sunray 0 Napisano 7 Listopad 2008 Hej Poszukuję gry na PS3, która jest: * na bardzo wysokim poziomie graficznym i ogólnym wykonania (pokazywana w full HD i na głośnikach 5.1) * jest grą akcji (w sensie widowiskowa i dużo się dzieje na ekranie) * jest w sklepach, lub wychodzi w ciągu ~miesiąca * nie ma w niej brutalności (może być prosta walka, ale bez hektolitrów krwi) i innych czysto dorosłych treści, więc GTA, MGS czy DMC4 i podobne odpadają * nie jest celowana w jakąś konkretną grupę wiekową * nie jest przesadnie skomplikowana * żeby była grywalna nie musi, choć oczywiście może, mieć multi i wielogodzinną kampanię Mam od dłuższego czasu tą konsolę, ale brak mi w kolekcji tytułu, który mógłbym pokazać ojcu (wraca niedługo z daleka- jak usłyszał, że kupiłem PS3, o dziwo podszedł do tego pozytywnie więc chciałbym mu pokazać konsolę od najlepszej strony...). Rozważałem takie tytuły, jak Ratchet&Clank, nadchodzący Prince of Persia, Mirror's Edge; może WipeOut, Pure, czy LBP też by pasowały. Coś można dorzucić/usunąć z tej puli? Co Wy byście pokazali rodzicom, aby przychylić ich do akceptacji konsoli i zaintrygować? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
f4ty 0 Napisano 7 Listopad 2008 Może gdyby pominąć brutalność to dodałbym jeszcze Uncharted. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 7 Listopad 2008 Uncharted - starszym się spodoba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocznik 0 Napisano 7 Listopad 2008 ew. zaprezentuj mu jakiś film na blu rayu w full hd z wypożyczalni Moim zdaniem uncharted będzie wypasione oraz Wipeout HD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kacper20 2 Napisano 7 Listopad 2008 WipEout polecam. Wiesz zależy jaki tata ma gust:) Jeden woli FPS'y inny FIFĘ. A może GT5 P? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trolljack 0 Napisano 7 Listopad 2008 Asasynek też nie jest niczego sobie, ładnie wygląda ot co... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
f4ty 0 Napisano 7 Listopad 2008 Może gdyby pominąć brutalność to dodałbym jeszcze Uncharted. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ephemeralM 1 Napisano 7 Listopad 2008 ha a ja nie musze niczego pokazywac rodzicom, zeby ich przychylic do akceptacji konsoli ale mojemu tacie sie bardzo podobal wipeout. a jak go namowilam do grania w buzz'a ze mna i z moja mama to byl bardzo szczesliwy, ze ciagle wygrywa (jak juz sie nauczyl grac) xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 7 Listopad 2008 * na bardzo wysokim poziomie graficznym i ogólnym wykonania (pokazywana w full HD i na głośnikach 5.1) Uncharted, 720p a czy w 5,1 to nie wiem ;p * jest grą akcji (w sensie widowiskowa i dużo się dzieje na ekranie) Burnout Paradise, widowiskowa przy kraksach, Uncharted * jest w sklepach, lub wychodzi w ciągu ~miesiąca Mirrors Edge ale ta gra nie jest zbytnio widowiskowa, po prostu fajna gra o parkour. * nie ma w niej brutalności (może być prosta walka, ale bez hektolitrów krwi) i innych czysto dorosłych treści, więc GTA, MGS czy DMC4 i podobne odpadają Assassin Creed, prosta walka na miecze nie zbyt brutalna, krew może i tryska z tego co pamiętam ale nie w hektolitrach (takie rzeczy to w BloodRayne ) i nie zostawia chyba śladów krwi na ziemi. * nie jest celowana w jakąś konkretną grupę wiekową Nie ważne czy gra jest od 3 lat czy od 18+ ważne że fajna i można w nią grać więc nie wiem co ci tu polecić, bo praktycznie każdy we wszystko gra nawet jak ma ze 20 lat to może grać i w gry od 3+ lat. * nie jest przesadnie skomplikowana To pewnie gry logiczne odpadają, Assassin może zamieszać ale rozgrywka nie jest skomplikowana, Uncharted. * żeby była grywalna nie musi, choć oczywiście może, mieć multi i wielogodzinną kampanię Uncharted - bardzo grywalna, nie ma multi a przejście to jakieś 12H gry na początku jak już znasz całą na pamięć to nawet i 8H na Crushingu ;p do tego dochodzą trofea które po jednym przejściu nie zdobędziesz i możesz grać kilka razy. Rozważałem takie tytuły, jak Ratchet&Clank, nadchodzący Prince of Persia, Mirror's Edge; może WipeOut, Pure, czy LBP też by pasowały. Coś można dorzucić/usunąć z tej puli? Z tego co napisałeś to wybrałbym Princa i Mirrors Edge ale jednak wybrałbym Mirrors edge. Co Wy byście pokazali rodzicom, aby przychylić ich do akceptacji konsoli i zaintrygować? Moja mama się podniecała jak zobaczyła Skate że ładna grafika i w ogóle, w jednej grze jeszcze jak grałem spytała się co ja oglądam za film a grałem w demko Battlefielda Bad Company, nie wiem czemu myślała że to real bo grafika zbyt dobra nie jest o.O A ojcu podobał też się Skate ale głównie demko Uncharteda mu się spodobało i mówił coś tam o czasach atari że to przy jego czasach wygląda niesamowicie realnie itp. A ogółem co maja mieć do twojej konsoli? Ty grasz a nie oni i nie mają nic do gadania ;p A i pamiętaj że nie mieć neta w konsoli to grzech nawet jak masz neta 512kb, różne patche do gier pobrać zawsze można. Z gier to zapoznaj się głównie: 1. Uncharted, Mirrors Edge (możesz demko ME przetestować, zresztą Uncharteda też) 2. Assassin Creed i Burnout (Burnouta demko jest) ---- W unchartedzie co prawda ciagle strzelamy ale brutalny jako taki nie jest, jak nie to Mirrors Edge ale zapoznaj się z demkiem najlepiej, a jak nie to pozycja 2 może. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArczX 4 Napisano 7 Listopad 2008 Gran Turismo 5 Prologue, Uncharted - powiedz że to taki ala Indiana jones Burnout to nie wiem bo mogą się przerazić kraks Hmmm Little Big Planet ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majkel 0 Napisano 7 Listopad 2008 Jeżeli twój ojciec jest typem "lubię krzyżówki" To polecam: Buzz! TV Quiz Tatuś nie będzie się nudził. Sam zamierzam kupić tą grę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rokugatsu 0 Napisano 7 Listopad 2008 Prince of Persia, Mirrors Edge, LittleBigPlanet, Folklore, AC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Listopad 2008 Uncharted, fajna fabuła, gra się przyjemnie itp. ale trochę za krótka (aczkolwiek kosztuje 100zł ) ale najbardziej polecam nową Larę Croft dobra grafika (przynajmniej na taką się zapowiada), gra bardziej nastawiona na zagadki (podobno co nie które będą trudne), walki nie najgorzej wyglądają, wspinaczka, widoki no i... Lara co prawda nie za bardzo pasuje do twojego opisu ( np. zagadki) ale podejrzewam, że by się spodobało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Emileczek 0 Napisano 8 Listopad 2008 Jak najbardziej Uncharted, naprawdę świetna gierka , coś na styl Indiany Jones'a i można tanio kupić na allegro , ja kupiłem za 45zł. Polecam także burnout paradise gierka strasznie wciąga( gram ciągle od premiery).LBP jest zaj... i każdy kto w to zagrał był zachwyycony ale lepiej się w to gra z dziewczyną (przebieranki sackboyów jakk Simsy )Polecam też serię LEGO ( Star Wars,Batman,Indiana Jones )bo to typowe gry na 2 graczy i można się przy tym nieźle uśmiać. Buzz jak najbardziej (ale bardziej sprawdza się na imprezach) Ja poleciłbym jeszcze Everybodys golf-World tour czyli golf na wesoło Gameplay każdej z gier możesz sprawdzić na youtube więc dokładnie zobaczysz jak dana gra wygląda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 8 Listopad 2008 Ja bym wziął LBP - gra dla każdego, a ojciec na pewno się zdziwi jak wchodząc na półkę wrzucisz go do ognia. Potem zacznie się liściowanie, przeciąganie i takie tam. Wszystko w bardzo dobrej, kolorowej grafice, z niezłą muzyką i charakterystycznymi postaciami. Bo kto oprze się urokowi SackBoyów ? Moim zdaniem Mirror's Edge nie jest dobrym rozwiązaniem. Dlaczego? W grze mamy widok FFP. Nie jest on przyjazny dla "nowo przybyłych". Mimo tego, że każdemu ta grę polecam z całego serca to jako tytuł pokazowy może okazać się zbyt trudna w opanowaniu (dla kogoś kto ma 1 raz pada w ręku). Poziom brutalności w Uncharted nie jest wysoki - zwykły film akcji jest powiedzmy tak samo "brutalny". Z wszystkich wymienionych gier moim zdaniem właśnie LBP będzie najlepszym wyborem. Sorry, ale jeżeli moja dziewczyna poddała się urokowi SackBoyów i liściowania mnie to tata chyba też się podda - przy odrobinie szczęścia mama nie będzie chciała być gorsza ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patyk 17 Napisano 8 Listopad 2008 Motor Storma dodam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furio 0 Napisano 8 Listopad 2008 Grand Tourismo, i Litle Big Planet oczywiście bo to gra , wktóerj trzeba wykazać się inwencja przy budowaniu leveli a zazwyczai rodzice to lubią. Jak bym chciał, zeby syn pokazał mi cośtakiego zamiast mordowania setek kolesi w Uncharted/ pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sunray 0 Napisano 8 Listopad 2008 Dziękuję za wszystkie opinie A jakby dokupić pada, to LBP/ gry z serii Lego? Czy istnieje coś jeszcze, co spełnia moje pierwsze kryteria i jednocześnie w co można pogrywać w przynajmniej dwie osoby? (Buzz, nie wymaga extra pada)? Pozdrawiam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Listopad 2008 Do Buzza dostajesz tzw Buzzery w zestawie i możesz odrazu na 4 osoby pykać Mojemu ojcowi podobało się Uncharted no i WipeOut ( ale dogadywał w On-line jak pierwszy raz grałem teksty typu jak byłem na ostatnim miejscu to " jesteś na swoim miejscu" ) Ja bym się wstrzelił w LBP i mówie to posiadając jednocześnie Lego Batman i na kompie Lego Star Wars. Bierz LittleBigPlanet i się ciesz To gra dla wszystkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid95 0 Napisano 8 Listopad 2008 Mojej mamie Uncharted się podobało, często jak grałem to siedziała i się przyglądała heh. (Buzz, nie wymaga extra pada)? Do Buzza masz takie specjalne kontrolery w zestawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hivo 0 Napisano 8 Listopad 2008 Grand Tourismo, Chyba Gran Turismo co ? Ja szczerze polecam tak jak wszyscy Uncharted, Mirrors Egde i... Bad Company Walniesz z granatnika w ścianę i powiesz: "Patrz tata, jak to się sypie" Ze ścigałek GT oraz WipeOut, dodać można Ratcheta, i na pewno tatko będzie w niebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xAndre77x 1 Napisano 8 Listopad 2008 Oczywiście - Uncharted: Drake's Fortune Ta gra spełnia wszystkie Twoje wymagania - jest dopracowana, pełna akcji i bez mocno brutalnych scen (nigdy nie widzimy wnętrza wroga ani ran ). A fabuła? BOMBA po prostu!!! Chciałbyś znaleźć skarb El Dorado? Tak? Ta gra Ci to umożliwi (choć ten skarb kryje "coś" w sobie...)! Ta gra zbyt wcześnie nie zniknie z mojego Top10. Trzymając się Twoich warunków, polecam właśnie Uncherted'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 8 Listopad 2008 może Motorstorm ? Jedynkę, albo dwójkę. Niezwykle widowiskowe, a Pacific Rift miażdży na ostatnich screenach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
legileg 2 Napisano 9 Listopad 2008 Ładna, prosta i przyjemna gra akcji - Zdecydowanie Uncharted. Jeśli chcesz, żeby ojcu naprawdę się spodobało - Grand Turismo 5: Prologe Jeśli chcesz, aby cała rodzina NAPRAWDE dobrze się bawiła - Buzz! Quiz TV Osobiście polecam to ostatnie. Grafika nie powala, ale nie ma lepszej gry rodzinnej. Może grać i 12 latek i 80 letnia babcia bez żadnego tłumaczenia zasad, bo wszystko jest oczywiste. Bo zagraniu w tą grę moi rodzice zrozumieli, dlaczego w Japonii przy konsoli potrafią się bawić całe rodziny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 9 Listopad 2008 Według mnie Uncharted oraz Metal Gear Solid 4 Dla całej rodziny polecam Little Big Planet - niezły ubaw, banany na twarzy, gdy grałem z siostrą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach