Skocz do zawartości
Frosty-PL

Pogromca konsol?

Rekomendowane odpowiedzi

Abonament ma być taki sam jak za xbox live a może nawet tańszy więc nie jest tak źle. Bardziej obchodzą mnie ceny gier jak będą takie jak na steamie to będę miał problem, bo raczej bym skorzystał z tej usługi, kompa(6latek) i tak wymieniać nie będę a takie coś byłoby zajebiste, tylko żeby dali obsługe linuxa można by było przez ps3 streamować. Intel amd i reszta stawki nie zbankrutują a może nawet im zyski podskaczą będą masowo sprzedawać swoje prototypowe dzieła do serwerów onlive, gorzej będą miał sklepami z grami. A Sony i microsoft? gorzej ma microsoft bo exy z xboxa są na pc, na ps3 na tą chwilę żadnego exa na pc niema, a chyba tylko pctowe gry będą dostępne w onlive? mogę się mylić ale sony nie pozwoli wydać takiego killzona na serwerach onlive.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale bym się nie zdziwił gdyby to M$ stał za tym, jeżeli to jest prawda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@denver666:

Wlasnie po to jest to male pudleczko, zeby sie podpiac bezposrednio do TV.

Jak to w koncu bedzie, bo juz sam nie wiem: bedzie sie tylko placilo za abonament, i gralo w co tylko chce, czy za kazda gra trzeba bedzie dodatkowo placic?

Poza tym, znam 3 powody, dla ktorych to cacko moze nie wejsc w zycie, a nawet jesli, to na krotko:

Microsoft,

Nvidia,

Intel...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ładnie pięknie wygląda, Pan obiecuje świetlaną przyszłość itd, itp. Zapominać jednak o jednym małym szczególiku, a mianowicie, że aby zagrać w jakąś grę, WYDAWCA musi się zgodzi by ta odpalona była jakimś systemie.

Efekt będzie taki, najpierw przez rok doimy tych co mają kasę (konsole), a po roku wypuszczamy grę dla wszystkich i doimy z abonamentu, może raz od wielkiego dzwona premiera. Tak to imo będzie wyglądało (o ile ruszy - w co w ogóle wątpię).

Poza tym ta firma zainwestowała grube miliony w tą technologie, mają na pewno świadomość, że jeżeli umrze rynek konsol, to tak jakby podcinali gałąź na której siedzą.... tacy głupi to oni raczej nie są.

@up:

dodaj też SONY i NINTENDO

Edytowane przez Kerm_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głośno o tym wszędzie teraz. Co tam ciekawego na tym filmiku, bo u mnie coś nie chce ruszyć. Dopiero wieczorem jak zmienię miejsce to ruszy mi ta era.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego :P

pomysł dobry ale infrastruktura na to nie pozwoli :D :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez to Gowno przez duze G, wiekszeG i najwieksze G czytalem o tym, beta na malej przestrzeni przy laczu 1-3 mbit tak lagowalo, 50+ ping ze szok, to pomyslcie jak wypuszcza beta test na cale stany, potem swiat, juz to widze, mmm ping 100+ i kupuj gry na to badziewie oraz graj sobie z opoznieniem, nie dziekuje, postoje.

Poza tym, wole wszystko co namacalne.

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosty przykład czemu się nie sprawdzi: chcesz pojechać na wakacje, bez netu, bez możliwości podpięcia - ale mimo wszystko, na wszelki wypadek chcesz zabrać konsolę (a nóż pogoda się spierdoli)... I co? OnLive odpada. Wygrzebujesz z pod sterty śmieci w pokoju czarnulkę, i z czułością tulisz, bo wiesz, że ona cię nie zawiedzie (chyba, że będziesz miał pecha jak Pawlos26, któremu właśnie padł napęd) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadanie mówicie że nividia nie pozwoli Microsoft Intel ... HA HA.

Po pierwsze te serwery muszą mieć dobre procesory więc intel też tutaj zarobi. Np Intel Core i7 :o drogie 600$??

Po Drugie żeby ładnie ten np. Crysis wyglądał trzeba mieć niezłe kary graficzne na tych serwerach więc Nvidia i AMD też tutaj zarobi.

I po trzecie Direct 10 i dalej to Microsoft ze swoim Windowsem Vista/7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie cały ten pomysł mija się z celem. To jest zbytnia kontrola nad graczem. Nie każdy się na to zgodzi. Jeśli by wszystko wypaliło to "onlive" stałby się monopolem na gry co już samo przez się jest złe. Na chwilę obecną i prawdopodobnie przez najbliższe parenaście lat pomysł nie do zrealizowania tzn. wysyłanie danych w formacie HD to takiej ilości osób jest nierealne w tej chwili. I najmniejszy lag, który niszczy rozgrywkę;/ Ja dziękuję jednak wolę grać na ps3 i za parę lat nabyć jej następczynie o ile się pojawi na rynku;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Prosty przykład czemu się nie sprawdzi: chcesz pojechać na wakacje, bez netu, bez możliwości podpięcia - ale mimo wszystko, na wszelki wypadek chcesz zabrać konsolę (a nóż pogoda się spierdoli)... I co? OnLive odpada. Wygrzebujesz z pod sterty śmieci w pokoju czarnulkę, i z czułością tulisz, bo wiesz, że ona cię nie zawiedzie (chyba, że będziesz miał pecha jak Pawlos26, któremu właśnie padł napęd) ;)

Zgadzam sie i nie ..... W Polsce to fakty ale np w USA znajdziesz internet doslownie wszedzie nawet na wioskach i to za free tak samo w wielu innych miejsach na naszej ziemi :) Moim zdaniem takie cos smialo moze wypalic na Japonskim i Amerykanskim rynku mysle ze by sie nawet przyjelo dosc dobrze. Ja osobiscie wole tez normalna rozgrywke plytka play i jazda ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sobie jakoś nie wyobrażam tachania ps3, padów i całego zestawu szpili na wakacje... nie mówię o tym, że nie wyobrazam sobie już grania na zwykłym tiwi... od grania na takich wypadach są raczej konsole przenośne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja sobie jakoś nie wyobrażam tachania ps3, padów i całego zestawu szpili na wakacje... nie mówię o tym, że nie wyobrazam sobie już grania na zwykłym tiwi... od grania na takich wypadach są raczej konsole przenośne

Nie gadaj, mam specjalną torbę dla ps3 do transportu do tego pożyczyłem sobie 17 calowy crt i jakoś da się zabić nudę jak się ma prace w tygodniu po za domem :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi