Skocz do zawartości
Emir

Valkyria Chronicles

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos wie czy w pelnej wersji gry bedzie sie dalo wlaczyc japonskie glosy? jak nie to ja nie kupuje dub jest tragiczny...

szkoda, ze demo bylo takie krotkie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czy ktos wie czy w pelnej wersji gry bedzie sie dalo wlaczyc japonskie glosy? jak nie to ja nie kupuje dub jest tragiczny...

szkoda, ze demo bylo takie krotkie...

A w demie nie idzie? Sam nawet nie sprawdzałem, więc nie wiem...

Mam nadzieję, że będzie można, a nawet jeśli nie to i tak kupię. Dub może nie jest świetny, ale da się wytrzymać. Poza tym gra jest moim zdaniem genialna i nie zrezygnuje z niej z powodu dubbingu.

Grafika śliczna, system walki baaaardzo mi się podoba, fabuła...Nie znam fabuły ale mam nadzieję, że tez ok W skrócie- MUST HAVE xD jak dla mnie, oczywiście

I dzięki za założenie tematu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daaaawno nie grałem w taktycznego RPG'a, a demo mi się spodobało. A więc kupuję na 99%!

A głosy mogłyby być lepsze - to fakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy premiera jest zapowiadana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem zapowiedzi tej gry i jakoś mnie nie zainteresowała, powiem więcej, wzbudziła śmiech. Po zagraniu w demko jestem mile zaskoczony. gra jest super, bardzo wciąga Nie myślałem, że to kiedykolwiek powiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajna gra. Jednak przeczucie mnie nie zawiodło.

Zauważyłem, że jednak na pałę nie da się grać. Podejście taktyczne to podstawa.

Kolejny zakup...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Kiedy premiera jest zapowiadana?

Premierę w Europie przyspieszyli o dwa tygodnie i Valkyrie Chronicles wyjdzie już 31 października

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez chetnie zakupie. Raz ze to RPG (chociaz wydaje sie ze bedzie to malo rpg-owe) a dwa ze taktyczna-strategia. Jeden z moich ulubionych gatunkow od UFO No i w demko sie przyjemnie gralo, aczkolwiek nie rozumiem np. czemu jak jest moja tura to przeciwnik strzela do mojego skladu bez konca, a nie tylko na wejsciu w jego pole strzalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zauważyłem, że jednak na pałę nie da się grać. Podejście taktyczne to podstawa.

ja zabilam wszystkich jedna postacia i czolgiem xD i nikt mi nie zginal ale taktyczne to raczej nie bylo xd

btw z tego co czytalam to jak postac zginie to juz z nia koniec, ale chyba tylko w przypadku zostawienia jej i nie przyslania medyka? czy ktos cos wie na ten temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w takim razie ja już jestem za stary na te nowe gry. Ja straciłem 3 żołnierzy i czołg. Co ciekawe żołnierzy straciłem jak kucali za osłoną. Perfekcyjne headshoty z daleka... Czołg dostał raz od przeciwnego czołgu i zeszło 100% energii... Game over...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co ciekawe żołnierzy straciłem jak kucali za osłoną. Perfekcyjne headshoty z daleka... Czołg dostał raz od przeciwnego czołgu i zeszło 100% energii... Game over...

Samo życie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jedna rzecz, która nie podoba mi się w tej grze. Że nie za wszystkim idzie się schować. Np za drzewem albo kamienim . Tzn schować się idzie, ale nie można pod tym przykucnąć (no chyba, że można ale nie wiem jak xD).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yup mam to samo. Skończyłem kolejkę za kamieniem(na tyle miałem ap czy jak się to tam nazywa) chciałem kucnąć i... headshot bo się nie dało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym kucaniem, to rzeczywiście nie jest najlepiej. Może w pełnej wersji będzie można się chować za większą ilością rzeczy... Chociaż w to wątpię.

Miejmy nadzieję, że scenariusz będzie ciekawy, bo system walki jest OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walka jest faktycznie OK. Co do kucania - fakt, chciałem kucnąć za beczką, a tu lipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja zabilam wszystkich jedna postacia i czolgiem xD i nikt mi nie zginal ale taktyczne to raczej nie bylo xd

To ja troszke wiecej uzylem: snajper, czolg, engineer z amunicja dla snipera i lancer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem i:

Grafika - cudo!

System - bardzo miły.

Poziom trudności - rozsądny.

Wniosek: trzeba zainwestować

BTW: nie zabili mi nikogo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom ale jesli nie dadza online i versus to bede zly ! przecierz ta gra sie absolutnie do tego nadaje !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Allu@, miałem tak samo. Pierwszy level (tutorial) przeszedłem na "B" a drugi level (skimirsh) na "D" (6 rund to za dużo?). Za pierwszym razem.

Fajna. Gdy oglądałem trailery to mi się odechciało - system walki wyglądał drętwo. Gdy zagrałem - chyba kupię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Demko mnie wciągnęło, ale właśnie tego się spodziewałem Oprawa tej gry, art design są fantastyczne. Mechanizm gry jest oparty na prostych zasadach, ale IMO funkcjonuje dobrze. Do tego dojdzie też na pewno wciągająca historia. Naprawdę brawa dla Segi za pomysł i wykonanie Mam nadzieję, że engine CANVAS zostanie jeszcze wykorzystany do jakichś gier. Świetnie, że premiera tej gry w Europie została przyspieszona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi