,3 to ZUPEŁNIE inne gry niż RE 4, 5 - mają jedynie wspólne tytuły i postacie

Ktoś tam napisał, że gra jeszcze nie wyszła więc nie ma co oceniać - zgadzam się kiedy gra nie wyjdzie nie można jej oceniać, ale wyszło demo - jak sama nazwa wskazuje ma zaprezentować to jak gra będzie wyglądała i czego można się spodziewać i na tej podstawie można wstępnie ocenić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi