Skocz do zawartości
SDRaid

Trofea przyciągają?

Rekomendowane odpowiedzi

Hannah montana, terminator salvation - toć to odpowiedniki xboxowego avatara ! Ale za to pomyślcie jaki łeb mają developerzy. Gry cieniutkie, że kropla wody po ocenieniu nie zostaje, lecz dają do tego trofea prościutkie na pare h "zabawy", więc trophy wh0re chłytają, byle trophiki szybkie. W x'ie to przynajmniej każda gra ma achivki, ale starsze gierce na ps3 już nie posiadają trofeów, przez co sprzedaż klasyków jest obecnie niska. A jak ktoś ma manię władzy i byciasuperhiperbossem (no cóż, nasza płeć ma słabości;x) to już nic, byle tylko trophy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hannah montana, terminator salvation - toć to odpowiedniki xboxowego avatara ! Ale za to pomyślcie jaki łeb mają developerzy. Gry cieniutkie, że kropla wody po ocenieniu nie zostaje, lecz dają do tego trofea prościutkie na pare h "zabawy", więc trophy wh0re chłytają, byle trophiki szybkie. W x'ie to przynajmniej każda gra ma achivki, ale starsze gierce na ps3 już nie posiadają trofeów, przez co sprzedaż klasyków jest obecnie niska. A jak ktoś ma manię władzy i byciasuperhiperbossem (no cóż, nasza płeć ma słabości;x) to już nic, byle tylko trophy.

Smutne ale prawdziwe już u siebie zaczynam zauważać pewne symptomy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez... cos jest nie tak bo mnie ciagnie do Terminatora...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja tez... cos jest nie tak bo mnie ciagnie do Terminatora...

Naturalnie, każdego ciągnie, ale się ludzie powstrzymują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie prawda !! Właśnie dostałem Terminatora :D Robie platynę i oddaje TheMichalowi on tak samo i na bazar z nią !! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyciagaja, ja nawet maila do activision wyslalem z zapytaniem czy by trophy do guitar hero 3 nie dodali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie prawda !! Właśnie dostałem Terminatora :D Robie platynę i oddaje TheMichalowi on tak samo i na bazar z nią !! :D

to themichal moze mi. Kto nastepny? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nastepny to pan z allegro ;)

Edit# : gralem 20 minut bo lecialem do kina i wpadly 2 goldy, dzis robie platyne (3 godziny) :)

Edytowane przez Skillz0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z innej beczki plz serduszka i wizyte na moim badziewnym ;) levelku w LBP zrobionym tylko dla pucharka;) autor: DarnokPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam, dziś odkryłem po co są trofea tak naprawdę ;)

Wypadek uziemił mnie w domu na miesiąc wakacji niemal. Wolno mi czytać, grać na konsoli, oglądać filmy. A to podwójnie bolesne, bo zwykle to ja w domu jestem 2 h dziennie, żyję dość aktywnie.

Siłą rzeczy, pierwszy raz wziąłem się za naprawdę porządne granie i przynajmniej widzę sens zdobywania różnych rzeczy w grach. Mam całą listę lampek do zapalenia i jest po co grać drugi i trzeci raz w to samo ;)

Niedługo chyba przywitam pierwszą platynę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Powiem wam, dziś odkryłem po co są trofea tak naprawdę ;)

Wypadek uziemił mnie w domu na miesiąc wakacji niemal. Wolno mi czytać, grać na konsoli, oglądać filmy. A to podwójnie bolesne, bo zwykle to ja w domu jestem 2 h dziennie, żyję dość aktywnie.

Siłą rzeczy, pierwszy raz wziąłem się za naprawdę porządne granie i przynajmniej widzę sens zdobywania różnych rzeczy w grach. Mam całą listę lampek do zapalenia i jest po co grać drugi i trzeci raz w to samo ;)

Niedługo chyba przywitam pierwszą platynę ;)

Spodobały się trofea? Tylko pamiętaj że to nałóg. :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam.

To są tylko świecące ikonki, ale przynajmniej nie biegam w grach dookoła po skończeniu - co by tu jeszcze zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co duszol powiedział to jest swięta prawda , zrobię platynę i już chcę następną jechać , Hardcore ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trofea nie przyciągają. Mogą zachęcać do "wyczyszczenia" gry, ale nie do jej zakupu. Jeśli jest inaczej, to imho graczowi nie zależy na grze, a na jakichś wirtualnych bzdetach. Dochodzi czasem do absurdalnych sytuacji, kiedy słyszymy, że gra jest słaba "bo nie ma trofików"... Przykre.

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio złapałem się na tym, że jak miałem kupować Resident Evil 5 i popatrzyłem na trofea to uznałem, że są dla mnie za proste :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe ja tez sie zaopatrze w ta gre napewno :P Wiecie jak wyszyl trophy to zapieralem sie ze nie bede na to zwracal uwagi ale sie wkrecilem jest cos w tym ... moze temu ze jak dorwe gre w rece to przechodze ja zbyt szybko a nad trophy zazwyczaj trzeba posiedziec .... no i ta satysfakcja kiedy pucharek wpada :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również katuje trofea. Wolę mieć 100% i satysfakcję, że przeszedłem grę na 100%. W sumie to jestem świeżym użytkownikiem PS3. Mam ją od pół roku, ale trofea zaczynam dopiero zbierać :). Nie robie to dla jakichś durnych rankingów, ani nie chwalę się swoimi trofeami w podpisie (i nie piszę, że wszyscy co je mają się chwalą).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konsole też posiadam od niecałego pół roku. Uważam że dzięki systemowi trofeów jest o wile łatwiej wrucić do różnych gier i przechodzenie ich nabiera dla mnie więcej sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie trofea zabijają duszę kolekcjonerską. Mam kilka gier, których nie przeszedłem i czekają na jakiś inny okres mojego życia. Nie pozbywam się ich. W momencie kiedy przejdę grę na 100% będę miał jej dosyć i pewnie się jej pozbędę.

A Wy zostawiacie sobie gry, które przeszliście w 100%?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wszystko kwestia tego czy kolekcjonujesz czy nie , ja np wszystkie swoje gry robię na 100% -> nawet jak nie było trofeów to je robiłem ( DMC4 , Uncharted ).

Trofea pozytywnie wpływają na długość gry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, gry które przejdę i pozdobywam ciekawsze trofiki sprzedaje dalej. Po co mają stać na półce i się kurzyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie trofea zabijają duszę kolekcjonerską. Mam kilka gier, których nie przeszedłem i czekają na jakiś inny okres mojego życia. Nie pozbywam się ich. W momencie kiedy przejdę grę na 100% będę miał jej dosyć i pewnie się jej pozbędę.

A Wy zostawiacie sobie gry, które przeszliście w 100%?

Ja zostawiam - dla przykładu Prince of Persia platyna jest a mimo to nie sprzedam jej bo po prosttu bardzo mi się podoba i nie raz do niej wrócę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może dlatego że Prince of Persia nie wymaga tyle czasu na zdobycie platyny co inne gry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LBP też platyna i gra na półce bo czasami do niej wracam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.