Skocz do zawartości
kiszka

Podstawka do PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli ktoś planuję konsolę trzymać w pionie to jednak użycie stojaka jest uzasadnione, nie chcę nawet sobie wyobrażać sytuacji gdzie komuś konsola przewraca się, lub co gorsza upada z jakiegoś biurka czy stolika. Mam wrażenie że stojak zapewnia większą stabilizację. Ogólnie to jednak wszystko indywidualne podejście i kwestia gustu. Jedną z tych podstawek widziałem na żywo (2 link) i wygląda naprawdę spoko ...

Osobiście "moja leży" więc nigdy nie rozpatrywałem zakupu takiego ustrojstwa :)

Mojej konsoli przewrócenie raczej nie grozi, tuż obok niej stoi telewizor, a z drugiej strony jest półka od szafki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pół roku temu po zakupie swojej czarnulki dokupiłem od razu do niej w Robsonie taką oto podstawkę:

http://play-station3...-nowosc-robson/

Powiem szczerze, że według mnie konsola prezentuje się w tej podstawce rewelacyjnie i wygląda dużo lepiej niż bym miał ją trzymać na leżąco.

Podstawka jest wykonana w ten sposób, że konsola jest leciutko pochylona do tyłu tak więc to pewnie w jakimś stopniu zapobiega dostawaniu się kurzu do otworów wentylacyjnych z tyłu.

Ogólnie użytkuje swoją czarnulkę w takim położeniu już 7 miesięcy i nic złego się nie dzieje (odpukać w niemalowane) a sama konsola pracuje cichutko dodam tylko jeszcze, że jest to wersja Slim 250GB.

Co do jakości wykonania to pierwsza liga plastik bardzo wysokiej jakości, wierzchnia warstwa podstawki jest wykonana tak jak górna część Slima z takiego chropowatego plastiku, tak więc jak pisałem wcześniej całość prezentuje się genialnie.

Edytowane przez DEL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem trochę szkoda pieniędzy na akcesoria które tylko ładnie wyglądają.

*Pindolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem trochę szkoda pieniędzy na akcesoria które tylko ładnie wyglądają.

*Pindolek

I o to chodzi , aby ładnie wygladało :)

Ja w swoim Facie mam podstawkę podświetlaną na niebiesko , to jest dopiero ładny efekt grając wieczorem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się takie bajerki nie podobają. Po prostu dodatkowe wyciąganie kasy i nic więcej :yucky:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja czarnula jak leży to na Zalmanie 3k jak stoi to bez niczego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam propozycję dla osób korzystających z tego typu podstawek, zróbcie fotkę swojej konsoli i wrzućcie w tym temacie (maksymalnie jedną na użytkownika co by nie robić bałaganu). Łatwiej będzie można ocenić wygląd i ogólne wrażenie. Zdjęcia z aukcji i sklepów internetowych nie dają zbyt szerokiego poglądu na temat akcesoria ...

Pozdr,

@ALIEN_ALIEN Czarna skrzynia jest tak zbudowana że właśnie bałbym się trzymać ją w pionie ... :) ... zwłaszcza slimkę :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obserwuję ten temat od jakiegoś czasu i wrzucę swoje 3 grosze:

Rozmawiałem jakiś czas temu z człowiekiem, który naprawia PS3. Najcześciej padają w nich lasery blueray oraz pojawiają się YLOD-y.

Jeżeli chodzi o te drugie, to serwisant zaobserwował jedną prawidłowość - stojące pionowo konsole częśćiej padają na YLOD niż te leżące normalnie.

Jak tłumaczył winna jest tu...grawitacja :)

Z czasem pasta odprowadzająca ciepło z procesora na radioador zaczna powili wypływać - konsola stojąca na boku jest na to bardziej narażona - z wiadomych względów.

Zatem nasuwa się pytanie - czy warto kupować te podstawki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obserwuję ten temat od jakiegoś czasu i wrzucę swoje 3 grosze:

Rozmawiałem jakiś czas temu z człowiekiem, który naprawia PS3. Najcześciej padają w nich lasery blueray oraz pojawiają się YLOD-y.

Jeżeli chodzi o te drugie, to serwisant zaobserwował jedną prawidłowość - stojące pionowo konsole częśćiej padają na YLOD niż te leżące normalnie.

Jak tłumaczył winna jest tu...grawitacja :)

Z czasem pasta odprowadzająca ciepło z procesora na radioador zaczna powili wypływać - konsola stojąca na boku jest na to bardziej narażona - z wiadomych względów.

Zatem nasuwa się pytanie - czy warto kupować te podstawki?

W takim razie podobny problem powinien występować w PC. Przecież płyta główna jest zawieszona pionowo i idąc tym tokiem rozumowania pasta też pod wpływem grawitacji powinna "wypływać" powodując przegrzewanie się procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie podobny problem powinien występować w PC. Przecież płyta główna jest zawieszona pionowo i idąc tym tokiem rozumowania pasta też pod wpływem grawitacji powinna "wypływać" powodując przegrzewanie się procka.

Tak, tylko że problem YLOD i pastą przewodzącą ciepło jest znany właśnie w PS3 i zazwyczaj polega on na (z braku lepszego okreslenia napiszę) "wyparowaniu" części pasty przewodzacej ciepło co powoduje przegrzanie się procesora.

Pomaga (nie zawsze) nałożenie nowej pasty.

Reasumując - proces z "ubywania" pasty jest znany a pionowe położenie konsoli mu w tym pomaga :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście nie jestem zwolennikiem wyrzucania pieniędzy w błoto (różnego rodzaju gadżety. Podstawki,folie itd. do PS3)

Lecz jeśli już ciężko zarobione pieniądze wydałem na zakup nowej ślicznej PS3 Slimki to profilaktycznie dokupiłem do niej 2 podstawki za 25zł FOTO1 FOTO2 Testowałem Slimke grając po kilka godzin i zauważyłem dużą różnicę w nagrzewaniu się Czarnulki,w moim odczuciu temperatura znacznie spadła i choć parę groszy zapłacimy więcej za prąd(zawsze można odłączyć diody :) ) taki zakup uważam za rozsądny.Co ciekawe praktycznie nie mam kurzu pod konsolką.A co do strzelania obudowy problem istniał lecz bardzo rzadko,teraz cicho i przyjemnie.:thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A podstawka ze slotami do ladowania to juz jakies rozwiazanie i mysle ze warto

movepowerstand.jpg

250zł

rafalmolx1.png

Edytowane przez rafalmol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A podstawka ze slotami do ladowania to juz jakies rozwiazanie i mysle ze warto

movepowerstand.jpg

250zł

Widziałem taką na allegro, chciałem nawet zakupić, ale tak sobie myślę.. 250zł? Toż to są 3 dobre gry.. a zawsze przecież można zostawić włączoną konsolę na noc i podłączyć 2 pady, czy 2 move.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Chciałbym kupić jakąś podstawkę/stojak do PS3 slim (do stawiania pionowo). Czy Sony takowe produkuje i sprzedaje? Jeśli nie, to jakiej firmy najlepiej kupić?

Dziękuję z góry za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi