Skocz do zawartości
Emir

Darksiders: Wrath of War

Rekomendowane odpowiedzi

Poczytałem kilka opinii i recenzji i faktycznie wszyscy chwalą/narzekają że gra jest długa. Dla mnie to oczywiście zaleta ...

Nie no jak najbardziej tez uwazam ze to wielka zaleta tej gry ze taka dluga. Po ukonczeniu jej jak po naprawde nie wielu grach mialem odczucie i w mysli sobie mowilem " NO, teraz to ja wiem za co wydalem tyle pieniedzy". Taka satysfakcje daly mi jeszcze tylko GOW III i U2. Dlatego fest nie moge doczekac sie kolejnej czesci :> Wystarczy ze bedzie taka jak jedynka i juz bedzie ekstra :>

Trofea na które wydaje mi się że warto zwrócić uwagę :)

View PostUżytkownik Tomo dnia 31 sierpień 2010 - 07:36:56 napisał

Aerial Predator - Kill 160 enemies while on the angelic beast

Achievement możliwy do pominięcia. Zabij 160 wrogów ujeżdżając anielską bestię. Możliwy do wykonania w miejscówce zwanej “The Broken Stairs”

Improvised Kills - Kill 150 enemies with items from the environment

Zabij 150 wrogów za pomocą różnych przedmiotów. Chodzi o samochody, latarnie, śmietniki i wszystko, co da się podnieść.

Who's Counting? - Defeat more angels than Ulthane

Pokonaj więcej aniołów niż Ulthane. Tuż po spotkaniu na początku "The Anvil's Forge"

Open Air Parking - Destroy a helicopter during the apocalypse with a vehicle

Zniszcz helikopter podczas apokalipsy używając samochodu.

Dark Rider - Secret Achievement - Ride for 100 miles

Przejedź na koniu 100 mil.

High Flier - Kill 5 duskbats without touching the ground

Zabij 5 "nietoperzy" nie dotykając ziemi.

Wszystkie inne z opisy wynika wpadną podczas fabuły, dodatkowo do tego wszystkie trofea za zbieranie przedmiotów ale to już napisał Frog można uzupełnić przed walką z ostatnim bossem. Jeżeli na jakieś trophy warto zwrócić uwagę podczas grania to dajcie znać poniżej ...

Co do Trophy to po 1. Przezuc jak mozesz lub kontynujmy watek tam bo tam tego miejsce :)

I tak :

Aerial Predator - No to juz pisalem o lataniu na tym gryfie. Zwiekszyc czujnosc celownika i nie poddawac sie ;) TO SIE DA ZROBIC ! ;)

Improvised Kills - Ja to olalem do konca gry. Bo elementy otoczenia w sumie malo odbieraja energii wiec nie stosowalem tego w czasie normal gry, podczas ktorej i tak musialem zabijac enemis innymmi bronmi do innego trophy. Takze olej to, a na koncu zeby to zrobic to idz na plac w ktorym pierwszy raz spotykamy Vulrgrima. Tam na tym placu jest duzo zombiakow ktore gina po chyba jednym strzale z rury czy znaka itp ;) Takze wchodzic i wychodzic z lokalizacji i niszczyc respawnoujacych zombie ;) No chyba ze wpadnie ci juz podczas gry ;)

Who's Counting? - O tym tez pisalem . O tym naliczaniu zabitych aniolow. No coz co tu poradzic, Poprostu musisz byc aktywny. Wchodzic przed tego Thora czy jak mu tam i ubijac Aniolow ktore on probuje zatluc. A potem gdy juz dorwiesz bron od tych aniolow to jest najlepsza okazja do wyrobienia sobie przewagi. Naparzac ta bronia i glownie strzelac w anioly ktore sa kolo "Thora" zeby on nie mogl punkcic. Nie pamietam ale mialem chyba nascie lub wiecej przewagi w punktach. JEst tego kilkadziesiat ;)

Do Open Air Parking i High Flier widze znalazles odpowiednie miejsca do zrobienia tego takze po sprawie :)

Dark Rider - heh ja zrobilem taki patent. Moze nie jest on potrzebny i trophy wpadnie pod koniec gry jezdzac tam co troche koniem, ale pewny nie bylem i chcialem miec z glowy ;) Wiec w miejscu gdzie pokonasz Bossa taka glizde czy larwe ktora w przemieszcza sie pod piaskami na takiej pusytni tam jest duzo miejsca. I tam wsiadlem na plonacego rumaka i zwiazalem obie galki w padzie gumka takze zeby dochodzily do siebie. Wtedy konik patatajowal w kolo siebie ;) Poszedlem ogladac Stargate w TV, wrocilem i wpadlo :D Taki patent ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Bo elementy otoczenia w sumie malo odbieraja energii wiec nie stosowalem tego w czasie normal gry, podczas ktorej i tak musialem zabijac enemis innymmi bronmi do innego trophy...

Do jakiego ... :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do jakiego ... :confused:

tzn mialem na mysli to ze kazda z trzech glownych broni po trochu trzeba bylo rozwalac przeciwnikow zeby ja wymaxowac do trophy "Battle Hardened

Max out all weapons and unlock all combat moves"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn mialem na mysli to ze kazda z trzech glownych broni po trochu trzeba bylo rozwalac przeciwnikow zeby ja wymaxowac do trophy "Battle Hardened

Max out all weapons and unlock all combat moves"

To jest w sumie najbardziej czasochłonne trophy w zestawie. Trzaskałem to

w Canopy. Ale i tak kilka godzin to zajęło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak mowisz, pokoj z pajakami najlepszy do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...Pograłem 2 godziny myśląc że coś sie zmieni ale jednak nie... totalna klapa...

Po wczorajszej dłuższej sesji z DarkSiders mogę podzielić się kolejnymi spostrzeżeniami ... (ponownie dla potomnych)

- 2 a nawet 5 godzin grania to za mało aby gra się rozkręciła, faktycznie początkowe epizody mogą się wydać monotonne, spotykamy maks 4 rodzaje przeciwników, wszyscy z nich nie stwarzają problemów w pokonaniu i są dość upierdliwi z racji ilości,

- twórcy gry genialnie wpletli w fabułę znane elementy z innych gier, np: challenge (podobne do tych z GOW) tutaj pojawiają się jako element historii bohatera; chcesz przejść? OK, ale wpierw zmierz się z 5 wyzwaniami - genialne i szkoda że taki zabieg nie wypalił w GOW

- osoby które narzekały że w trzeciej części przygód Kratosa jest mało zagadek powinny zagrać w Darksiders, tutaj używanie szarych komórek fabuła wymusza na nas zdecydowanie częściej. Zadania są ok, motyw z "granatem" który musimy odpalić od pochodni odpowiednio rzucając jedną z broni to po prostu 'majstersztyk'

- bossowie, dotarłem i ubiłem narazie 1szego większego bossa (Tiamat), wcześniej spotykałem 3 większych przeciwników - mini bossów, są naprawdę zróżnicowani i z każdym walczy się inaczej, ktoś pisał o "klepaniu w kwadrat" nic z tego, no chyba że na easy mode. Musimy doszukać się słabych punktów u przeciwnika i je konkretnie atakować. Mój ulubiony boss The Jailer - wyglądał super i te klatki rewelacja,

- co do samej grafiki to jak pisał KILL: ożywiony komiks; tak to właśnie miało wyglądać i spełniło się w 100% jeżeli ktoś czuje antypatię do tego typu grafiki to zdecydowanie odradzam na wejściu,

Każda kolejna godzina coraz bardziej zwiększa chęć dalszej zabawy z horseman'em :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra jest na prawdę dobra i długa... zagadki potrafią być nieziemsko trudne (zwłaszcza w późniejszym obcowaniu z grą)... jedyne co mi się ni epodobało to nie do końca wyjaśniana w czasie gry fabuła... no i było jeszcze pare małych błędów ale już o nich zapomniałem więc pewnie nic poważnego:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej cali nie przesadzaj - fabula jest porzadnie przekazana i wszystko trzyma sie kupy - zakonczenie genialne..

Tomo - w A.predatorze najszybciej wbic to trophy da sie, nie oddajac pojedynczych strzalow, a zaznaczajac przeciwnikow i strzelajac tymi wiekszymi pociskami. 3-4 podejscia i wpada - jedyne co to trzeba bardzo szybko zaznaczac-odpalac (palce bola :)). Oczywiscie podstawa to koncentracja na tych malutkich przeciwnikach i nietoperzach, ci wieksi jedynie, kiedy nie ma nic innego w poblizu. Pamietam tez, iz pod koniec gry mialem problem z zabijaniem przeciwnikow elementami otoczenia - OMFG ganialem ze znakami drogowymi bodajze, kiedy wszystkie inne ciezsze sprzety przestaly sie respawnowac..

Edytowane przez m0rph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda kolejna godzina coraz bardziej zwiększa chęć dalszej zabawy z horseman'em :thumbsup:

Czekaj jak Horseman wejdzie na Horsa ;> Wtedy to je yazda ;> Zagadki logiczne no nie powiem trzeba wytezyc troche glowe. RAZ musialem uzyc YT :/ Ale to w sumie nie przez logiczna lamiglowke tylko przez durne teleporty przez ktore nie wiedzialem ze mozna wskoczyc w dwojaki sposob ;P

Edytowane przez Frog_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hell Yeeaahhh :verymad: Ruin-Taxi rządzi :thumbsup: Horseman get a horse

(Dla potomnych) kolejne 4h z Darksiders i kolejne miłe niespodzianki, aby nie zepsuć komuś przyjemności ubrałem je w spoiler <_<

- 2 i 3 Boss pokonany - podobnie jak poprzednio każdego pokonujemy w inny wyszukany sposób; jednego tłuczemy wagonem pociągu innego szarżując na koniu ubijamy z rewolweru - nie ma miejsca na nudę i monotonię - gra nadal zaskakuje nowinkami pomimo że już mam za sobą jakieś 14h :thumbsup:

- nadal w grze napotykamy coraz to bardziej zróżnicowane zadania; "pojedynek" z Ulthane i zabawa w kto ubije więcej przeciwników ... Bomba ... szkoda że udało mi się za 1szym podejściem :teehee:

- Ruin - historia o rozpoznaniu dawnego towarzysza broni i pojednanie na arenie zwaśnionych przyjaciół niemalże doprowadziła mnie do wzruszenia :sweat:

Pytanie o Artefakty - da się bodajże je opylić w sklepie u Vulgrina? Czy można w trakcie kompletowania wszystkich je sprzedawać i mimo to zaliczyć trofek za całość?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie o Artefakty - da się bodajże je opylić w sklepie u Vulgrina? Czy można w trakcie kompletowania wszystkich je sprzedawać i mimo to zaliczyć trofek za całość?

of kors, ze tak - pchaj co sie da :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, po ubiciu 4 bossa Samael przeniósł mnie do "THE BLACK THRONE" i jak zwykle pytanie:

Czy do tej lokalizacji podobnie jak do innych będzie można również powrócić (po itemy)? Dla przypomnienia: droga do tej miejsówki nie wiedzie przez porty Vulgirma tylko inny otwarty przez Samaela ...

Zebrałem tam jakąś kość więc na bank są tam również ukryte jakieś znalezidła :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy do tej lokalizacji podobnie jak do innych będzie można również powrócić (po itemy)? Dla przypomnienia: droga do tej miejsówki nie wiedzie przez porty Vulgirma tylko inny otwarty przez Samaela ...

Portal pozostanie otwarty, nawet po ubiciu bossa. Tak btw to Ci teraz wspolczuje - wiekszosc tej lokacji to zagadki logiczne, a itemy sa mocno ukryte.. czasem mialem dosc.. bardzo dosc :shok:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano BlackThrone jest najbardziej "logiczny" ;) A znajdki sa, w tym najbardziej fajna "Fury's Embrace Legendary Enhancement" dzieki ktorej wszystkie skrzynki ukazuja nam sie na mapie na stale :> I tak jak napisalimy wczesniej . No i oczywiscie bedziesz mogl tam wracac bo pisane bylo wczesniej ze mozna wszedzie wracac poza jedna ostatnia lokalizacja jak sie wskoczy z pustyni na gore do pewnego osobnika i po jego pokonaniu jest the end ;>

Edytowane przez Frog_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak btw to Ci teraz wspolczuje - wiekszosc tej lokacji to zagadki logiczne, a itemy sa mocno ukryte.. czasem mialem dosc.. bardzo dosc :shok:

Prawda? Choć lokacja jest genialnie zaprojektowana to jednak odrobinę przesadzili ze stopniem i rozbudowaniem niektórych zagadek. W ogóle miałem wrażenie, że pół gry spędziłem miotając się z tymi portalami :P Do tego pamiętam, że przy checkpointach stoczyłem najtrudniejsze walki w całej grze. Także radzę wcześniej uzupełnić życie do maxa i zakupić jakieś medi-paczki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny raz dzięki za podpowiedzi :) (czy tylko nasza czwórka na forum ceni sobie ten tytuł?) LOL

Black Throne ukończony (almost) jestem w okolicy trzeciego strażnika więc pewnie większość logicznych zagadek mam za sobą (Ufff). Grając w ten poziom miałem wrażenie że odpaliłem całkiem inną grę - po prostu jedna zaj**ście czasochłonna układanka; kolejny ukłon w stronę graczy narzekających na małą ilość zagadek w GOW3 :)

Sprawdziłem sobie spis skarbów (w którym levelu czego ile) i okazuje się że w black throne wszystko wyzbierałem :) więc przynajmniej tutaj nie będe się wracał ....

KiLL masz 100% racji - przerywniki w celu odmóżdżenia gracza koło checkpointów mnie przyprawiły o kilka wiązanek w stronę TV :) moment gdzie atakują nas 3 lewitująco-znikajaco-pojawiające się kobitki rzucające jakimiś sierpami mnie wykończył :) Haaaa ale jest na nie patent który wypracowałem po bagatela 50 minutach - można tę lokacje przejść bez najmniejszego uszczerbku na zdrowiu - co zresztą było mi potrzebne bo Vulgrin nie otworzył jeszcze swojej "franczyzy" w the blackthrone i nie sposób sobie cokolwiek dokupić. Przyszli zainteresowani czytający z uwagą ten post niech się upomną chętnie opiszę ekhmm a zresztą walnę od razu:

1. Na wstępie atakują nas 2 zjawy - stajemy w dowolnym miejscu i czekamy - przeciwnik dysponuje 4 rodzajami ataku:

- rzut ostrzem w naszym kierunku (uwaga ostrze wracając do właściciela podąża tą samą drogą)

- szaraża w naszym kierunku z użyciem ostrzy (ten atak może nas pozbawić całości życia)

- pojedyńcze uderzenie

- kombos składający się z trzech ciosów

Stoimy trzymając blok (R1) i wyczekujemy czwartego ataku: combosa, po nim przytrzymujemy trójkąt (jednocześnie trzymając R1) i wykonujemy rzut wkoło nas drugą z broni (kosa) - w ten sposób przeciwnik zostaje raniony trzykrotnie i ponownie przyjmujemy blok. Po tym druga ze zjaw (nieaktywna w momencie ataku pierwszej) wykonuje swoje combo i powtarzamy rzut kosą i tak do momentu aż nad ich głowami pojawią się kółka - wykańczamy obie.

2. Pojawia się wielki przeciwnik którego ubijamy przy pomocy Haos Form :)

3. Pojawia się spora gromada przeciwników i ponownie zjawa z pkt1 - stoimy w bloku (nic nam nie grozi) i wyczekujemy znanego kombosa - wykonujemy rzut kosą i automatycznie trafiamy wszystkich wokół nas przynajmniej 3x :) powtarzamy do ubicia większości atakujacych cały czas pozostając w bloku (R1)

Tak więc wielkimi krokami i pełen obaw zmierzam w kierunku STRAGI, a także końca gry (wielka szkoda)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc wielkimi krokami i pełen obaw zmierzam w kierunku STRAGI, a także końca gry (wielka szkoda)

STRAGA nie jest taki straszny wiec Loozik ;) Dalej bedzie deczko lepsiejsi ;> W sumie jak pamietam to chyba wiecej w GOW III na TYTANIE sie bardziej nameczylem z bossami niz w Darksiders na HARD. Tutaj na kazdego jakos szybciej znalazl sie sposob....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt: Bossowie nie są trudni, można by nawet stwierdzić że są całkiem prości ... twórcy jednak postawili na myślenie: każdego bossa pokonujemy inaczej; wypracuj strategię i po ogarnięciu co i jak ubij bossa nawet bez utraty skrawka energii :) osobiście wolę takie rozwiązanie niż np: walnij w kółko 1000 razy w ciągu 5s :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeden był ciężki. Ta nietoperzyca. Polazłem do niej z jednym życiem, a jak wiadomo drzwi się za nami zamykają na amen. Nie dało się tego przejść. Musiałem wczytać posta na grubo przed zrobieniem całego tego etapu i odpowiednio się przygotować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomo ale ty się męczysz z tymi zjawami AC eliminuje wszystkie attack stand no massive'ów więc nawet w trakcie ataku używasz L2 + (/_\ lub inne co używasz przedmiotu) i vuala ;) to samo działa na węża magika xD

Edytowane przez Kalimdor
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poekscytowałbym się z wami, bo gra jest rewelacyjna :), ale niestety już nie pamiętam jej tak dokladnie. Niedługo znowu się za nią zabieram to sobie odświeżę pamięć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeden był ciężki. Ta nietoperzyca ...

Walnij w stół i nożyce się odezwą :) Nietoperzyca przeszła jakoś, co prawda miałem podstawowe czaszki życia ale użyłem jedynego jakie miałem ułatwienia: Stone Skin i obrażenia były dużo mniej skuteczne ... ale potwierdzam; bez "perka" to naprawdę kawał trudnej suki tfuuu sztuki :)

... więc nawet w trakcie ataku używasz L2 + (/_\ lub inne co używasz przedmiotu) i vuala ;) ...

Kalim system combosów w tej grze jest tak zróżnicowany że pewnie nie dotarłem do tego który opisujesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej koledzy a jak przejsc Robot Mini Boss,,, chodzi mi o wskakiwanie do portali, co zrobic zeby wyskoczyc wysoko ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Portale możesz stawiać w dwojaki sposób. Ten z którego planujesz zostać wyrzucony musi być "naładowany". Kładąc portal w odpowiednim miejscu przytrzymaj R2 przez jakieś 2-3 sekundy :thumbsup:

I teraz moja kolej; Straga ubita :) faktycznie potyczka z nim to miła formalność :whistling: obecnie latam za kawałkami miecza i szukam sekretów i teraz: czy mieliście jakieś patenty na szukanie tych wszystkich elementów? Z czego korzystaliście? Na YT widziałem filmiki ale są 3 do różnych elementów i brak w nich jakiejkolwiek kolejności :) z góry dzięki za ewentualne wskazówki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw oczyść eden zanim zamkną się wrota bo

'Platinum will be lost forev... no no no ... to the next walk trough'

A później korzystać z walktrough ign.com ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi