denver666 31 Napisano 13 Październik 2008 grając w demu poczułem się lekko jak przy pierwszej części ufo na amisi 500. ech te nie przespane nocki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rokugatsu 0 Napisano 31 Październik 2008 Dzisiaj kupiłem pelną wersję, pograłem "trochę" i muszę powiedzieć, że...gra jest cudowna! Grafika jest po prostu piękna! Fabuła, chociaż jestem dopiero na początku, wciągnła mnie. Wszystko jest fajnie opowiedziane i co dla mnie ważne, polubiłem głównych bohaterów Walki są świetne i mam nadzieję, że nie znudzą mi się po kilkunastu godzinach grania xD Poza tym, grając w demo zauwarzyłem, że można było się chować tylko za tymi "murkami". W pełnej wersji jest na szczęście lepiej. Co prawda nie wszędzie można przykucnąć, ale można się schować za jakimiś budynkami, murami, samochodami, czy schować się w trawie :3 Minusy. Kiedy jest tura przeciwników, nasi bohaterowie mogą do nich strzelać i nie możemy tego kontrolować. To jest jeszcze ok, ale czasami ludzie z naszej gruby zachowują się jak... idioci. Raz schowałem się w trawie, żeby nikt mnie nie zobaczył. Skończyłem swoją turę i była kolej przeciwników. Jeden z nich zaczął biec do bramy, żeby ją zniszczyć, a mój mądry człowieczek wylazł z trawy i zaczął do niego strzelać xD Tamten się obrócił i zaczął strzelać do mojego. Co prawda mojemu udało się go zabić, ale mimo wszystko, to było troszkę wkurzające xD Poza tym szkoda, że nie można normalnie pochodzić po mieście, pogadać z ludźmi, pochodzić po sklepach jak w jrpg'ach xD Tzn można iść do baraków, sklepów itd, ale chodzenie po mieście to chodzenie po menu, a nie takie bieganie jak w FF na przykład No i brak multilayer'a! Poza tym, jak na razie nie zauwarzyłem więcej wad, a te co są, aż tak bardzo mi nie przeskzadzają Ogólnie gierka swietna Gdybym nie miał PS3 to byłbym w stanie je kupić specjalnie dla tej gry czy ktos wie czy w pelnej wersji gry bedzie sie dalo wlaczyc japonskie glosy? jak nie to ja nie kupuje dub jest tragiczny... Na szczęście można ustawic japońskie głosy I tak też zrobiłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yauokim 0 Napisano 4 Styczeń 2009 Zagralem w demko - wszystko ladnie pieknie, ale poziom trudnosci i AI przeciwnika wg mnie pozostawiaja troche do zyczenia. Czy w ogole to mozna traktowac jako gre strategiczna (typowy bitewniak) czy to tylko przygodowka w ladnej oprawie z przerywnikami taktycznymi? Czy fan turowek i klasycznych gier bitewnych bedzie mogl pomeczyc mozgownice przy tym, czy lepiej odpuscic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczawiu 0 Napisano 4 Styczeń 2009 Bo grze w demko tez zdecydowalem iz warto zakupic Valkyrie.Ktos sie orientuje czy zostal dodany tryb kooperacji miedzy graczami? A moze jakas inna wersja multi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rokugatsu 0 Napisano 4 Styczeń 2009 Zagralem w demko - wszystko ladnie pieknie, ale poziom trudnosci i AI przeciwnika wg mnie pozostawiaja troche do zyczenia. Czy w ogole to mozna traktowac jako gre strategiczna (typowy bitewniak) czy to tylko przygodowka w ladnej oprawie z przerywnikami taktycznymi?Czy fan turowek i klasycznych gier bitewnych bedzie mogl pomeczyc mozgownice przy tym, czy lepiej odpuscic? W demku przeciwnicy byli słabi, plansza prosta, więc i kombinować za dużo nie było trzeba :P To jedna z pierwszych plansz na jakich możemy grać w pełnej wersji. Im dalej tym trudniej. Większe mapy, trudniejsi przeciwnicy, więcej celów, które musimy osiągnąć w walce itd. Poza tym można wybrać poziom trudności. Czy fan turowek i klasycznych gier bitewnych bedzie mogl pomeczyc mozgownice przy tym, czy lepiej odpuscic? Powiedziałbym, że warto kupić ale nie chcę, żeby było na mnie jeśli gra Ci się jednak nie spodoba xD W każdym razie pomęczyć mózgownicę przy tym można :P Bo grze w demko tez zdecydowalem iz warto zakupic Valkyrie.Ktos sie orientuje czy zostal dodany tryb kooperacji miedzy graczami?A moze jakas inna wersja multi. Nie ma żadnego trybu kooperacji. A przynajmniej ja nic o tym nie wiem :) Multi też nie ma. PODOBNO niedługo w Japonii ma wyjść jakaś inna wersja Valkyrii ze wszystkimi dodatkami, które można ściągnąć z psstore i z czymś tam jeszcze ;) Z tego co wiem (chociaż pewności nie mam) to i u nas mają wyjść na PSStore jakieś dodatki do gry dzięki czemu będziemy mogli grać po drugiej stronie konfliktu D: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yauokim 0 Napisano 8 Styczeń 2009 Zatem pomecze jeszcze troche Fallouta i wezme sie za Valkyrie. Dam znac jak mi przypadla do gustu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bbyykk 0 Napisano 10 Styczeń 2009 Witam dziś zassałem se z nudów demo gierka przypada do gustu troszkę przypomina mi się FM3 z PSX :) I chciałbym się dowiedzieć jak jest z długościom grania ile mnie więcej czasu na ukończenie gry ?? Zainteresowała mnie gra i zastanawiam się nad kupnem ale nie chcę kolejnej gry którą ukończę w 12 godzin i odłożę na półeczkę... THX za odp :) :) :) Pozdrawiam.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornknot 3 Napisano 11 Styczeń 2009 (edytowane) Ponad 20 godzin za pierwszym razem. Do tego miejmy nadzieje, że wyjdzie dodatek gdy drugą stroną konfliktu. Edytowane 11 Styczeń 2009 przez kornknot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 19 Kwiecień 2009 :tongue: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wronator 1 Napisano 19 Kwiecień 2009 :tongue: Heh mógłbym być na miejscu tego gościa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymuR93 55 Napisano 19 Kwiecień 2009 Grałem w demo - gra nie dla mnie ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej001 10 Napisano 19 Kwiecień 2009 Szkoda tylko że w owym anime twarze postaci nie mają praktycznie NIC wspólnego z odpowiednikami z gry (chociaż samo anime jest dosyć mocno powiązane z wydarzeniami w grze). Co do obrazka to ... bez komentarza . :wub: ps.demo to tylko samouczek, i w żadnym stopniu nie odzwierciedla złożoności gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 19 Kwiecień 2009 fajnie że muzyka jest prosto z gry ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 23 Kwiecień 2009 Valkyria na szczycie list sprzedazy w Japonii i USA http://polygamia.pl/Polygamia/1,95339,6527...ugi_oddech.html Chcę kupić VC, ale nie ma trofea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 23 Kwiecień 2009 hehe bardzo dobrze może zrobią sequel ;D biorę w ciemno :) jeżeli masz ps3 dla trophy a nie do "grania" to daruj sobie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 31 Napisano 24 Kwiecień 2009 A ma ktoś dodatek? Co w nim ciekawego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natsu 1595 Napisano 24 Kwiecień 2009 Hehe wystarczyło zrobić dobre anime wrzucić DLC i od razu dobre wyniki sprzedaży mam nadzieje, że zrobią ten sequel :blush: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skillz0r 43 Napisano 24 Kwiecień 2009 Gra nie dla mnie , strasznie nudna i monotonna, niewiem jak mozna przytym posiedziec pare godzin? ;| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 24 Kwiecień 2009 Gra nie dla mnie , strasznie nudna i monotonna, niewiem jak mozna przytym posiedziec pare godzin? ;| napisz w co grasz a pewnie odnośnie kilku tytułów zadam Ci to samo pytanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skillz0r 43 Napisano 24 Kwiecień 2009 Hmm, jeśli twoim zdaniem czekanie 5 minut na turę przeciwnika jest ciekawe , jesteś naprawdę niezły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej001 10 Napisano 26 Kwiecień 2009 (edytowane) A ma ktoś dodatek? Co w nim ciekawego? "Behind Her Blue Flame" (224MB) Bohaterami tego dodatku są Selvaria Bles oraz Johann Oswald Eisen (zwykły Engineer). Akcja właściwa rozpoczyna się w momencie kiedy Imperium zdobyło twierdzę Ghirlandaio (a Galia została z niej wyparta). Dodatek skupia się przede wszystkim na ukazaniu bliżej osobowości Selvarii (co sugeruje nazwa dodatku) i Johanna, w trakcie zdobywania w/w twierdzy (ale skupię się na Selvarii). Z tego co zobaczyłem można dojść do wniosku że Selvaria to ciepła, troskliwa, wrażliwa mająca poczucie humoru, samotna lubiąca czasem gotować kobieta i Valkyria zarazem (gdzie dzisiaj są TAKIE kobiety :biggrin: .). Ale jednocześnie jest Valkyrią co jest jej siłą jak i przekleństwem. Czas gry to około 2 - 2,5 godziny. Mamy 2 misje : Assault on Ghirlandaio (3 tury=Rank A) Rout of the Gallian Forces (3tury=Rank A) Po ukończeniu pojawiło się "Silencing the Artillery" prawdopodobnie trzecia misja ale tego jeszcze NIE sprawdziłem. Sama Selvaria jest klasyfikowana jako Scout ale posiada karabin maszynowy Ruhm (coś PIĘKNEGO :yes: ). Nie może się sama leczyć przy użyciu Ragnaid jak i używać granatów (nie posiada w/w rzeczy). Po ukończeniu "BHBF" Ruhm będzie dostępny dla naszego Shocktrooper-a. Walki odbywają się na znanych z VC mapach *(prawie te same). Moja OCENA 10-/10 "Enter the Edy Detachment" (85MB). Edy Nelson, Homer, Jann, Marina, Susie, Lynn w misji (mapa "warzywniak") razem zapewni dużo humoru a także zapewni sukces w misji ewakuacji mieszkańców jak i póżniej w pomocy dla "Rosie". ;) Mamy 1 misję -> cza gry 1 godzina (4 tury=Rank A) Moja OCENA 8-/10 "Hard EX Mode" (120MB). To dodatkowy poziom trudności (EXPERT) dostępny w SKIRMISHES, widoczny w statystykach Free Battle obok Easy-Normal-Hard (totalny HARDCORE polecam :yes: ) Moja OCENA 9/10 * muszę zagrać drugi raz (jak coś będzie to napiszę) ps. Podany czas gry jest względny, bo jeśli chcemy zdobyć Rank A to w PRAKTYCE wygląda to tak : 1 godzina gry na liczniku = 1 dłuuugi wieczór kombinowania :thumbsup: Dodatki oczywiście zawierają zarówno ANGIELSKI jak i JAPOŃSKI dubbing. Edytowane 27 Kwiecień 2009 przez andrzej001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 31 Napisano 27 Kwiecień 2009 @andrzej001 dzięki za info. @Skillz0r widać, że młody jesteś i nie grałeś w jedynkę ufo na amidze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 27 Kwiecień 2009 Hmm, jeśli twoim zdaniem czekanie 5 minut na turę przeciwnika jest ciekawe , jesteś naprawdę niezły. jak ktos wyzej wspomnial, widac ze jestes jeszcze mlody i niecierpliwy, poza tym najwyrazniej, jrpg, to nie twoj klimat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perkel 0 Napisano 30 Kwiecień 2009 błagam tylko nie klasyfikujcie Valkyria Chronicles z innymi jRpgami, to taj jak zakwalifikować Civiization do grona rts razem z warcraftem i age of empires.. btw. Grę zakupiłem w dniu premiery na liczniku mam ok 200 godzin i dłuuugo czekałem na DLC (choć trochę się zawiodłem). Mam tylko nadzieję, że na tym jednym DLC się nie skończy a i patch z trofeami by się przydał (banalnie proste o zaimplementowania w VC). Aktualnie jedna z moich top 10 gier wszechczasów. Co do Dubbingu to grałem raz kampanię z dubbingiem raz w oryginale i muszę powiedzieć, że angielski dubbing jest naprawdę niezły. Ehh by tak jeszcze każda z postaci np. Freesia miała więcej w fabule niż tylko to co ma w dzienniku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torba_Piany 97 Napisano 30 Kwiecień 2009 No właśnie, nie da się tej gry łatwo zaszufladkować i to czyni ją absolutnie wyjątkową. Jak się ktoś zastanawia nad kupnem to powinien najpierw demo obczajić, bo taki mix nie wszystkim może pasować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach