Skocz do zawartości
Zaan

Co mnie wnerwia w wojnie konsol

Rekomendowane odpowiedzi

XBOX został złamany od razu po wyjściu i co ? bije sprzedażą PS3( no tutaj też kwestia niższej ceny), gry ciągle na niego wychodzą... gówno a nie zabija.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo my patrzymy na gry z naszej wschodniosłowiańskiej perspektywy. Zarabiamy gówniane pieniądze i gry są dla nas bardzo drogie (zakładam że podobnie jest w Rosji na Ukrainie czy Litwie - sorry ale takim jesteśmy krajem)i u nas piractwo jest tak bardzo rozpowszechnione, ze wydaje nam się że tak jest wszędzie. Ale tak nie jest! Panowie, piractwo nie zabija naszego rynku bo to że u nas 80% gier, muzyki i filmów jakie posiadamy jest nielegalna wcale nie oznacza że tak jest wszędzie. Jak byłem w stanach dwa lata temu i gadałem ze znajomymi Amerykanami to na pytanie czy ściągają gry z neta zgłupieli. Pytali po co im to skoro gry są takie tanie. To że my Polaczki piracimy to jest pikuś. Bo koncerny softwareowe i tak sowicie nabijają sobie kabzę w USA i dajmy na to Japonii. A propo Japonii to tam najlepiej sprzedają się gry na DS a tego ponoć najłatwiej złamać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
XBOX został złamany od razu po wyjściu i co ? bije sprzedażą PS3( no tutaj też kwestia niższej ceny), gry ciągle na niego wychodzą... gówno a nie zabija.

To nie znaczy, że musisz tak od razu na mnie naskakiwać. Czemu ja jestem winny :P . Ja podałem przykład PSP, bo większość posiadaczy PSP posiada Custom Firmware, który może odpalać gry z kary pamięci, ale przynosi ze sobą wiele możliwości dla PSP. PSP nie jest wtedy ograniczone. A piraty ma każdy przy okazji ;) . Jeśli chodzi o X'a to całkiem inna sprawa. Przerabia się go tylko w jednym celu - dla piratów :( . A Polacy, jak wiadomo lubią ''oszczędzać'' i są w czołówce jeżeli chodzi o piractwo. W USA, czy Wielkiej Brytanii ludzie praktycznie nie grają na piratach, bo ich stać na te ze sklepów. To są główne rynki zbytu dla Sony i M$. Założę się, że w krajach rozwiniętych odsetek przerabianych konsol jest o wiele mniejszy niż np. w Polsce, czy Rosji itd.

Zresztą nie chodziło mi o sprzedaż konsol, tylko o brak gier na ''spiracone'' konsole. Może przeczytasz mój post jeszcze raz, a nie od razu się rzucasz ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeśli chodzi o X'a to całkiem inna sprawa. Przerabia się go tylko w jednym celu - dla piratów :( ..

No nie, myślałem, że dlatego żeby lepiej dopierał skarpetki...

Co do sprzedaży gier to tak jak ktoś tu napisał - producenci nabiją kase na zachodzie i w ameryce, a tutaj, jako uczeń nie moge pozwolić sobię na parę gier miesięcznie, po 200 zł sztuka, zresztą dystrybutor daje ceny dobre dla siebie nie zależnie od kursu waluty skąd ściąga gry tj. jak kurs mały to cena wysoka, a jak wysoki to jeszcze większa, nie adekwatna do cen tam gdzie się wiecej zarabia. Większe zarobki i do tego niższe ceny - tak jest za granicą, w polsce to absurd.

Aha, i na nikogo nie naskakuje :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemilczę to Twoje dopieranie skarpetek, a ty to przemyśl :/.

A co do nabijania kasy, to odniosę się do przypadku USA. Tam małe dzieci dostają kieszonkowe, za które mogą sobie kupić bez problemu jakąś grę na PS3. Mogą też namówić mamę w sklepie, a ta im nie odmówi, bo co to za wydatek 30 dolców, jak się zarabia 3000 na miesiąc jak nie więcej ;) . To jest inny świat, inne życie.

Dopiero teraz Amerykanie będą musieli bardziej umyślnie wydawać pieniądze, bo kryzys gospodarczy oni najbardziej odczuli. Już ceny niektórych produktów idą na łeb na szyję :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem tak posiadam PS3 i duzo orginalow ,ale na swieta mam zamiar zakupic Xboxa360 nie ze wzgledu ze maja lepsze exclusivy czy tym podobne poprostu nie zarabiam na tyle aby pozwolic sobie na kazda gre w ktora bym chcial zagrac a xbox mi umozliwi granie "za darmo" i nie ma po co tego ukrywac bo prawie kazdy posiadacz xboxa ma wgrany FW 1.4 heh.

Co do wojny fanow to dam jeden cytat ze strony gry-online

"gieras82 [ Level: 5 - Junior ]

ps3 i kurwa nic wiecej xbox to szajs pozdro dla zagozalych graczy

26.06.2008]

gieras82 [ Level: 5 - Junior ]

karol 1911 jestes debilem ze myslisz ze ps3 jest chujowe a pozatym to chuj ci w dupe !!!!!!!!!!!!!!!

18.07.2008

wariatt [ Level: 16 - Junior ]

ps3 jest kurwa hujowe i huja do dupy to tobie i tej twojej ps3. xbox360 rzadzi skurwielu jebany"

dla hardcorowego gracza PCeta jakim bylem to moze uswiadomic jakimi ludzmi sa posiadacze konsol... to jest poprostu smieszne ludzie to tylko konsole kazdy kupuje to co mu sie bardziej podoba wiec takie wypisywanie PS3vsXbox360 moim zdaniem nie jest na miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaThEo ale żeś nawrzucał miecha na forum ;) ja posiadam troszkę tych konsol i ps3 wraz z xboxem 360 też mam i szczerze to sikam na wojny jakie  się toczą a sprzęcik Sony zawsze będzie stał u mnie na podium mych maszynek bo z tą marka jestem od początku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja powiem tak posiadam PS3 i duzo orginalow ,ale na swieta mam zamiar zakupic Xboxa360 nie ze wzgledu ze maja lepsze exclusivy czy tym podobne poprostu nie zarabiam na tyle aby pozwolic sobie na kazda gre w ktora bym chcial zagrac a xbox mi umozliwi granie "za darmo" i nie ma po co tego ukrywac bo prawie kazdy posiadacz xboxa ma wgrany FW 1.4 heh.

Co do wojny fanow to dam jeden cytat ze strony gry-online

"gieras82 [ Level: 5 - Junior ]

ps3 i kurwa nic wiecej xbox to szajs pozdro dla zagozalych graczy

26.06.2008]

gieras82 [ Level: 5 - Junior ]

karol 1911 jestes debilem ze myslisz ze ps3 jest chujowe a pozatym to chuj ci w dupe !!!!!!!!!!!!!!!

18.07.2008

wariatt [ Level: 16 - Junior ]

ps3 jest kurwa hujowe i huja do dupy to tobie i tej twojej ps3. xbox360 rzadzi skurwielu jebany"

dla hardcorowego gracza PCeta jakim bylem to moze uswiadomic jakimi ludzmi sa posiadacze konsol... to jest poprostu smieszne ludzie to tylko konsole kazdy kupuje to co mu sie bardziej podoba wiec takie wypisywanie PS3vsXbox360 moim zdaniem nie jest na miejscu.

To ty chyba nie widziałeś wojny pomiędzy PCeciarzami a konsolowcami :D . Argumenty PCtowców wyglądają niemal identycznie jak konsolowców, tyle że panowie od pieców wysławiają do tego Crysisa, nowe karty graficzne, ilość ramów, Dx 10 itd. itp. PCtowcy na tle ''wojen sprzętowych'' (tak to nazwijmy :) ) prezentują tak samo jak posiadacze konsol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To ty chyba nie widziałeś wojny pomiędzy PCeciarzami a konsolowcami :D . Argumenty PCtowców wyglądają niemal identycznie jak konsolowców, tyle że panowie od pieców wysławiają do tego Crysisa, nowe karty graficzne, ilość ramów, Dx 10 itd. itp. PCtowcy na tle ''wojen sprzętowych'' (tak to nazwijmy :) ) prezentują tak samo jak posiadacze konsol.

tylko że PeCetowcy to już od wieków mają problemy z emocjami na tle wyższości PC nad konsolami :P  walka konsol tak naprawdę zaczęła się między microsoftem a sony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie wnerwia, że ktoś jeszcze się tym jara. Wojna konsol... Chyba tylko fanboje się tym karmią i podniecają. Wybieram taką konsole, która bardziej mi odpowiada i zaspokaja moje potrzeby. Koniec i kropka... Wole PC to nie kupuje konsoli i też nie ma co się podniecać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przemilczę to Twoje dopieranie skarpetek, a ty to przemyśl :/.

Co mam przemyśleć ? To że piszesz głupoty ? Po cóż innego można przerabiać konsole niż dla gier ? napisałeś "tylko dla gier" jakby było conajmniej parę innych rzeczy wartych przerobienia konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tylko że PeCetowcy to już od wieków mają problemy z emocjami na tle wyższości PC nad konsolami :P  walka konsol tak naprawdę zaczęła się między microsoftem a sony ;)

Za dużo Unreala i CS'a robi swoje ;) .

Przyznam Ci rację hajpek. Właściwie to wojna konsol zaczęła się (na dobre) w obecnej generacji konsol. Wcześniej nikt prawie nie słyszał o pierwszym X'ie, bo prawie wszyscy mieli PS2. Teraz sytuacja się diametralnie zmieniła, a skutki dziś widać :) .

Co mam przemyśleć ? To że piszesz głupoty ? Po cóż innego można przerabiać konsole niż dla gier ? napisałeś "tylko dla gier" jakby było conajmniej parę innych rzeczy wartych przerobienia konsoli.

Bo wcześniej napisałem, że takie PSP (mam to wiem) przerabia się nie tylko dla gier! Jest wiele innych powodów, których nie będę wymieniał. To był przykład, do którego porównałem sytuację X'a. Czytaj posty uważnie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie jednak ciągle przerabia się głównie dla gier, a przy psp można ewentualnie wykorzystać jakieś dodatkowe funkcje wynikajace z CF, chociaż mało kto kogo znam ich używa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PS. Zdunio - gdyby PS3 było już przerobione i odczytywałoby piraty, kupiłbyś God of War III, czy zassał z neta? Ja na 100% bym kupił. Trzeba dać zarobić ludziom, którzy robią tak piękne gry, jak choćby seria GoW :D .

God Of War 3 by był orginalny, tak samo jak GTA4, i nie dlatego żeby dać im zarobić tylko z szacunku(?). Dobre filmy kupuje tylko orginalne, a te gorsze ściągam, płyty mojego ulubionego rapera są orginalne. To co lubię i do czego mam szacunek jest orginalne XD

Co do konsol to mnie śmieszą zdjęcia typu "ps3 grill", śmieszą mnie też fajni xboxa którzy wyśmiewają ps3 dlatego, że ktoś zrobił z ps3 grilla ^^ Jest to śmieszne, ale bez przesady. Wydaje mi się, że właściciele xboxów są bardziej fanboy'ami niż właściciele ps3. Żadna konsola nie jest idealna, w ps3 bym coś pozmieniał tak samo jak coś w iksie.

Fajni xboxa mogą się pośmiać z naszych konsol, ale my się będziemy śmiać jak ich konsole będą w serwisie z ROD'em, a my będziemy sobie grać na naszej lśniącej konsolce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Xboxowi tak naprawdę zazdroszczę piratów, dodatku do GTA4 który ma wyjść. Dobra główną zaletą iksa są właśnie piraty, na tym forum są też ludzie którzy uważają, że ps3 jest fajne bo nie ma piratów, dla mnie to jest śmieszne:)

Facet zastanów się co Ty piszesz... Dla mnie śmieszne jest właśnie takie podejście jak Twoje.

XBOX został złamany od razu po wyjściu i co ? bije sprzedażą PS3( no tutaj też kwestia niższej ceny)

I kwestia kupowania przez userów po dwa-trzy egzemplarze. Jak już mamy być tacy ściśli.

też ubolewam nad brakiem piratów na ps3. mam nadzieje że jak najszybciej ją shackuja, a osoby które zaraz będa pisać o tym że orginały są super itd niech się zastanowią nad legalnością swojej muzyki i filmów.

OK. Zastanowiłem się. Mam w cholerę pirackiej muzy i filmów - przyznaje się (za to Windows'a oryginalnego). Ale gry mogę kupować oryginalne.

Dlaczego? Bo na pasje się nie żałuje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Facet zastanów się co Ty piszesz... Dla mnie śmieszne jest właśnie takie podejście jak Twoje.

Rozumiem,że mam ps3 to musi mi się ta konsola podobać w 100%? Nie uważasz, iż wielką zaletą iksa są piraty?

Traktujesz gry jako pasje? Ja gry widzę jako zabawę, a kasę wole wydać na coś co mi się może naprawdę przydać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rozumiem,że mam ps3 to musi mi się ta konsola podobać w 100%?

Właśnie w tym problem że nic nie rozumiesz.

Nie uważasz, iż wielką zaletą iksa są piraty?

Bez znaczenia. Myślę że konsole kupuje się dla gier a nie dla piratów.

Traktujesz gry jako pasje? Ja gry widzę jako zabawę, a kasę wole wydać na coś co mi się może naprawdę przydać.

Nie graj. Jeśli nie potrafisz dostosować się do regół to po co wogóle coś robić? No jasne... Żeby pozrzędzić.

To może to "co Ci się może naprawdę przydać" też ściągaj z netu albo kupuj podrobione. Czemu nie postępować konsekwentnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam OS oryginalny, ale tylko dlatego że zapewnia mi darmowy support co w przypadku Windowsa wydaje się być błogosławieństwem.

Gry na PSX, PS2 miałem nieoryginalne, ładnie poukładane na półce i w ogóle nie przeszkadzało mi to ''szczędzenie'' na grach. To tylko płyta, oryginalna ma nadruk i ładną okładkę, co da się przy odrobinie chęci zrobić i dla kopii.

Wolę przeznaczyć zaoszczędzone pieniądze na coś co na siebie zarabia, np na nowe zwierzaki do hodowli ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rozumiem,że mam ps3 to musi mi się ta konsola podobać w 100%? Nie uważasz, iż wielką zaletą iksa są piraty?

Weź ty sobie mózg wymień bo widać ktoś ci go zpiracił.

Xbox to gówno tak jak twoje podejście, ch*j z tymi piratami a poza tym Xbox nie ma żadnego exclusive'a w którego bym pograł

Zaraz i tak dostaniesz pirackiego bana więc żegnaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak kupując ps3 uważałem, że konsole kupuje się dla gier, a nie dla piratów, ale jak zobaczyłem ile mój kolega ma gierek to doceniłem tą zaletę xboxa. Mówię, że wole wydać kasę którą muszę przeznaczyć na gierkę, przeznaczyć na coś bardziej przydatnego. Nie widzę nic pasjonującego w grach prócz tego, że dają nam trochę rozrywki...

Pips tak tak fanboy'u Xbox to gówno... Nie pałam do xbox'a miłością, ale mi nic w nim nie przeszkadza. Mówisz, że to gówno bo co?:P jak byś kupił xbox'a byś pewnie mówił ze ps3 to gówno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pips, ale ty jesteś ograniczony, o jezusie.

Zachowujesz się jak dziecko z pierwszej klasy gimnazjum.

Rozumiem dyskusję na poziomie, popartą argumentami

A nie XBOX jest taki i taki, nie ma żadnych fajnych gier ( Fable ? Gears of War ?  Forza ? Wiem że powiesz że są głupie, a pewnie w rzeczywistości chciałbyś pograć )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak kupując ps3 uważałem, że konsole kupuje się dla gier, a nie dla piratów, ale jak zobaczyłem ile mój kolega ma gierek to doceniłem tą zaletę xboxa.

Przeróbka nie jest zaletą konsoli.

Mówię, że wole wydać kasę którą muszę przeznaczyć na gierkę, przeznaczyć na coś bardziej przydatnego.

A ja mówię że równie dobrze możesz nabyć substytut.

W końcu piracka kopia jest substytutem gry.

Nie widzę nic pasjonującego w grach prócz tego, że dają nam trochę rozrywki...

Właśnie w tym problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem, że wystarczy - ten wątek nie zmierza do niczego innego, niż inne wątki tego typu, które przewinęły się już nie raz przez to i inne fora internetowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.