Fuviks 78 Napisano 5 Luty 2009 A ja wam powiem że jak odpalilem demko to stwierdziłem że nie kupuje im dłużej gram z nudów w to demko tym bardziej mam ochote teraz ta gre kupić o.O i jeszcze obejrzałem nowy Trailer z Claire to w ogóle zmieniłem zdanie i kupuje na 100% w sumie nie wiem co wam w sterowaniu nie pasuje w każdym RE było dość nietypowe sterowanie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 5 Luty 2009 mike masz racje wstępne ocenianie ok bo po to właśnie są dema ale jak ktoś pisze, że nie kupi tej gry bo JEST słaba (jakby ją już całą przeszedł) to to nie brzmi jak wstępna ocena - jakby napisał coś w stylu: "nie kupię tej gry bo to co pokazali w demie mi nie pasuje i nie wróżę temu dobrze" to już co innego ;P może się czepiam ale jak już pisać takie zarzuty to tak żeby to miało jakiś sens ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiar 0 Napisano 5 Luty 2009 Krytykuję tą grę za to czym się stała...Większość użytkowników ma zastrzeżenia co do sterowania tak samo tutaj jak i na innych ogólnoświatowych forach. Więc nie jest to żadne moje widzi mi się. Zapomniałeś jak to było po premierze RE4? Przypomnę w skrócie: Po premierze RE4 gracze podzielili się na kilka obozów. 1: Fani serii którzy znienawidzili RE4. 2: Nowi gracze ówczesnych generacji którzy nie mieli wcześniej styczności z 1,2 i 3 oraz niewielka liczba fanów serii 3: Fani serii którzy byli zawiedzeni ale i tak grali przez zaciśnięte zęby bo to RE. O ile w RE4 - choć była rozczarowaniem - dało się grać tak teraz capcom przegięło. RE4 to RE 4 a RE5 to RE5 a nie RE4 w grafice HD. To wg. Ciebie czym jest gra w której strzelasz do hord nadciągających ze wszystkich stron? Po raz setny: RE 1,2,3 to ZUPEŁNIE inne gry niż RE 4, 5 - mają jedynie wspólne tytuły i postacie Ktoś tam napisał, że gra jeszcze nie wyszła więc nie ma co oceniać - zgadzam się kiedy gra nie wyjdzie nie można jej oceniać, ale wyszło demo - jak sama nazwa wskazuje ma zaprezentować to jak gra będzie wyglądała i czego można się spodziewać i na tej podstawie można wstępnie ocenić. Wyssane z palca info :D Re to Zawsze był RE , w kolejnych cześciach zmienili tylko perspektywe kamery, ty robisz już z tego jakieś konce serii. A co do strzelaniado hord nadciagających we ze wszytskich stron to zalezy od gry , w Cod tez tak czesto bywało , ale tak wystarczyło syrzelac na oślp z jakiejs maszynówki i po sprawie , tu to jest trudniejsze. Inne sterowanie ładowanie mniejsza ilosc amunicji !! to tylko kilka szczegółów wyrózniajacych SH od Shotera. CO do sterowania !!!! MILION LUDZI 5 MIN po właczeniu gry odrazu przyszło tu narzekać na STEROWNIE . ale w koncu wiekszość wróciła i stwierdzila żę to kwestia przyzyczajenia. CAPCOM NIE BEdzie ZMIENIAĆ TYCH Starych dobrych obyczajów w Re ze wzgledu na marudzenie 20% boroków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelos21 14 Napisano 5 Luty 2009 Resident Evil 3 Nemesis byl najlepszy i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 5 Luty 2009 Mi sterowanie nie przeszkadza, chociaż trudno na początku się przestawić. Dla mnie gra jest okej i jednak warta zakupu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiar 0 Napisano 5 Luty 2009 Gra jest zdecydowanie warta zakupu, w demo nie mielismy nawet 2% tego co nas czeka w pełnej wersji. Proponuje zamknac ten temat do czasu az wyjdzie Full Version :) bo i tak połowa ludzi sie tu nie zgodzi z tym co mowi druga połowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackSparrow 0 Napisano 5 Luty 2009 Dla mnie RE stracil swoj klimat... zawsze kojarzyl mi sie z zombie, zagadkami, nocą, opuszczonym laboratorium lub posiadłoscią (ahh... caly czas mam GameCube i RE:Remake i Zero - NAJLEPSZE!:)) A teraz? dzień, kupa strzelania, wybuchów, jacys genados z toporami... wszystko poszlo w strone filmów o RE z Mila Jovovich w roli głownej ;/ To wygląda groźnie, a nie strasznie. Jestem fanem serii i dlatego przeszedlem RE4 i kupie też RE5, ale juz RE4 mnie tak nie wciągnął - wkurzało mnie to że naparzam do jakichś mnichów w klasztorze a nie zombie!! Moim zdaniem nowa część jest grą dobrą, ale trzeba popatrzyć na nią jako na gre akcji, a nie horror pokroju starych RE. Chciałbym zeby Cacom wrocil do starego RE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 6 Luty 2009 Gra jest genialna, fenomenalna, itp itd. MUST HAVE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike_v8 0 Napisano 6 Luty 2009 (edytowane) Wyssane z palca info biggrin.gif Jak tam sobie chcesz, byłem w tym czasie zarejestrowany na forum RE i wiem dobrze co się działo... Re to Zawsze był RE , w kolejnych cześciach zmienili tylko perspektywe kamery. Taaaa... jeżeli Twoim zdaniem RE np weźmy 2 i RE4 różnią się tylko perspektywą kamery to niestety ale nie wierze Ci, że grałeś w któregoś Residenta przed 4. Bo do tej części istotą rozgrywki było rozwiązywanie trudnych zagadek w klimacie wszechobecnej niepewności, osamotnienia i poczucia strachu, natomiast od RE4 to już głównie akcja i strzelanie... ty robisz już z tego jakieś konce serii. dokładnie, koniec, ostatnie Residenty to RE0 i REmake. A co do strzelaniado hord nadciagających we ze wszytskich stron to zalezy od gry , w Cod tez tak czesto bywało , ale tak wystarczyło syrzelac na oślp z jakiejs maszynówki i po sprawie , tu to jest trudniejsze. Inne sterowanie ładowanie mniejsza ilosc amunicji !! to tylko kilka szczegółów wyrózniajacych SH od Shotera. Ok, czyli jeżeli dobrze Cie zrozumiałem to: Jeżeli strzelasz do mnóstwa przeciwników i jest łatwo to wtedy jest SHOOTER a jeżeli strzelasz do mnóstwa przeciwników i jest trudno to jest SURVIVAL HORROR Ciekawa interpretacja gatunków, a ja przez tyle lat miałem zupełnie inny obraz survival horroru. Widocznie wraz z postępem technicznym i postępem w grach definicja gatunków również uległa zmianie. Ale zaraz, zaraz to by oznaczało, że Silent Hill i Dead Space to nie SH bo tam min. można chodzić i strzelać więc jest łatwiej... CO do sterowania !!!! MILION LUDZI 5 MIN po właczeniu gry odrazu przyszło tu narzekać na STEROWNIE . ale w koncu wiekszość wróciła i stwierdzila żę to kwestia przyzyczajenia. Sterowanie, sterowanie, sterowanie - nie pasuje do tego typu rozgrywki i tyle .Na to, że nie podoba mi się RE5(demo)i RE4 ma wpływ wiele czynników... CAPCOM NIE BEdzie ZMIENIAĆ TYCH Starych dobrych obyczajów w Re ze wzgledu na marudzenie 20% boroków. Capcom to właśnie mógł nie zmieniać tych starych dobrych obyczajów, ale zmienił najważniejsze i zabił klimat w grze i serię. Ogólnie wyłączam się z dyskusji na temat sterowania bo w sumie wyszło, że tylko to mi przeszkadza w RE5 Edytowane 6 Luty 2009 przez mike_v8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiar 0 Napisano 6 Luty 2009 jak zauważyłes to napisałem " to tylko kilka szczegółów" jezeli chodzi o gry SH. a co do reszty to lepiej żeby zakonczyć tą dyskujsje , ty uwazasz zmiany takie w Re ja inne, nikt nikomu nie przyzna racji. Czekajny na Full Version. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c00kiemonstah 15 Napisano 6 Luty 2009 musze przyznac po tym jak troche zawiodlem sie na demie KZ2 odpalilem ponownie RE5. nie wywalilem bo trzymma dla kumpla i co sie okazalo? wciaz uwazam interfejs za archaiczny i meczacy ale zaczyna mcoraz bardziej ta gre doceniac. dlatego chyba ze posiedzialem troche z multi. no i powtorze sie jzu ktorys raz mowiac ze wybuchy i efekt ognia jest najlepszy jaki widzialem do tej pory :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike_v8 0 Napisano 7 Luty 2009 jak zauważyłes to napisałem " to tylko kilka szczegółów" jezeli chodzi o gry SH. Tak, napisałeś - z tym, że każdy i zawsze może na końcu zdania dodać "między innymi" czy "to tylko kilka szczegółów" - liczą się tylko podstawne argumenty. Natomiast Ty, przedstawiając różnice między shooterem a RE5 (próbując odróżnić shootera od.... shootera) skupiłeś się wyłącznie na różnicach między celowaniem, amunicją, przeładowywaniem czyli skupiłeś się jednym słowem na strzelaniu i niczym więcej, więc to jest pewnie dla Ciebie najistotniejsze - no bo gdyby nie było wymieniłbyś inne różnice, prawda? Podejrzewam też, że gdybym zapytał Cię abyś wymienił te "kilka szczegółów" to pewnie miałbyś spory problem. Oczywiście biorąc pod uwagę tylko i wyłącznie RE4 i demo RE5 które według Ciebie wciąż są survival horrorami.... ale, daruję sobie i nie zapytam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 7 Luty 2009 to może trzeba dodać odłam gatunkowy o nazwie "action survival horror" ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiar 0 Napisano 7 Luty 2009 Tak, napisałeś - z tym, że każdy i zawsze może na końcu zdania dodać "między innymi" czy "to tylko kilka szczegółów" - liczą się tylko podstawne argumenty. Natomiast Ty, przedstawiając różnice między shooterem a RE5 (próbując odróżnić shootera od.... shootera) skupiłeś się wyłącznie na różnicach między celowaniem, amunicją, przeładowywaniem czyli skupiłeś się jednym słowem na strzelaniu i niczym więcej, więc to jest pewnie dla Ciebie najistotniejsze - no bo gdyby nie było wymieniłbyś inne różnice, prawda? Podejrzewam też, że gdybym zapytał Cię abyś wymienił te "kilka szczegółów" to pewnie miałbyś spory problem. Oczywiście biorąc pod uwagę tylko i wyłącznie RE4 i demo RE5 które według Ciebie wciąż są survival horrorami.... ale, daruję sobie i nie zapytam ;) Jasne , twórcy gry zanzwali swoja gre survival horror , wiele magazynów o grach i stroon internetowych uznali ja za survival horror , no ale to nie ma znaczenie bo kolega mike_v8 uznał to za shooteer i on przeciez wie lepiej :) , pewnie jak ludzie z capcoma przeczytaja twoje posty na tym forum to zmienia gatunek na Sshooter a nawet zwykly FPS :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c00kiemonstah 15 Napisano 7 Luty 2009 odchodzac od tematu SH czy nie... czy ktos podczas gry online, jak chcecie sie dolaczyc (pograc ta powabna pania ^^) spotkal sie ze czyms typu error 80022B15(19)? jak hostuje to wszystko wporzadku ale od wczoraj podlaczyc sie nie moge -.- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiar 0 Napisano 7 Luty 2009 zdażał sie taki error :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lodecki 41 Napisano 7 Luty 2009 Osobiscie mi gra sie podoba sterownie da sie zalapac dosc szybko i nawet wygodnie sie gra :)) Ale mam problem gdy odpalam 1 misje toz po tym jak konczy sie pierwszy filmik zaczyna sie Loadin i konsola sie zawiesza (lampka od dysku sie nie pali) Tak samo 2 misja po tym jak dochodze do bramy zaczyna sie Loading to konsola wisi ??? Wiecie czemu ?? Dziwne tyle czasu czekalem zeby sciagnac tego RE5 bo neta nie mialem w konsoli a tu taka zmula :( POMOCY :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c00kiemonstah 15 Napisano 7 Luty 2009 Osobiscie mi gra sie podoba sterownie da sie zalapac dosc szybko i nawet wygodnie sie gra :)) Ale mam problem gdy odpalam 1 misje toz po tym jak konczy sie pierwszy filmik zaczyna sie Loadin i konsola sie zawiesza (lampka od dysku sie nie pali) Tak samo 2 misja po tym jak dochodze do bramy zaczyna sie Loading to konsola wisi ??? Wiecie czemu ?? Dziwne tyle czasu czekalem zeby sciagnac tego RE5 bo neta nie mialem w konsoli a tu taka zmula :( POMOCY :)) mialem tak 2 razy podczas sciagania dema KZ2, na pierwszej lokacji wlasnie po filmiku mi sie zawiesilo, ale to tylko demo i jak widac ma pare bugow, wiec nei ma sie co przejmowac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lodecki 41 Napisano 8 Luty 2009 ja chcem sobie zagrac :(((( moze jeszcze raz pobrac demko ... mial jeszcze ktos taki problem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c00kiemonstah 15 Napisano 8 Luty 2009 ja chcem sobie zagrac :(((( moze jeszcze raz pobrac demko ... mial jeszcze ktos taki problem ? mysle ze powinienes probowac do skutku, przy czym wylacz wszelkei obciazenia konsoli (sciaganie) nei wiem jakie to ma znaczenie ale jak ju mowilem ja mialem tylko tak przy sciaganiu ;) i moze sprobuj online? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c00kiemonstah 15 Napisano 8 Luty 2009 znalazlem takie info: za GiantBomb ---> "Resident Evil 5 will also feature a new control scheme, called "Shooter". In this control scheme, shooting is switched to the triggers, which allows the camera controls to be mapped to the right stick. Also, the left stick will now allow you to strafe left and right. This is the first time a Resident Evil game will allow you to move and shoot at the same time, something that had become standard in all new third person shooters for a while." ciekawe na ile to prawda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 8 Luty 2009 Skąd masz to info? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koloxx889 0 Napisano 8 Luty 2009 gra wymiata a szczególnie co-op.. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c00kiemonstah 15 Napisano 8 Luty 2009 Skąd masz to info? napisalem przeciez :) giantbomb :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efru 8 Napisano 8 Luty 2009 Moje zdanie jest takie. Gra jest świetna ale nie powinna już się nazywać Resident Evil. Jak dla mnie to zupełnie coś innego co nie znaczy że jest to złe. Gra jak dla mnie must have bo to moje klimaty. Ale to nie to samo co stary resident Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach